Mad og drikkevarerVin og spiritus

Tsinandali - gourmet vin. Vine fra Georgien

Hvad Georgien er forbundet med? Hvad først kommer til at tænke på omtale af dette land? De sneklædte tinder i Kaukasus, Sortehavet varme, funklende danse, gæstfrie mennesker og kander med særlig krydret vin. Den nuværende georgisk vin flyder som vand på alle små og store fester og lige når møde venner. Gå til hjemmet af georgiere og ikke drikke det - det er bare en utrolig fornærmelse.

vin Kultur

Vinfremstilling er uløseligt forbundet med den kultur og levevis af denne solrige region. Saperavi Napareuli, Tsinandali - vin hver region har sin egen århundreder gamle legende. Historie tonic drink drue blade i antikken og er sammenflettet med historien om staten. Dette understøttes af arkæologiske fund. Udskriver drue blade, fyldt med rester af drikken, presserester tilbehør findes i lag af bronzealderen. Dyrkningen af vinmarker og madlavning vine, forskellig fra alle eksisterende i verden, finder sted på Georgiens område for omkring 8000 år! Georgiske læger brugte drikken til at helbrede mange sygdomme. Efter vedtagelsen af kristendommen, er vin blevet en uundværlig egenskab af religiøse ritualer. På den vin og vin, synge sange, skrive digte og legender.

Tildelingen af guderne

Engang, da Gud fremhævet forskellige nationer territorium for at blive, temperamentsfulde og rastløs georgiere er trætte af at stå i en lang kø. De besluttede at forkorte den rigelige fest med masser af vin. Vi gør alt dette hende de savnede. Da Gud spurgte om årsagen til forsinkelsen, sagde de, at en skål, rose Skaberen og livsglæde. "Nå, - Gud sagde - men frugtbare jorder ikke mere, er der kun en skrot mellem bjergene og havet, men der vil kun være i stand til at dyrke druerne!". Faktisk Georgiens naturlige betingelser for landbruget er ikke meget egnet, men Vinstokken får lige hvad du har brug for at drue naturligt sukker produceret uden tilsætningsstoffer: ideelt klima, masser af sol, jord.

Georgisk vinfremstilling i den nuværende

Industriel vin fik sin storhedstid parallelt med udviklingen af industrien, opfindelsen af nye enheder og mekanismer. Der var en tid, hvor kvaliteten af georgisk vin har mistet sin anerkendelse. Det skete i løbet af de fem-års planer, der lægger mere vægt på kvantitet frem for kvalitet. Nu de georgiske vinproducenter rette fejlene fra tidligere år, deres vin igen erobre de europæiske markeder. visitkort kant er især værdsat - Tsinandali. Georgisk vin er navnet i de fleste tilfælde fra druerne, men fra produktionsstedet. Det vigtigste vinfremstilling adskiller sig i deres klimatiske forhold og karakteristika. I denne forbindelse var der en vin og anderledes produktionsteknologi: Kakheti, Imeritinskaya, Racha-lechkumskaya, europæisk.

Som producerer georgiske vine?

  • Solar Kakheti - fødestedet Akhasheni Mukuzani, Manavi, Kindzmarauli, Tsinandali (tør vin af druer, som får solen er nok).
  • Imereti - det bjergrige område med et tempereret klima til dyrkning af vinmarker mousserende vine.
  • Carly - undtagen mousserende i denne del af Georgien producere søde bordvine og brandy.
  • Racha-Lechkumi - berømt halvsød Hvanchkara, Mujuretuli Aleksandrouli.

stolthed vinmagere

Vin, der modtog den højeste anerkendelse på internationale udstillinger og konkurrencer - det Tsinandali. 10 guld og 9 sølvmedaljer - resultatet af en alvorlig vinproducenter, der har været i stand til at gentage, ingen anden georgiske vine.

Tsinandali - tør hvidvin er bleg strå farve, en fæstning på 10-12 rpm. Dens smag er meget speciel, mindeværdig, unik med bitterhed, der vises efter den obligatoriske drikke aldring i egetræsfade.

Smagere definere smagen buket noter af fersken, citrus, æble, kvæde, tropisk frugt. Nogle endda mærke til smagen af ristede nødder.

Historie Tsinandali

Interessant historie oprindelsen af denne guddommelige drik. Tsinandali råvarer (vin) startede på fabrikken i 1886 i produktionen, som blev grundlagt af Alexander Chavchavadze, hvis datter, Nina, blev gift med den berømte russiske forfatter og diplomat Aleksandra Griboedova.

Landsbyen af samme navn ligger i Alazani dalen. Fabrikken blev grundlagt Chavchavadze, stadig i kraft i dag. Nu er han en del af vingården "Telavi Wine Cellar".

Udover produktion af drikkevarer og vin-voksende familie var glad for at indsamle vine. Glasflasker med vin, hvoraf nogle kan dateres tilbage til det 19. århundrede, er blevet bevaret indtil nu. Anlæg med sådanne unikke kældre nu også fungerer som museum. Indgang til sit område er åben for turister.

vin produktionsteknologi

Det unikke ved de fleste af georgisk vin giver en særlig fremstillingsteknologi, som er brugt i århundreder i denne region.

Kakhetian teknologi bruges ikke andre steder i verden, undtagen Georgien. I modsætning til den sædvanlige europæiske teknologi, der bruges til gæring er ikke ren saft og grød fræset bær med skind og kviste. De franske tider drue skind er overladt til at gære, men ikke længere end en uge. I Kakheti og skind og kviste forblive i saften inden udgangen af hele processen med fermentering.

Europæisk teknologi, når der trykkes bær under pres, der anvendes i Georgien, også. Tsinandali - en vin, der produceres på denne måde.

Tsinandali at bruge to druer. En stor del af fald på Rkatsiteli og omkring 15% - Mtsvane. Når indholdet af 19% bær sukker ankommer til forarbejdning, hvor de er et must - ren druesaft. Efter fermentering er urten vedligeholdes af stormskridt omkring seks uger. Indtil kogt vin skal bestå en ekstrakt af mindst tre års, hvoraf halvdelen - på egetræsfade. Det er mætning af træ og gør specifikke sure smag.

Kvevri eller kar?

En anden typisk opfindelse georgisk vin - kvevri. Dette er et særligt symbol for det land, der er genstand endda et museum og monument. Kvevri - særlige lerpotter, hvorfra vinen gærer. Kander er begravet i jorden på samme hals. Badet i kvevri druesaft gærer i dem sætte en periode pulp stiger til toppen, og kuldioxid kommer ud frit. Efter udløbet af gæring vinen er aftappet i glasflasker eller egetræsfade til opbevaring. Af den måde, de bjergfolk, der uden vin ved bordet ikke sidde ned, flaske vin ikke kan genkende. Det antages denne aroma og smag af drikken, som er lagret i et træ eller ler beholder og føres til bordet i en kande.

Moderne fabrikkens produktion flytter i stigende grad tættere på europæiske standarder og nægter kvevri, foretrækker ståltanke. Dette lettes af, at den nyeste teknologi og værktøjer giver mulighed for mere præcis temperaturkontrol at observere de processer af fermentering. Ja og mastere til fremstilling af korrekt kvevri bliver mindre. Debatten om, hvad der er bedst for den eksklusive smag - kvevri eller moderne chan, er tilhængere af begge sider, men smagsdommere stadig erkende, at drikken fra disse forskellige fartøjer stadig forskellig smag og aroma.

Når drikker Tsinandali?

Tsinandali hvide tør vin, der har en unik kombination af sødme, bitterhed og surhed, dejligt at fiske og fugle. Det går godt med pasta, ost, vegetabilske varme retter. Optimal udnyttelse af temperatur - 14 ° C

Om de farer og fordele

Når fortalte om fordelene ved naturlig tør vin, taler ofte om rødvine. Stadig tør hvid lavet af alle de regler, nyttige, intet mindre. Hertil kommer, en hvidvin, der forbruges ordentligt kølet, stille og god tørstslukker.

Hvidvine styrke blodkar, beskytte hjertet. De hjælper med aterosklerose, visse sygdomme i mavetarmkanalen og stofskiftesygdomme. Hvidvin anbefales til anæmi.

Som for de skader, de råd er det samme: mådehold er godt i alt, i brug af lav-alkohol drikkevarer, også. Naturligvis til valg af vin ind for høj kvalitet og gennemprøvede produkter. De vigtigste ting - vinen skal være naturlig, uden tilsætningsstoffer og sukker alkohol.

Hvad, hvor og hvor meget?

Det omfatter begrebet "den rigtige vin?" Denne drik, som er lavet af de rigtige druer høstet på det rigtige tidspunkt. Målt ved sin fremstilling teknologi og eksponeringstid.

Sikre kvaliteten af deres produkter kendte og gennemprøvede producenter, selvfølgelig, et sådant produkt, og er dyrere. For eksempel i butikker på Tsinandali prisklasser fra $ 10 til $ 15 per flaske. De georgiske små vingårde eller fra private producenter kan altid købe billigere vin, men hvor er garantien for, at det vil være nøjagtig den drik, som du ønsker at prøve. For at ære disse vinproducenter i fjerntliggende landdistrikter kan møde den virkelige, den "rigtige" vin, men hvis du ikke er en ekspert, en smagsprøve, er det bedst at tage råd betroet ekspert.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.