SundhedMedicin

Hvad er rinotsitogramma? Decifrere normen hos børn, beskrivelse af proceduren og forberedelsen af det

Inflammatoriske processer i næsehulen, - et meget stort problem for børn. Ofte så forældrene udført forkert behandling af kronisk rhinitis, fordi der er mange sorter af sådanne sygdomme, og hver kræver brug af bestemte metoder til terapi.

Det er meget vigtigt at diagnosticere diagnosen. For at gøre dette, gennemførte rinotsitogramma. Dechifrering podning fra næsen vil bestemme tilstedeværelsen af sygdom og afslører funktionerne i sit løb.

Hvad er rinotsitogramma

Rinotsitogramma er en omfattende analyse af den mikroflora af bihuler. Til dette smear taget fra næsen til nasal sekretion. En sådan fremgangsmåde af forskningen, et estimat af antallet af celler, såsom:

 • lymfocytter;
 • røde blodlegemer;
 • neutrofiler;
 • cilieret epitel;
 • makrofager;
 • gær;
 • eosinofiler.

Med hjælp fra den forskning, har mulighed for at bestemme, hvilke bakterier har fremprovokeret fremkomsten af en almindelig forkølelse til den mest succesfulde kamp med ham.

Indikationer for proceduren

Rinotsitogramma smear analyse er taget fra næseslimhinden. Proceduren er ordineret til voksne og børn. Ofte er en sådan analyse tildelt folk, der har længe vedvarende noter løbende næse eller hyppige luftvejsinfektioner.

Høj risiko gruppe omfatter:

 • børn;
 • Mennesker med svækket immunforsvar;
 • organtransplantation;
 • mennesker med diabetes.

Uden at fejle, er denne undersøgelse tildeles, hvis patienten har en eller flere klager, nemlig:

 • tilstoppet næse, observeret over en uge;
 • løbende næse, kan ikke behandles;
 • nysen;
 • kløe af næseslimhinden.

Dette er en temmelig simpel analyse, som ikke forårsager nogen ubehag for barnet.

Forberedelse til en hemmelig hegn

Mange patienter undre sig over hvordan man laver rinotsitogrammu og hvordan man forbereder sig til studiet. For at opnå nøjagtige resultater, du har brug for at følge visse regler. To dage før analyse af hegnet bør stoppes for at anvende forskellige salver i og uden for næsen. Det er forbudt at anvende dråber eller spray, der i sin sammensætningsbestanddele antibakterielle og kortikosteroider.


5 dage før indsamlingen af materiale, du har brug for at stoppe med at tage antibiotika. Ingen grund til at skylle bihulerne af dagen, før du tager den smøre, samt den dag, det er tilrådeligt ikke at børste deres tænder og kun drikke vand.

Funktioner af proceduren

Rinotsitogramma et barn og en voksen er til enhver tid, men dette gøres bedst i de indledende faser af sygdommen. Foretage prøveudtagning analyse på en enkel måde. Proceduren er helt smertefri, og behøver ikke at være bange for det, selv børn.

For at udføre prøvetagning af materialet, at patienten afviser lille hoved tilbage, og den læge eller sygeplejerske med en vatpind til at tage den nødvendige mængde materiale til undersøgelsen. Præcis den samme procedure bør ske med det andet næsebor. Dernæst blev disse prøver anbragt i en særlig beholder med en speciel næringsmedium kræves til vækst af mikroorganismer.

Ofte for at få mere præcise resultater lægen kan bruge endoskopet. Sådan undersøgelse udføres under lokalbedøvelse. Denne type hegn materiale til analyse forårsager nogle ubehag, fordi det holdes fra bihulerne. Det resulterende materiale anses for at være mere informativ, da den kan anvendes til at bestemme tilstedeværelsen af neutrofiler i blodudstrygninger.

Hvad gør cellerne i analysen

Gennemføre en beskrivelse af resultatet skal være en kvalificeret læge, da han ved, hvordan man dechifrere analysen (rinotsitogrammu). Nasale slimhinde er sammensat af flere celler, der hver især udfører en bestemt funktion. Hvis slim får bakterier eller virus, så at beskæftige sig med dem øger niveauet af hvide blodlegemer. Disse celler er involveret i dannelsen af immunitet.

Stigende hvide blodlegemer indikerer tilstedeværelsen af infektion i kroppen, og overskuddet af en af leukocyt fraktioner indikerer årsagen til sygdommen. Efter kontakt med næseslimhinden overflade allergener en allergisk reaktion. Det er på grund af dannelsen på overfladen af mucosale eosinofiler. Derudover kan i løbet af undersøgelsen findes epitel og bakterier.

Normen hos børn og voksne

Undersøgelsen helt sikkert brug for at vide, hvad normen på rinotsitogramme børn. Dekodning i tabellen for at bestemme den normale tal er adskilt fra bihulerne for voksne og børn.

bestanddele af

Norma Procent

eosinofiler

0-5

Neutrofiler (sticks)

1-6

Neutrofiler (segment).

47-72

makrofager

3-11

leukocytter

65-75

Indholdet af disse celler ikke er konstant, kan det variere i løbet af dagen. Om morgenen eller aftenen, kan dette tal reduceres med omkring 20%, og om natten kan forhøjes med 30%.

Ved udførelsen af dekryptering rinotsitogrammy på eosinofile hos børn yngre end 4 år bør være 0-7, og børn over 4 år er taget hensyn til tallene for voksne. Andre indikatorer af analyser afhænger af barnets alder, så fortolkningen af resultaterne har at gøre en læge.

afkodning ydeevne

For at bestemme årsagen langvarig ikke passerer koldt, under gentagelse tælle kvantitative forhold mellem celler. Ved analyse rinotsitogrammy (afkodning) ved normale leukocytter børn skal være i betragtning til et par enheder. Når strømmen af infektion og betændelse i deres øges.

Normalt bør neutrofiler være 1-3%. I nærvær af bakterietype rhinitis, sinusitis eller bihulebetændelse deres antal øges kraftigt i forhold til intensiteten og kompleksiteten af strømmen af den inflammatoriske proces. Dette kommer til udtryk i udseendet af tykke næseflåd gul eller grøn. I første omgang kan virusinfektionen blive kompliceret af bakteriel, hvorfor kan øges i takt med lymfocytterne antallet af neutrofiler.

Dekodning (normal) rinotsitogrammy hos børn tyder på, at cellerne ikke bør overstige 5%. Den kraftige stigning i lymfocytniveauer kan indikere tilstedeværelsen af influenza, parainfluenza, adenovirus eller anden virusinfektion. Desuden kan deres antal øges og kronisk rhinitis.

Tilstedeværelsen i analysen af mere end 10% indikerer tilstedeværelsen af eosinofiler i kroppen af høfeber eller allergisk rhinitis. Ikke altid i en undersøgelse for at overveje antallet af epithelet, men et betydeligt antal af hans shows optræder i kroppen under inflammation.

I decifrere rinotsitogrammy normale hos børn bør ikke være en røde blodlegemer. Hvis nogen kan tale om strømmen af influenza, som erythrocytter i dette tilfælde trænge ind i fortyndede blodkar i næsehulen.

Mikrofloraen normalt negative, men hvis det er til stede, så i dette tilfælde de betegnes type infektion patogenet. Patogener kan forekomme under bakteriel eller viral rhinitis rhinitis.

Hvis resultaterne er normale, og en løbende næse ikke passerer

Hvis rinotsitogramma normale børn, og løbende næse fortsætter i lang tid, kan det være et tegn på:

 • vasomotorisk rhinitis;
 • lægemiddelinduceret rhinitis;
 • andre typer af rhinitis.

Vasomotoriske rhinitis kan opstå som følge af afbrydelse af blodkar. Det er observeret hovedsageligt under stress og under indflydelse af kold luft. Rhinitis medicamentosa kan begynde som et resultat af langvarig brug af vasokonstriktorer. Endvidere kan almindelig forkølelse forekomme som et resultat af afbrydelse af endokrine og nervesystem.

Alle disse lidelser kræver yderligere undersøgelse og omfattende behandling.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.