SundhedMedicin

Generel urin og blodprøve analyse funktioner levering, ydeevne, normer og afvigelser

I vores højteknologiske tidsalder, læger forblive tro mod gennemprøvede metoder til diagnosticering, såsom blod, urin, afføring. Som regel ingen af receptionen på terapeuten er ikke uden retning for disse tests. Men er de informativ?

Hvorfor har vi brug for fælles analyser?

Når i kroppen svigter straks afspejles i de vigtigste indikatorer for biologiske væsker - blod og urin. Afhængigt af, hvad der præcist er galt, ændre dem eller andre egenskaber.

Og hvis materialet er samlet korrekt, selv almindelige analyser kan være ganske oplysende for primær diagnose. Først senere, da lægen vil vide i hvilken retning skulle kigge rundt, kan han bede patienten til at passere kvalificerende test for at bekræfte eller modbevise dine antagelser. Men det er den generelle analyse vil fortælle ham, hvad der kunne være problemet. Og hvis en besøgende kom i forbindelse med klinisk undersøgelse, er det også den hurtigste måde at se, om alt er OK, og fjerne de fleste af de spørgsmål om sundhed. Kort sagt, gennemprøvede metoder simpelthen ikke kan erstattes - de er så effektive. Ikke overraskende er de stadig bliver brugt så aktivt.

I dette tilfælde er analysen af urin og blodprøver ofte betragtes i komplekset, da det øger informationsindholdet. Det er derfor, selv i fravær af klager, læger ofte give patienterne to retninger på én gang ved testene.

blod

Denne væske er en uvurderlig kilde til information, er det i virkeligheden, er bærer af livet i den menneskelige krop. Dens sammensætning er unik, hidtil undladt at syntetisere en fuld erstatning, som kunne spare hundreder af tusinder af liv i hele verden. Blod består af en flydende del - plasma og celler indeholdt deri. Begge disse komponenter er yderst vigtigt. Plasma er farveløs og sammensætningen er tæt på saltvandet, men ikke identisk med den. Farven af blodet bundet til en række celler - røde og hvide blodlegemer. Alle arter har deres egen funktion og kan ikke erstattes af andre. Hvis det ikke var således indrettet, men ellers ville det være svært at forestille sig verden som vi kender den.

De vigtigste typer af blodlegemer er som følger: hvide blodlegemer, røde blodlegemer og blodplader. Den første er ansvarlig for at beskytte kroppen mod skadelige bakterier og støtter immunforsvaret, mens sidstnævnte giver åndedrættet og kraften i alle celler i kroppen, mens andre hjælper med eventuelle skader og personskader hurtigt til "patch" såret. Forholdet mellem disse celler, såvel som deres adfærd og reaktioner i forskellige betingelser og observeret for en blodprøve.

urin

Denne væske er ikke mindre betydning for vurderingen sundhedstilstanden. Da det er et produkt af blodfiltrering, mange problemer i kroppen så hurtigt bliver synlige i analysen af dens sammensætning. Ved 97% af urin er sammensat af vand, den resterende del af - nedbrydningsprodukter af proteiner og salte.

I forskellige lidelser og metabolisk ubalance i varernes nyrerne vises fremmede elementer, eller der sker ændringer i normale værdier. For eksempel kan i inflammatoriske processer detekteres ekskretionssystemerne bakterier i urin, selv om det er normalt steril. cylindre - i andre tilfælde, proteiner eller specifikke elementer kan findes. En analyse af urin og blodprøver er lige vigtige - det kan være med til at se på problemet fra forskellige vinkler.

afføring

forarbejdning af fødevarer produkt af kroppen kan også give nogle oplysninger om den menneskelige sundhed. Navnlig kan det anvendes til at vurdere tilstanden af intestinal dysbiosis eller diagnosticere infektion med visse typer parasitter. I andre tilfælde kan prøverne ved hjælp af dette biomateriale detektere blødning i mave-tarmkanalen og galdeveje funktionsfejl. Generelt bør man ikke forsømme dataanalyser.

Fremstilling og levering af ordren

Klinisk analyse af blod og urinprøver kræver visse handlinger i at indsamle materialet og umiddelbart foran ham. På trods af at disse regler synes at være kendt af alle, er ikke overflødigt at minde om dem igen.

Retten til en generel analyse vil indsamle en del af morgenurin. Før det, du har brug for at tilbringe et toilet eksterne kønsorganer, især hunnerne, men mænd bør ikke forsømme det for at undgå forvridning af resultaterne. Dernæst skal du til at hente gennemsnitlig dosis i tilstrækkelige mængder i en steril beholder.

Men for at passere på en analyse af blodet, er det nødvendigt at besøge behandlingsrummet på tom mave. Hvis denne regel overtrædes, kan materialet være uegnet til undersøgelsen. Når det ikke drejer sig om den samlede analyse, bør præciseres yderligere på spørgsmålet om forberedelse til at tage blod fra en læge. I nogle tilfælde, i en vis tid, før testen er justeret kost. I andre, tværtimod, er det nødvendigt at spise. Med andre ord, er forholdene anderledes.

En urin analyse og blod lettere end nogensinde - den retning, kan tages som den lokale terapeut og gå uden enhver destination i private klinikker. Resultaterne vil være klar meget hurtigt.

Specielle tests

Bortset fra det faktum, at der er en generel analyse af blod og urinprøver, undersøgelse af nøgleindikatorer, der er mange andre. For eksempel den øgede risiko for diabetes ofte går glukosetolerance test. Hvis der er mistanke om en særlig sygdom, ser for antistoffer mod det forårsagende middel. Selv blodet er ofte bruges til at udføre genetiske tests til at identificere de forskellige tilbøjeligheder og dispositioner. Kort sagt, den specifikke masse af muligheder, men med det formål at nogen af dem er nødt til at være nogle basis. Under alle omstændigheder, blodet er en uvurderlig kilde til information om tilstanden af den menneskelige krop.

Som for urinen, kan det også give nyttige oplysninger om sundhed. Fordi, i virkeligheden er det det filtrerede blod, en del af stofferne og falder ned i det, selvom langt mindre koncentration. Hertil kommer, urin lader dig vide, hvordan nyrerne fungerer effektivt. For at forstå dette, er det tilstrækkeligt at prøve Zimnitsky.

norm

Analyse af urin og blodprøver - er de mest populære og enkle test, som er baseret på benchmarks og materialeegenskaber. På trods af, at de normale værdier kan være individuel for hver person, der er visse grænser, over hvilket er en anledning til bekymring.

indikator referenceværdier
mænd kvinder
hæmoglobin 120-180 115-165
erythrocytter 4-5.5 millioner 3,9-4,7 millioner

leukocytter

  • stikke
  • segmenteret

4-9 tusind

  • 2-7%
  • 50-70%
blodplader 200-400 tusind
farve indeks 0,8-1
monocytter 2-9%
lymfocytter 18-30%
ESR 1-10 mm / h 2-15 mm / h

Urin normale niveauer er omtrent de samme for begge køn, således at opdelingen som blodet, som regel, ikke finder anvendelse.

indikator referenceværdier
vægtfylde 1010-1026
reaktion let sur
glucose ikke fundet
protein ikke fundet
bakterier ikke fundet
erythrocytter ikke fundet
leukocytter 0-7
epitel 0-5

I øvrigt, pH af urin afhænger af kosten. Folk, der for det meste foretrækker fødevarer af vegetabilsk oprindelse, ofte kan lide af betændelse på grund af en overtrædelse af den naturlige barriere og multiplikation af skadelige bakterier på grund af et alkalisk miljø.

Biokemisk analyse af blod og urin, foruden de anførte tal, også i betragtning af sammensætningen af det biologiske materiale for sporstoffer og andre stoffer, signalering en mere alvorlig funktionsfejl og processer. Typisk er disse tests administreres mere eller mindre præcist, før du begynder en seriøs undersøgelse.

testresultater

Blod og urin kan give en masse oplysninger, vidende mennesker, men de fleste har ingen idé om, hvad der menes med disse eller andre afvigelser fra normen.

For eksempel kan erythrocyttælling forhøjes eller reduceret som i maligniteter, og anæmier eller iltmangel. ESR kan forøge eller formindske under graviditet, menstruation, efter skade, tilstedeværelsen af inflammation, myokardieinfarkt, på grund af indtagelse af visse lægemidler.

Som for urin, også her ting er ikke så klart. Eventuelle ændringer kan beskrives som en alvorlig sygdom, og kun om funktionerne i ernæring og livsstil. Således skal analysen af urin og blod analyse læse og fortolke lægen, korrelere resultaterne med en historie af, klager og det samlede billede.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.