SundhedMedicin

Norma hæmoglobin i blodet: du behøver at vide om det

På rolle af hæmoglobin i blodet sammensætning person sagde en masse. Men det vigtige er, at den i sin essens, det transporterer ilt til alle kroppens organer og dermed sikre den nødvendige grad af stofskiftet.

Norma hæmoglobin i blodet - en tvetydig figur, som afhænger ikke kun af køn for den enkelte, men også for hans alder, samt på miljøet. I medicin, er der en graduering af indeks af hæmoglobin: hæmoglobin i mænd, kvinder, børn. For mænd indstille den højeste område på mellem 130 g / l til 170 g / l. For den kvindelige legeme, kan dette niveau være mindst 120 g / l og højst 160 g / l. Denne samlede præstation. Men fortolkning af resultaterne lægen er ikke nok til at vide det kun køn af patienten.

særstilling

Fortolkning af resultaterne af analysen afhænger ikke kun af patientens køn. Norma hæmoglobin i udvalgte grupper af patienter varierer afhængigt af fysiologiske karakteristika og alder.

Norma hæmoglobin under fødedygtige. Gennem alle tre trimester af graviditeten, læger overvåge denne metrik i blodet hos gravide kvinder. I dette tilfælde er det reduceres med 10 enheder, som udgør et område fra 110 g / l til 150 g / l.

Normalt hæmoglobin hos personer, der lever i stor højde, udsættes for høj fysisk stress og trykændring, er også genstand for ændringer og er fra 150 til 170 g / l. Denne betydelige reduktion er et mål for den vifte af potentielle sygdomme og bør overvåges af en læge.

Særlig kontrol af læger er hæmoglobin hos børn. Norma varierer afhængigt af barnets alder, og afvigelsen fra det kan indikere en overtrædelse af fysiske eller psykiske udvikling. Tættest på de standard "voksen" regler er niveauet for denne indikator i blodet hos unge fra seksten til atten år. Men neonatal hæmoglobin meget forskellig, hvilket gør området fra 145 g / l til 225 g / l. Den første uge af barnets liv er karakteriseret ved et fald i niveauet af 10 enheder ved udgangen af den anden uge af passer ind i rammerne af 125 g / l, 205 g / l.

I løbet af året, er forældre og læger forpligtet til at følge dynamikken i hæmoglobin hos børn. Satsen for denne gang skifter som følger: første måned - 100 g / l / -180 g / l, den anden måned - 90 g / l til 140 g / l, i en periode på tre til seks måneder - fra 95 g / l til 135 g / l, og den anden halvdel af det første leveår præget af indikatorer fra 100 g / l til 140 g / l. I efterfølgende perioder, er værdien af hæmoglobin gradvist rettet ind i overensstemmelse med "voksen", der er karakteristisk for bopælen.

Afvigelsen fra normen.

Norma hæmoglobin i blodet - en indikator for den fysiske sundhed af patienten, således at afvigelsen fra det i retning af faldende eller stigende bevis for eksistensen af alvorlige sygdomme.

Sænkning af hæmoglobinkoncentrationen kendetegnet ved tilstedeværelsen af anæmi og svært blodtab. Begge tilfælde kræve lægelig indgriben med kontrolorganet. Det bør erindres, at reduktionen i hæmoglobinniveauet hos kvinder kan forekomme, når en tung periode, og derfor analysen af resultaterne opnået i denne periode, er oplysende. Desuden bør særlig opmærksomhed sænket hæmoglobin hos nyfødte. Som regel er det tyder føtale udviklingsproblemer og kræver en fuldstændig undersøgelse af den nyfødte og den efterfølgende løbende overvågning.

Men også en større procentdel af hæmoglobin er ikke en positiv faktor for driften af kroppen. Normalt betyder det, at patienten udsættes for overdreven fysisk stress, en stor mængde af jern, eller til stede et vigtigt organ sygdom (fx hjertesygdom eller intestinal insufficiens). Derfor, i tilfælde af at øge hæmoglobin indekset kræver også at gennemføre en fuldstændig gennemgang af organismen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.