SundhedMedicin

Laparotomi - dette er et fælles kirurgisk procedure eller skadelig interferens?

Laparotomi - en operation, som indebærer kirurgisk snit af den forreste bugvæg. Det har andre navne, såsom abdominal kirurgi, og henviste den til abdominal kirurgi. Udførelse af huden og musklerne i indsnit er nødvendige for undersøgelsen og efterfølgende behandling af bughulen, og laparotomi udføres for at diagnosticere problemer forbundet med mavesmerter. Typisk er de identificerede fejl eller afvigelser korrigeres under operationen, men nogle gange nødvendigt og re-intervention.

Historie og udvikling

Ordet på græsk betyder laparotomi, som har til formål at give adgang til de indre organer med den efterfølgende behandling. I gamle dage laparotomi drift anses yderst farligt. For hende forsøger ikke at bruge på alle. Dette skyldes primært, at infektion, fordi lægerne ikke vidste, hvordan man kan håndtere, folk bare dø med det. Kun med udviklingen af antiseptiske, lægerne var i stand til at reducere dødeligheden blandt patienter og anvende denne procedure oftere. Dens udvikling er forbundet med navnet på Dzhozefa Listera, der ledede operationen til det næste niveau. Men laparotomi var stadig ikke for almindelig. Kun siden slutningen af det 19. århundrede blev der afholdt lignende operationer overalt. Dette er langt den mest almindelige procedure i medicinsk praksis, og at den praktiske uddannelse af specialister starter med hende. Eventuelle problemer i forbindelse med abdominale organer er løst til dens anvendelse. En moderne antiseptiske præparater eliminerer forekomsten af sepsis. Desuden et mindre kirurgisk indgreb efterlader et ar, selv om helbredelse - en lang proces.

årsager til

Typisk diagnose af mennesker, der anvendes på hospitalet med mavesmerter, ikke medføre komplikationer. Tildelt af standard tests og ultralyd, men nogle gange er der behov for detaljeret undersøgelse. Kirurgen skal muligvis nøjagtigt at bestemme placeringen af en pludselig gennembrud ulcera (perforation), eller til at identificere årsagen til indre blødninger. Laparotomi - en fantastisk måde at bestemme de nøjagtige årsager til menneskelige klager og tildele den korrekte behandling.

før operation

Når lægen har besluttet at gennemføre denne type procedure, er det nødvendigt at indsamle så mange nyttige oplysninger om patienten. Derfor, for at undgå ubehagelige konsekvenser, besvare spørgsmål fra kirurgen mere autentisk som muligt. Dette gælder også for den særlige livsstil og vaner, modtager medicin eller kost. Før operationen, lægen informerer behov for en række procedurer, og giver også prognose for den postoperative periode. Laparotomi - det er primært virkningen af de organer i mave-tarmkanalen, så patienten bør være en tid til at afholde sig fra mad, såvel som det kan sætte et lavement. Endvidere skal anæstesilæge sikre, at personen er klar til brug.

Beskrivelse af fremgangsmåden

Alle handlinger udføres under generel anæstesi. Kirurgen, for at sikre synligheden af alt det behov indre organer, producerer kun én snit. I traditionel medicin, er det hovedsageligt bruges kun to typer sektioner:

  • Tværgående, i stil med "bikini", anses det for kosmetisk, som næsten ikke mærkbar. En sådan operation kaldes en laparotomi på Pfannenstiel.
  • Lodret, fra navlen til livmoderen. Det bruges kun i nødsituationer, fordi det er meget let at bruge for læger.

Efter ligene var synlige, de lavede en grundig undersøgelse. Hvis kirurgen var i stand til at løse problemet, skal du straks løse det, men hvis sagen er kompleks, og en anden operation kan være påkrævet. Efter afslutning af overlappende sømme.

Perioden med genopretning og mulige komplikationer

Når patienten vender tilbage til rummet, vil den blive tildelt dosis af anæstetika, og daglig forbinding. De første to eller tre dage, skal strømmen kun udføres ved intravenøs administration af fluider. Efter en vellykket operation er det nødvendigt at trække vejret dybt og at strække benene efter en uge, du har brug for at tilføje et korte ture. Laparotomi - det er den type operation, når opsvinget kommer langsomt, men sikkert, i gennemsnit processen tager fra én til halvanden måned. Komplikationer er sjældne. Disse omfatter infektion, blødning, dannelse af arvæv, smerter i underlivet. Selv om sidstnævnte er direkte relateret til de processer af sårheling. Tilstedeværelsen af ar tider generer mennesker, især kvinder, men det er i denne sammenhæng godt laparotomi. Anmeldelser af mennesker efter operationen tyder på, at en lille ar. Det er let at skjule. Men sådan Pfannenstiel laparotomi på et lodret snit af det samme er mindre æstetisk udseende. Der er en lignende type af operationer, som ikke kræver snittet, men ikke alle klinikker har råd dyre udstyr og højt kvalificerede specialister, som vil være i stand til at håndtere det.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.