Kunst og underholdningLitteratur

Aleksey Kruchenyh: biografi, digt

Den tragiske skæbne digteren Alexei Kruchenykh levet et langt liv, men at det er dramaet. Han har mere end 30 år, blev tvunget til at leve et liv hadede manden på gaden. Bright periode af sit liv var kort, men meget lyse, belyste geni.

Familie og Barndom

Født Alexei Kruchenykh 21 februar 1886 i landsbyen Oliwa Kherson provins i en enkel familie. Hans far kom fra en bonde baggrund, blev først besøger kusken på godset, og op til 8 år, i fremtiden fremtidsforsker boede i en lille landsby 30 huse, og derefter min far besluttede at sælge huset i landsbyen og blev en taxichauffør i Kherson, så barndom Alexey brugt i denne by . Her Kruchenykh eksamen fra high school i tre klasser, og i 1902 kom ind i år i Odessa Art College. Således endte en stille barndom drenge. Valget af studiestedet fandt sted under stærk indflydelse af sin ældre bror, som havde et enestående talent for maleren.

oprørske ungdom

Odessa College i disse dage var de bedste kunstskoler i det russiske imperium. Aleksey Kruchenyh ankom med vage forhåbninger til noget lyst og skinnende, og konfronteret med hårdt arbejde, lære det grundlæggende i byggeri tegning og komposition. Skolen underviste realisme og i denne stil Kruchenykh skrev sit første værk, der afveg lighed med naturen, og vidnede om tilstedeværelsen af kunstnerisk talent, men en aspirerende forfatter blev ikke fanget i dette kreativitet. På dette tidspunkt i Odessa var et turbulent liv: masser af sjov, aktiv og mangfoldig politisk aktivitet, alt dette fascineret Alexis. Han deltog i arbejdet i den marxistiske cirkel og blev endda en gang anholdt for besiddelse forbudt litteratur, samtidig holdt Kruchenykh bekendtskab med Davidom Burlyukom, fremtiden grundlægger af russisk futurisme.

første opkald

I 1907 fik Kruchenyh Aleksey en afslutningsbevis og gik til Kherson være en kunst lærer. Men han drømte om at blive en freelance kunstner, så tjenesten gik uregelmæssigt og i samme år indgivet en ansøgning om optagelse på Moskva malerskole. Og på trods af, at hans skole ikke accepterede, i efteråret 1907 tog han til Moskva med et stærkt ønske om at være kunstner.

I Moskva, han får mange bekendte i det kunstneriske miljø, begynder han at arbejde i magasiner "Alarm" og "forår", i "avisen Moskva" som illustrator og karikaturtegner. Han blev berømt som en tegneserietegner, og endda skabt en række værker "All Moskva i tegnefilm" bestilt af en større forlag. Han ganske held inddraget kreativitet, overvinder sin akademiske skole, han finder sin stil, men hans drøm - klasse litteratur. Kruchenykh deltager i periodisk udstilling af Kunstforening af Moskva kunstnere i udstillingen "Impressionisterne". Det er en del af den kreds af russiske avantgarde, mødtes med Elena Guro, Mihailom Matyushinym, Vasiliem Kamenskim.

litterære kald

Kruchenykh Alex Eliseevich litterære karriere begynder med de kritiske artikler, boganmeldelser, satiriske digte. Han føler, at litteraturen - er dens hovedaktivitet i livet. I 1912 mødte han med Vladimir Mayakovsky og Velimir Khlebnikov, som hjalp med til at danne den endelige udsigter Kruchenykh der så sig selv som skaberen af den nye poesi. Han skriver noveller og anmeldelser, der er meget forskellige i stil fra det omgivende litterære virkelighed, hvor han forsøger at udtrykke deklarative ideer om samfundets fremtid og kunst.

Aleksey Kruchenyh og russisk avantgarde

Aleksey Kruchenyh, hvis biografi fra 1910'erne er relateret til avantgarde-bevægelser i kunsten, blev et aktivt medlem af mange højdepunkter i den kunstneriske miljø i Moskva. I 1911 mødte han med Benedict Livshits, der sammen med sine brødre Burliuk og Alekseem Kruchenyh senere genoplive futuristisk samfund "budetliane". På dette tidspunkt, er avantgarde boomer i verden, der er forskellige klubber og grupper, der tilskynder til udvikling af ny kunst.

Alle disse ideer er meget populære hos Alex, han samarbejder med flere grupper og er involveret i frigivelsen af adskillige antologier af fremtidsforskere, "Zadok dommerne", "Troja", "Dead Moon", "slag i ansigtet af den offentlige smag". Kruchenykh også frigive deres egne bøger med teoretiske artikler og digte, og det ser ud her på to måder: ikke kun som forfatter og teoretiker, men også som en grafisk designer. Året 1912 var rigt på kunstneriske arrangementer, drejninger er involveret i gruppen D. Burliuk "Gilee" samarbejder med de "Jack of Diamonds", deltager i debatter og offentlige kampagner.

poetisk kreativitet

I 1912, Alex Kruchenykh digte, hvortil kommer i forgrunden, begynder at arbejde tæt sammen med Velimir Khlebnikov. På dette tidspunkt, både digteren alvorligt engageret i skabelsen af poesi til "eget" sprog, begge ønskede at reformere poesi, hvilket frigør hende fra det akademiske kedsomhed. Kruchenykh bragte Khlebnikov viser begyndelsen af hans digt, og han begyndte at læse, pludselig begyndte at bygge videre på fortsatte. Således blev født deres fælles digt «The Game i Helvede." Senere, er de stadig sammen skrive librettoen til Fremtidsforsker opera "Sejr Over the Sun".

Dette startede Kruchenykh aktiviteter inden for avantgarde poesi, udgav han debut digtsamling "Gamle Love", der fortsætter med at udvikle primitivistiske tradition. Bogen, ligesom digtet blev illustreret af fremragende russiske avantgarde Larionov og Natalia Goncharova, der repræsenterer en stikprøve af talesyntese, og grafik. Kruchenykh begynder eksperimenter for at skabe ulogiske vers, bekende opfundet princippet om "Mirskontsa", som senere blev realiseret i samling af værker af Khlebnikov og vridning af samme navn.

I 1913-14 år Kruchenykh eksperimenterer med en ny stil - det litterære nonsens, begyndte han at skrive digte på sproget i hans egen opfindelse. Nye værker indgår i samlingen "Lipstick". Den mest berømte af disse var teksten:

schyl huller Blvd.

ubeshschur

skooma

du er med bu

p l ez ..

Ifølge Kruchenykh, det var mere af den russiske nationale ånd, end i al poesi Pushkin. Hans litterære indsats derfor fortsætte indtil 1930, da den offentliggjorde en digtsamling "Ironiada".

År uden poesi

Siden 1930 Kruchenyh Aleksey Eliseevich hvis billeder ofte optrådte i samlinger af værker af avantgarde, begynder at bevæge sig væk fra litteraturen. Hans kammerater forlade ham, døde Majakovskij og Khlebnikov, Burliuk brødre, ligesom mange andre fremtidsforskere og avancerede malere og digtere, forlade landet.

Siden 1934 arbejder Kruchenykh ophørte med at udgive, senere blev han nægtet adgang til Unionen af forfattere. Det er engageret i brugte og antikke arbejde, forbereder sig på at udgive en bog af hans kolleger, i særdeleshed, Majakovskij og Khlebnikov. Under Anden Verdenskrig, Alexei arbejdede på nyhedsbureauet "TASS Windows". I løbet af sit liv Kruchenykh samlet en unik bibliotek. Den sovjetiske regering tillod ikke digteren til at arbejde, blev han afbrudt af forskellige jobs. Det var kun 2 år før døden tog ham kun i livet i en betragtning. 17 juni 1968 Alex Eliseevich Kruchenykh døde.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.