SundhedSund kost

Lækker hindbær: nyttige egenskaber og alsidige anvendelser

Et af de mest populære værktøjer inden for medicin - hindbær, gavnlige egenskaber og helbredende egenskaber, som uden tvivl. Dette er en af de foretrukne frugterne af det russiske folk, er det elsket af folk i forskellige aldre, da det er overraskende velsmagende, og desuden hendes duft blødere og tyndere end andre bær og medicinske kvaliteter har været kendt siden oldtiden. Og i dag, samt et par århundreder siden, hindbær bruges ofte til at behandle og forebygge mange af vores sygdomme. Bestemt i vores land er der ingen mennesker, der mindst én gang beskytter ikke mod forkølelse med te og lækre hindbær marmelade.

Berry haven og vilde hindbær kan spises frisk, med fløde eller mælk, er også kokken marmelade, mos, gelé, sirup, slik, saft, gelé, marmelade, lavet saft, likør, vin, likør, sodavand, kvass, fyld til konfekture og chokolade, etc. I dag er der sorter af hvid, gul, rød og sort hindbær.

Hindbær - nyttige egenskaber på grund af den rige sammensætning

De forbløffende helbredende egenskaber af bær på grund af en række stoffer brug af kroppen, elementer og vitaminer, der er indeholdt i det. Hindbær Frugter har omkring 10% sukkerarter (saccharose, fructose og glucose), lidt æterisk olie, mere end 20% fedtolier, organiske syrer (vinsyre, citronsyre, salicylsyre og æblesyre), proteiner, cellulose, pektiner, mineraler, tanniner, flavonoider og catechiner (stoffer, der giver antioxidant egenskaber), mineraler (jern, zink, kobber, kalium, magnesium, calcium, kobolt), vitaminer C, B2, PP, B1, E, B12, provitamin A, folinsyre. Og de frø indeholder beta-sitosterol og en fed olie, har anti-sklerotisk egenskaber. Blade sammensætning, indbefatter organiske syrer og flavonoider.

Det er ingen hemmelighed, at spise hindbær mange skov fugle og dyr, selv bjørne, så de er i stand til at holde sig sund og aktiv. Anlægget er også fremragende honning plante: hektar hindbær buske slår ca. 100 kg honning.

Haven hindbær struktur er den samme, men det har mere salicylsyre end vildtype, er det derfor mere nyttigt for forkølelse. Tørret hindbær har de samme terapeutiske egenskaber som frisk.

Medicinske hindbær: nyttige egenskaber til traditionel medicin

Forskrifter for behandling med hindbær i befolkningen meget. Så kan friske bær behandle gastritis og colitis, blodmangel og hypovitaminose, åreforkalkning og forhøjet blodtryk. Gastritis, colitis og kolde drikke frisk hindbær saft, som kan overvindes gennem gaze og tage tre gange om dagen i 100 g, før måltider. Sirup fra bærrene forbedrer lugten og smagen af mange lægemidler, men det er bedre at drikke det alene eller tilføje sirup i din te - meget velsmagende.

Infusioner fra alle dele af hindbær forbedre funktionen af mave og tarme, har diaphoretic, antiseptisk, analgetisk, antiemetisk og antiinflammatorisk virkning. Derfor hindbær infusioner ofte ordineret for forkølelse. Til dette formål, er du nødt til at lave en eller to tsk tør Crimson bær kop kogende vand, til at insistere et par minutter og drikke varm. Og i tilfælde af en almindelig forkølelse er nødvendigt ikke blot at drikke varm te med hindbær, men også at gå i seng med det samme, indpakket godt. Hvis du er straks ved det første tegn på en kold har tid til at drikke 3 kopper infusion af karmoisinrøde bær i timen, at sygdommen vil blive afholdt i en mildere form, og antallet af bær på samme tid kan øges ved at tage to spiseskefulde en kop kogende vand.

Med influenza, SARS, influenza og forkølelse nødt til at drikke nogen koncentrerede hindbær ekstrakt: Hæld 200 g tørre hindbær 600 g kogende vand, en halv time til at insistere og drikke til en time. Med fedme drikker samme infusion og spise tørrede bær.

Ikke alle kvinder kan vide, at te med hindbær kan reducere symptomerne på PMS, og alligevel er han gør det nemmere løbet af graviditeten, er med til at komme sig hurtigere efter fødslen. Det kan også mindske smerter og lindre spasmer føre til normal menstruationscyklus, lindre kvalme; toner og beroliger; Raspberry te er meget nyttigt, når truslen om abort, for at øge amning og efter fødslen smerter.

Værdifulde og hindbær blade. Nyttige egenskaber de anvendes i kvindelige sygdomme til udskylning og lotions, såvel som hæmorider. Til fremstilling hindbær blade og blomster er nødvendig for at fylde dem (10 g), 200 g kogt vand, en halv time og filtreres.

Infusion hindbær blade drink og enteritis, gastritis, luftvejssygdomme, som anti-inflammatoriske og astringerende. Fire tsk hakkede blade brygge 400 g kogt vand, stamme, og drik fire gange om dagen, 100 g

Hindbær blade kan helbrede sår, fra dem med at forberede bouillon til lotion med blå mærker. Når betændelse i tarmene og mave, lunger, svælg og mundhulen er også effektiv infusion af bladene. Hindbær er en del af expectorants, hostestillende, sweatshops og vitamin gebyrer og te.

Hindbær har antitoxic og hæmostatisk effekt, har gavnlige virkninger på huden farve og tone, forbedret appetit. Kobber, fås i hindbær, der er indeholdt i sammensætningen af de fleste antidepressiva, så bær anbefales til mennesker, hvis liv eller arbejde udføres ved konstant stress.

En af egenskaberne for hindbær - styrkelse væggene i kredsløbssygdomme. Hvis du har en disposition til hjerte-kar-sygdom, har du haft et slagtilfælde eller hjerteanfald, så prøv at spise så meget frugt som muligt. Hindbær også sænker blodtryk, kolesterol, forebygger og behandler aterosklerose grundet beta-sitosterol og fedtsyrer i præparatet. Ved behandling af sår og mavesår rådes til at tage en spiseskefuld hindbær saft i en fjerdedel af en time før et måltid. I inflammatorisk tarmsygdom eller akut diarré, der modtager vand ekstrakter af hindbær blade inde (1:20). Selv i hindbær har flygtigt, skadeligt for skimmel, gær og sporer af Staphylococcus aureus.

Den hindbær nyttig i kosmetologi?

Hindbær, nyttige egenskaber der er almindeligt anvendt i kosmetik, løser mange kosmetiske problemer. Det hjælper til at slippe af teenage acne. Til dette formål er friske blade af planten knust, bankede i et træ eller porcelæn fad, og papirmasse er anvendt på problemområder i ca 15 minutter. Derefter vaske (ikke tørre, og tør ved at duppe ansigtet med blide bevægelser).

Herpes behandlet med grene af hindbær. For at gøre dette, skal du bruge en komprimere: at indføre et ømt punkt grød unge grene (obligatoriske vaskes i kogt vand). Den papirmasse og hindbær saft bruges til at maskere til moden og aldrende hud, som et næringsstof og for at forbedre tonen. I tilfælde af forbrændinger og hududslæt salve anvendes friske hindbær blade: de gnides, presset juice, blandet med smør eller vaseline (1: 4).

Jeg har en lille contra hindbær. De skal tages i betragtning ved brug af bær. Den indeholder en masse purinbaser, så patienter med gigt og nefritis bruge hindbær ikke det værd. Det er ikke hensigtsmæssigt at bruge det til diarré og inflammatorisk tarmsygdom. Når en patient har en lever hindbær kan være lidt, men med akut forværring af mavesår, mavekatar, og resten af fordøjelseskanalen sygdomme der ikke kan være, selvom frisk juice kan du drikke af det, fortynde det kogt vand.

Det er også fundet særhed af hindbær, kan det forårsage allergiske reaktioner (normalt for røde hindbær, så prøv at erstatte det med hvid, gul eller sort). Spis denne lækre gave fra naturen og være altid sundt og unge!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.