Intellektuelle udviklingReligion

Spirituel udvikling af mennesket. Moralsk og åndelige udvikling af personligheden

Det eksisterer ikke i dag en omfattende, entydig og endeligt svar på spørgsmålet, hvad er åndelig udvikling. Hvorfor er det så? Årsagerne er mange - forskellen i religiøse overbevisninger til forskellene i den politiske og økonomiske struktur i et givent land. Selvfølgelig påvirker også individualitet af hver person, og den historiske vej samfundet og samfundet med sine traditioner, etiketter og fordomme. Men hvad gør du?

Forsøger at definere

Selvom ovenstående er det klart, at en enkelt svar ikke kan være, men det er nødvendigt at skitsere nogle muligheder for yderligere overvejelse. Spirituel udvikling - er en klar indikator for visse kvaliteter af en enkelt person, som er relateret til hans etik, indre fred og moral. Denne forståelse af dens formål, en mission. Den åndelige udvikling af den enkelte er uløseligt forbundet med graden af forståelse af universet, dets integritet. Og også med bevidstheden om sit eget ansvar for alt hvad der sker i livsbegivenheder.

Bevægelsen for selvstændig forbedring

Spirituel udvikling - en proces, der er vejen. Det kan ikke tages som et resultat af hans eller træk, som du har brug for at krydse. Hvis denne proces er stoppet, så den person vil begynde at nedbrydes straks, da den åndelige udvikling af den enkelte ikke kan sættes på pause. Denne bevægelse fra mindste til største, er en proces, der har visse karakteristika, som enhver anden. Disse omfatter den hastighed, retning, størrelsen af ændringen. Virkelig forbedre, hvad der kan eller anden måde måles. Dette betyder at det er muligt at kvalitativt overvåge dynamikken i udvikling på forskellige niveauer (eller faser). Hvordan til at fokusere på spørgsmålet om retningen? Det er meget simpelt - du skal se på resultatet. Hvis praksis gør livet bedre, lettere, lysere og mere interessant, hvis en person bliver venligere, mere tolerant, inde i det der er harmoni og fred - han er på rette vej. Hvis en person oplever spænding, glæde, opstemthed på hans personlighed vokser, modnes, forbedret moral, forbedret evne til at trænge ind i essensen af ting, hans måde er korrekt.

retning sti

Åndelige og moralske udvikling i dagens samfund er opnåeligt ved forskellige metoder - alternative og traditionelle. Hvad kunne det være? Den åndelige udvikling af den enkelte bør begynde med sociale og kulturelle aktiviteter. Hertil kommer, at kan være til stede: Litteratur - Bibel, Koran, Veda, Avesta Tripitaka; personlige åndelige praksis - meditation, ritualer, ceremonier, øvelser; besøger hellige steder, såsom Mekka, Vatikanet Tibet, Shaolin. Som du kan se, en masse muligheder, og de er alle unikke. Måske begyndelsen på den spirituelle vej er hatha yoga, eller bøger af de hellige Kirkefædrene. Du skal lytte til dig selv, til dit hjerte.

en kort kommentar

Erfaringen viser, at det er meget langt på afveje på denne måde, da den åndelige udvikling - en overvægt af ekstern indflydelse på vilje, personlighed, krop, sind, følelser og følelser af en person. Dette er kun de ydre, uvigtige omstændigheder. de kan spille en vigtig rolle i starten, men som du fremskridt, bør flytte til baggrunden eller forsvinder helt. Denne åndelige stammer og vokser indeni. Verdens selv giver praksis nogle tegn, hvor man kan bevæge sig på og hvordan.

Behovet for satellit- og support

Enhver proces er underordnet visse love. Hvis der er nogen udvikling, for eksempel en kernereaktion, så den kan blive fysikkens love. Spirituel udvikling af samfundet - det er de værdier, der er iboende i ethvert menneske. På denne måde er det vigtigt at have en assistent, følgesvend, partner. Du kan ikke være flov over at diskutere forskellige aspekter med din partner eller med en ven. Hvis siderne ikke deler forhåbninger - så fortvivl ikke. Viser blot et eksempel. Naturligvis vil vækst og udvikling af høj kvalitet være synlig, og der er en stor sandsynlighed for, at partneren (eller ven) er også interesseret i at øge deres eget niveau af spiritualitet. Det er nødvendigt at give ham hjælp og støtte til mennesker føler komfortable og tillid.

Udvikling af personligheden eller spiritualitet?

Ordet "person" - et sæt af socialt betydningsfulde kvaliteter (interesser, behov, evner, holdninger, moralske overbevisninger). I dette tilfælde kan det siges, at den personlige udvikling - et arbejde, som er rettet mod videregivelse af enkelte funktioner, selvrealisering i samfundet, manifestation selv. Det er et mål, der er skabt af mennesket. Men hvad er åndelig udvikling? I den sandeste betydning af ordet - en manifestation af ånden i mennesket og i verden. Det viser sig, at dette udtryk kan ikke generelt forbundet med implementering i samfundet. Vi kan sige "spirituel udvikling af kultur." Men dette koncept er relateret til den individuelle personlighed? Naturligvis kan du kombinere ord og sige 'moralske og åndelige udvikling af den enkelte, "men hvad er forskellen mellem dem, og hvordan det er vigtigt?

skelnen

Udvikling af den enkelte - er processen med en effektiv gennemførelse af den menneskelige i samfundet. I dette tilfælde er grænserne sat udefra, der er samfundet. Det eksterne miljø stimulerende virkning, og det begrænser det også. Udvikling af personlighed - den materielle side af den menneskelige eksistens. Dette omfatter ønsket om at blive en succes, at gøre gode penge. Men spirituel udvikling - en ransagning af de indre grænser, der følger af sig selv, ønsket om et møde med sin "I". Samtidig ønsker ikke at "blive til noget", men der er behov for at få svar på de evige spørgsmål: Hvem er jeg, hvorfor er jeg, hvor jeg kom fra? Spirituel udvikling af mennesket - er den proces, selvforståelse, deres natur, deres masker, der ikke er afhængige af eksterne parametre og omstændigheder.

Den forskel i den måde

Personlig udvikling altid involverer os selv nogle formål skal opnås ved bestemte datoer. Der endepunkt, er der en initial. Det er derfor, vi kan sige, at det er "den måde at opnå." Det antages, at der er noget uden at vi har grænser, og at overvinde denne begrænsning - en måde at opnå den ønskede. Og hvis der er et immaterielt mål, for eksempel for at være lykkelig? Efter alt - det er en indre følelse, den subjektive. I personlig udvikling, er det erstattet af visse materielle objekter - en million dollars, ægteskab og så videre. Hvis du forventer et bestemt mål mod at stræbe efter og opnå det - det er ikke en spirituel udvikling. Efter alt, det kommer fra en helt anden tilstand - denne ængstelse, søgning, erfaring prochuvstvovaniyu, kendskab til virkeligheden i her og nu.

Detection selv

For personlig udvikling har brug for nogen, nogle hindring. Vi er nødt til at blive bedre og mere perfekt end nogen anden. Det er vigtigt og nødvendigt. Den åndelige udvikling af personligheden indebærer opdagelsen af sig selv gennem vedtagelse af sig selv samme. En mand tager en interesse i ham, at han allerede har. Der er intet ønske om at blive "nogen" anden. Det er udelukkende en intern proces, fordi intet og ingen ikke er nødvendig, er der ingen grund til at støtte eller godkendelse. Der er en indre viden, indre styrke, mangler forskellige illusioner om den omgivende virkelighed og sig selv.

Forholdet mellem fremtiden og den nuværende

Personlig vækst er helt og fuldt bygget på en vision for fremtiden, i de futuristiske film. Hvis vi har noget, der ikke, så er vi nødt til at tage nogle skridt til at gøre dette "noget" kommer snart. Vi er fokuseret på i morgen, og bor i dem. Det største problem med denne livsstil og livssyn - nedskrivningen af tid, da det er i denne udformning er ikke særligt værdifuldt. Spirituel udvikling betyder absolut intet at gøre med tiden - den absolutte irrelevans af fortiden og fremtiden, fordi der kun er den nuværende, og det alene er værdifuldt. Fokus er på bevidsthed om nuet er livet. Den eksterne situation kun give et incitament til forskning.

Garanti

Personlig udvikling kan ikke eksistere uden garanti af nogen art. Selv om det er klart, at ingen kender fremtiden helt i denne konstant skiftende verden, men hvad der er vigtigt, er en illusion af sikkerhed og stabilitet. I dette tilfælde, alt er kun et middel, og frihed - et mål. Alt er ikke opfattes som begivenheden sker, og som en belønning for arbejde. Spirituel udvikling af en person, blottet for enhver garanti - det er en komplet og absolut ukendt. Alt ses som processen med forståelse, uden subjektive vurdering.

idealer

I personlig udvikling er der altid en form for ideal, udøvelse af det. Uanset om det er en ideelle forhold, finde det perfekte job, den perfekte liv. Dette er nødvendigt for at fornemme betydningen af sig selv og sit liv. Det er derfor, den personlige udvikling anvender sådanne vurderinger som "gode" og "dårlige", "moralsk" og "umoralsk", "moralsk" og "umoralsk". Den åndelige udvikling er ikke sådanne begreber som enhver handling har sin skjulte betydning, som har brug for at vide. Der er ingen ideel, men der er en vilje og lyst til at lære er.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.