SundhedMedicin

Strukturen af refleksbuen. Refleks ring. Fysiologi af nervesystemet

Hver af os mindst én gang i sit liv ytrede sætningen "Jeg har en refleks", men kun få mennesker forstår, hvad der står. Næsten hele vores liv er baseret på reflekser. I vorden, de hjælper os med at overleve i voksenalderen - at arbejde effektivt og forblive raske. Adlyde reflekser, vi indånder, gå, spise, og meget mere.

refleks

Refleks - er en reaktion af kroppen på en stimulus, som udføres af nervesystemet. De manifestere begyndelsen eller ophør af enhver aktivitet: flytning af muskler, endokrine kirtler, ændringer i vaskulær tone. Dette giver dig mulighed for hurtigt at justere til en skiftende miljø. Betydning reflekser i den menneskelige liv, så stor, at selv deres delvis fjernelse (fjernelse under operationen, traumer, slagtilfælde, epilepsi), føre til permanent invaliditet.

Studiet af det centrale og perifere nervesystem er involveret i IP Pavlov og IM Sektion. De efterlod en masse information til fremtidige generationer af læger. Tidligere har vi ikke deler psykiatri og neurologi, men efter deres præstationer neurologer begyndte at øve alene, at akkumulere erfaring og analysere det.

typer af reflekser

Globalt reflekser er opdelt i betingede og ubetingede. Den første opstår i menneskers liv og i den proces er forbundet, for det meste, med hvad han gjorde. Nogle af de færdigheder, der er erhvervet over tid, forsvinder, og deres plads er taget af en ny og mere passende efter omstændighederne. Disse omfatter cykling, dans, spille musikinstrumenter, håndværksvirksomhed, køre bil, og meget mere. Disse reflekser er undertiden kaldes "dynamisk stereotyp".

Ubevidste reflekser som fastsat i alle mennesker ens, og der har vi siden fødslen. De fortsætter gennem hele livet, da de støtter vores eksistens. Folk er ikke klar over, at de har brug for at trække vejret, for at reducere hjertemusklen, holde din krop i rummet i en bestemt stilling, blink, nyse, etc. Dette sker automatisk, fordi naturen har taget sig af os.

klassifikation af reflekser

Der er flere klassifikationer af reflekser, der afspejler deres funktion eller angiver synsopfattelsesniveau. Man kan nævne nogle af dem.

Biologisk betydning var isolerede reflekser:

 • fødevarer;
 • beskyttelse;
 • køn;
 • vejledende;
 • reflekser bestemmende kropsstilling (pozotonicheskie);
 • reflekser til at bevæge sig.

Ifølge placeringen af receptorer, der opfatter stimulus kan identificeres:

 • exteroreceptors der er på hud og slimhinder;
 • interoreceptors, der ligger i de indre organer og blodkar;
 • proprioceptorer opfatte irritation af muskler, led og sener.

Kendskab til de tre klassifikationer kan indsendes nogen refleks til at beskrive: den er erhvervet eller medfødt, hvilken funktion fungerer og hvordan man kalde det.

Niveauer refleks bue

For neurologer vigtige at kende det niveau, hvor en refleks lukker. Det hjælper til bedre at identificere det berørte område og til at forudsige skader på helbredet. Skelne spinale reflekser, motoriske neuroner , som er placeret i rygmarven. De er ansvarlige for organ mekanik, muskelsammentrækning, arbejdet i bækken organer. Stigende til et højere niveau - i medulla oblongata, fundet bulbar centre, der regulerer spytkirtlerne, nogle facial muskler, åndedræt og hjertefunktion. Skader af denne afdeling er næsten altid dødelig.

Midterhjernen lukket mesencephale reflekser. Dybest set er det den refleks bue af de kranienerver. En skelnen er også diencephalic reflekser endelig neuron, som er beliggende i diencephalon. Og kortikale reflekser, som kontrolleres af hjernebarken. Som regel er det erhvervede færdigheder.

Bemærk, at strukturen af refleksbuen involverer højere koordinerende centre i nervesystemet omfatter altid de lavere niveauer. Det er den kortikospinale sti vil passere gennem en mellemliggende, midten, aflange og rygmarven.

Fysiologi nervesystemet er indrettet således, at hver refleks duplikeres flere buer. Dette holder kroppens funktioner, selv med skader og sygdomme.

Den refleks bue

Refleksbuen - en nerveimpuls transmissionsvej fra berøringslegemet (receptor) til udførelse. Nervøs refleksbuen består af neuroner og deres processer, som danner et kredsløb. Dette koncept blev indført i medicin M.Hollom i midten af det nittende århundrede, men over tid, bliver det omdannet til en "refleks ring." Det blev besluttet, at dette udtryk bedre afspejler de processer, der foregår i nervesystemet.

Fysiologi skelne monosynaptisk samt to- og trehneyronnye bue undertiden fundet polisinapticheskie reflekser, dvs., herunder mere end tre neuroner. Den enkleste bue består af to neuroner: perceiver og motoren. Pulsen passerer gennem den lange proces af neuron til nerve site, som igen overfører den til musklen. Disse reflekser er normalt ubetinget.

Afdelinger refleks bue

Strukturen i den refleks bue består af fem afdelinger.

Den første - en receptor, som modtager informationen. Det kan være placeret både på kropsoverfladen (hud, mucosal), og i sin dybde (nethinden, sener, muskler). Morfologisk receptor kan ligne en lang proces med neuron eller klynge af celler.

Andet segment - følsom nerve fiber, som overfører excitation på en bue. Ligene af disse neuroner er placeret uden for det centrale nervesystem (CNS), i spinal steder. Deres funktion er magen til pilen på jernbanespor. Det vil sige, neuronerne distribuere information, der kommer til dem, på forskellige niveauer i centralnervesystemet.

Tredje segment - space skifte følsomme over for motoriske fibre. For de fleste er det reflekser i rygmarven, men nogle af de komplekse bue passere direkte gennem hjernen, såsom beskyttende, tentative, mad reflekser.

Fjerde Division præsenterede motor fiber der leverer nerveimpulser fra rygmarven motoriske neuroner eller til effektorfunktion.

Sidste, den femte division - en krop, der refleks aktivitet. Sædvanligvis en muskel eller kirtel, såsom pupillen, hjerte, køn eller spytkirtel.

De fysiologiske egenskaber af nervecentrene

Fysiologi nervesystemet er variabel på de forskellige trin. Den senere dannede afdeling, jo vanskeligere sit job og hormonel regulering. Der er seks egenskaber, der er fælles for alle nerve centre, uanset topografi:

 1. Ledende excitation kun fra receptoren til effektor neuron. Fysiologisk, er det fordi de synapser (neuroner forbindelsespunkter) handle i kun én retning, og kan ikke ændre det.

 2. Forsinkelse af nerve excitation er også knyttet til det store antal neuroner i lysbuen og følgelig synapserne. For at syntetisere en neurotransmitter (kemisk stimulus), frigiver den ind i den synaptiske kløft og bruger så spændende, tager det længere tid, end hvis impulserne udbreder kun langs nerve fiber.

 3. Summation excitationer. Dette sker, når stimulus er svag, men konstant og rytmisk gentagne. I dette tilfælde er mediatoren akkumuleret i den synaptiske membran, indtil den ikke er en signifikant mængde, og derefter transmitterer en puls. Den enkleste eksempel på dette fænomen - den handling af nysen.

 4. Omdannelsen af excitation sats. Strukturen af refleksbuen, samt funktioner i nervesystemet, således at selv i den langsomme rytme af stimulus den opfylder nogle af fremdriften - fra halvtreds til to hundrede gange i sekundet. Derfor er musklerne i den menneskelige krop reduceret tetanisk, dvs. diskontinuert.

 5. Reflex eftervirkninger. De neuroner i refleks bue er i en ophidset tilstand i nogen tid efter ophør af stimulus. På denne konto, er der to teorier. De første stater at nervecellerne overfører excitering af et sekund længere end stimulus og derved forlænge refleks. Den anden er baseret på den refleks ring, som er lukket mellem to mellemliggende neuroner. De overfører excitation, så længe en af dem ikke kan generere pulsen eller indtil ingen ekstern advarsel bremsning signal.

 6. Drukning knudepunkter forekommer under langvarig stimulering af receptorerne. Dette manifesteres første fald, og derefter fuldstændig mangler følsomhed.

Autonom refleks bue

Af nervesystemet type, der implementerer excitation og gennemfører nervøs impuls, isoleret, somatiske og autonome nervesystem bue. Et særligt træk er, at refleks til skeletmuskulaturen ikke afbrydes, og det autonome ganglier er forpligtet til at skifte over. Alle knudepunkter kan opdeles i tre grupper:

 • Vertebral (spinal) ganglier er relateret til det sympatiske nervesystem. De er placeret på hver side af rygsøjlen, der danner søjler.
 • Prespinal knudepunkter er placeret i en afstand og fra rygraden, og fra myndighederne. Disse omfatter ciliære ganglion, cervikale sympatiske knuder, solar plexus og mesenteriske knudepunkter.
 • Intraorganic knudepunkter er ikke svært at gætte, er placeret i de indre organer: hjertemusklen, bronkial, tarm rør, de endokrine kirtler.

Disse forskelle mellem de somatiske og autonome systemer er dybt forankret i fylogenese, og er forbundet med udbredelseshastigheden af reflekser og deres nødvendighed.

Realisering af refleks

Udvendigt på refleksbuen træder receptorstimulering, hvilket forårsager excitation og forekomsten af en nerveimpuls. Grundlaget for denne fremgangsmåde er ændringen i koncentrationen af calcium- og natriumioner, der er på begge sider af cellemembranen. Ændring af antallet af anioner og kationer forårsager et skift i elektrisk potentiale og forekomst af decharge.

Fra receptorstimulering, centripetalt bevægende kommer ind i afferente link refleksbue - cerebrospinal node. Scion det kommer til rygmarven til de følsomme kerner, og derefter skifter til de motoriske neuroner. Dette er det centrale led af refleks. Processer motoriske kerner i rygmarven er placeret sammen med andre rødder og sendes til de tilsvarende aktuatorer. De tykkere muskelfibre ender motor plak.

Baudhastighed impuls afhænger af typen af nervefibre og kan være i området fra 0,5 til 100 meter pr. Excitation overføres ikke til tilstødende nerver på grund af tilstedeværelsen skaller isolere processer fra hinanden.

Betydning refleks hæmning

Da nerve fiber er i stand til at holde lang agitation, bremsesystemet er et vigtigt adaptiv mekanisme af organismen. Takket være ham har de nerveceller ikke oplever konstant træthed og overstimulering. Kontakt afferentation, hvorved realiserede og bremsning, er involveret i dannelsen af betingede reflekser og fjerner behovet for det centrale nervesystem til at analysere de sekundære opgaver. Dette tilvejebringer koordinering reflekser, fx bevægelser.

Feedback afferentation forhindrer også udbredelsen af nerveimpulser til andre strukturer i nervesystemet, og samtidig bevare deres præstationer.

Koordinere arbejdet i nervesystemet

I en sund person alle organer handle harmonisk og aftalt. De er underlagt et ensartet system for koordinering. Strukturen i den refleks bue - dette er et særligt tilfælde, som bekræfter en enkelt regel. Som med ethvert andet system, i mennesket, er der også en række principper eller love, som den opererer:

 • Konvergens (impulser af forskellige dele kan komme til en portion af CNS);
 • bestråling (langvarig og stærk irritation forårsager excitation af tilstødende sites);
 • gensidighed (inhibering nogle andre reflekser);
 • en fælles endelig sti (baseret på uoverensstemmelse beløb afferente neuroner til efferente);
 • feedback (selvregulering system baseret på antallet af impulser modtaget og genererede);
 • dominant (tilstedeværelsen af det vigtigste fokus for excitation, som overlapper den anden).

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.