Intellektuelle udviklingReligion

7 Guds bud. Fundamentals of ortodoksi - Guds bud

Guds lov for enhver kristen - ledestjernen, hvilket indikerer en mand, hvordan at komme ind i Himmeriget. I mange århundreder, ikke mindske værdien af denne lov. Tværtimod er menneskeliv i stigende grad kompliceret af modstridende udtalelser, og dermed behovet for en autoritativ og klare Guds bud guide stiger. Derfor er mange mennesker i dag henvender sig til det. Og i dag, vores liv er regulatorer af budene og de syv store dødssynder. Liste over de sidste spor af: depression, frådseri, begær, vrede, misundelse, grådighed, stolthed. Dette, selvfølgelig, det grundlæggende, de mest alvorlige synder. 10 Guds bud og de syv dødssynder - er grundlaget for kristendommen. Eventuelt læse bjerget af åndelig litteratur - undgå nok, der fører til åndelig død mand. Men det er ikke så nemt som det ser ud ved første øjekast. Det er ikke let at helt fjerne fra hans liv alle de syv dødssynder. De ti bud - er heller ikke en nem opgave. Men vi bør i det mindste stræbe efter åndelig renhed. Gud, som vi ved, forbarm.

Bud og naturlovene

Fundamentals of ortodoksi - Guds bud. Du kan sammenligne dem med naturens love, som kilden til både er Skaberen. De supplerer hinanden: det første giver den menneskelige sjæl den moralske grundlag, og sidstnævnte er kontrolleret sjælløs natur. Forskellen ligger i det faktum, at sagen er underlagt lovgivningen i det fysiske, mennesket er frit til at adlyde den moralske lov eller ignorere dem. Stor Guds nåde er at give hver af os frihed til at vælge. Takket være hende, bliver vi åndeligt dyrke og kan endda efterligne Herren. Ikke desto mindre er den moralske frihed har en anden side - den pålægger hver enkelt af os er ansvarlig for de handlinger, der er begået.

De syv dødssynder og de 10 bud - det fundament at bygge hele livet for en person. Hvis vi bevidst bryder Guds bud, er vi degenererende åndeligt og fysisk. I modsat fald fører til lidelse, slaveri og i sidste ende - til en katastrofe. Vi tilbyder dig at stifte bekendtskab i detaljer med Guds befalinger. De ligger i hjertet af både moderne og gamle retssystemer.

Hvordan gjorde budene?

Den mest markante begivenhed i Det Gamle Testamente er at modtage dem fra Gud. Jødisk uddannelse i sig selv er forbundet med 10 bud. Før de blev modtaget i Egypten levede en stamme calloused og disenfranchised slaver-semitter. Efter fremkomsten af Sinai lov, i virkeligheden, var der folk kaldet til at tjene Gud. Efterfølgende kom det fra apostlene, de store profeter, helgener af de første århundreder af kristendommen. Fra det blev født efter Kødet Iisus Hristos. Accept budene, folket lovet at overholde dem. Det ville have gjort en Pagt (dvs. union) mellem jøder og Gud. Den bestod i, at Herren lovede at befolkningen i hans beskyttelse og favør, og jøderne måtte leve retskaffent.

De første tre bud

De første tre bud er dedikeret til Herren. Ifølge den første af dem, skal en mand være andre guder, men sandt. Den anden advarer mod skabelsen af en afgud, tilbedelse af falske guder. Den tredje bud opfordrer til ikke at ytre Herrens navn forfængeligt.

Vi vil ikke dvæle ved betydningen af de tre første bud. De er forbundet med relationen til Gud og generelt, er det forståeligt. Et nærmere kig på de resterende 7 Guds bud.

Den fjerde bud

Ifølge hende, er det nødvendigt at huske sabbatsdagen og hold den hellig adfærd. Seks dage en person skal arbejde og drive virksomhed, og den syvende dag bør afsættes til Gud. Hvordan kan forstå dette bud? Lad os se det i øjnene.

Herren Gud befaler aftale med de nødvendige gøremål og arbejde seks dage - det er forståeligt. Det er ikke klart, hvad der skal ske på den syvende dag, er det ikke? Det skal afsætte hellige anliggender og tjene Herren. For erhvervslivet, kan han udtrække omfatter: bøn hus og Guds tempel, omsorg for frelse sjælen, hjertet uddannelse og skøre religiøse viden, hjælpe de fattige, religiøse foredrag, besøger indsatte i fængsel og syge, trøste de sørgende, samt andre barmhjertighedsgerninger.

Sabbatten i Det Gamle Testamente, blev fejret som en påmindelse om, hvordan Gud skabte verden. Den siger, at på den syvende dag efter oprettelsen af verden, "Gud hvilede fra sit arbejde" (Første Mosebog 2: 3.). Jødiske skriftkloge efter det babyloniske fangenskab begyndte at forklare denne forskrift for rigoristichno formelt forbudt i denne dag i almindelighed alle omstændigheder, selv god. Fra evangelierne ser vi, at selv de Frelserens skriftkloge beskyldt, at han var "bryde sabbatten", fordi Jesus helbredte folk på den pågældende dag. Men det er "manden til sabbatten", og ikke omvendt. Med andre ord, fred, sæt på denne dag, for at gå i til fordel for de åndelige og fysiske kræfter, og ikke at fratage os muligheden for at gøre gode gerninger og ikke slavebinde mennesket. Ugentlig fjernelse fra de daglige aktiviteter giver mulighed for at samle sine tanker, til at tænke over betydningen af jordiske eksistens og deres arbejde. Der er behov for arbejdskraft, men at frelse sjælen er det vigtigste.

Overtræde det fjerde bud er ikke kun dem, der arbejder om søndagen, men den, der er doven på hverdage og undviger udøvelsen af deres hverv. Selv hvis du ikke gider på en søndag, men ikke afsætte den dag til Gud, og bruge det i underholdning og forlystelser, hengive sig til udskejelser og udsvævelser, du heller ikke opfylde Guds pagt.

Den femte bud

7 fortsætter med at beskrive Guds bud. Ifølge femte skal det ære far og mor til at leve lykkeligt i landet. Hvordan kan det forstås? Læs forældrene er at elske dem, respektere deres autoritet, ikke at turde de fornærmer handlinger eller ord, i nogen omstændigheder, at adlyde dem, tage sig af dem, hvis de har brug for noget til at hjælpe deres forældre på arbejde, og beder til Gud for dem, som i livet og efter døden af sine forældre. Ikke respektere dem - en stor synd. De, der forbandede sin mor eller far, i Det Gamle Testamente blev straffet med døden.

Som Guds Søn, Iisus Hristos ærbødigt behandlet sine jordiske forældre. Han adlød dem, og Joseph hjalp med tømrerarbejde. Jesus truede farisæerne, blev de nægtet retten indhold til forældre under påskud af hengivenhed til Gud i hans ejendom. de brød Således femte bud.

Hvordan kan behandle fremmede? Religion lærer os, at du skal give respekt til alle, ifølge hans position og alder. Skal respektere de åndelige fædre og præster; civile overordnede der bekymrer sig om velfærd, retfærdighed og fredeligt liv i landet; lærere, pædagoger, velgørere og ældre alder. Må ikke respektere de ældre og ældre unge synder, bortset fra deres forældede begreber, og deres egne - folk baglæns.

Den sjette bud

Det lyder: "Du må ikke slå ihjel." Herre Gud denne befaling forbyder udtagning af livet i sig selv eller i andre. Life - den største gave Gud kan kun etablere sine grænser for hver person.

Selvmord - en meget alvorlig synd, fordi det, ud over mord, løgn og andre: mangel på tro, fortvivlelse, brummende imod Gud, samt et oprør mod hans Providence. Forfærdelig da der med magt dinglende eget liv mennesket ikke er i stand til at angre synder, da omvendelse er ikke gyldig efter døden. Man skyldig i mord, selv om han ikke dræbe sig selv, men fremmer det eller lader det til andre. Derudover er der en kropslig og åndelig mord, der er ikke mindre skræmmende. Det forpligter den, der forfører sin nabo til den onde liv eller til vantro.

Den syvende bud

Lad os tale om det syvende bud i Guds lov. "Du skal ikke bedrive hor" - siger hun. Gud befaler lagret gensidig troskab til sin kone og manden, at være kysk ugift - ren i ord, akter, ønsker og tanker. For ikke at synde imod dette bud, bør du undgå noget, der ophidser en mand urene følelser, såsom "frække" vittigheder, bandeord, sjofle danse og sange, læsning umoralske magasiner, ser forførende billeder og film. Den syvende bud i Guds lov angiver, at syndige tanker bør stoppe ved meget deres udseende. Må ikke give dem til at mestre vores vilje og følelser. Homoseksualitet betragtes som en alvorlig synd imod dette bud. Netop fordi han havde ødelagt Sodoma og Gomorra, de berømte byer i oldtiden.

Den ottende bud

7 Guds bud vedrørende forskellige aspekter af menneskelivet. Ottende hengiven forhold til andres ejendom. Det lyder: "Du må ikke stjæle." Med andre ord, er det forbudt opgave, der tilhører anden ejendom. Forskellige typer af tyveri :. Røveri, tyveri, blasfemi, bestikkelse, afpresning (ved brug af ulykke for andre, at tage med dem en masse penge), parasitisme, etc. Hvis en person har løn til medarbejdere, giver lav vægt og laver en fejl i måling af salg, skjuler fundet, nægter at betale gæld derefter begår han tyveri. I modsætning til den grådige jagt på rigdom tro lærer os at være medfølende, hårdtarbejdende og uselvisk.

Den niende bud

Den siger, at man ikke kan sværge falsk nabo. Herre Gud forbyder således enhver falsk, herunder bagvaskelse, opsigelser, falsk vidnesbyrd under retssagen, injurier, bagvaskelse, sladder. Bagtalelse - djævelsk ting, som selve navnet "djævel" betyder oversat "bagvasker". Christian, uværdig for enhver løgn. Det er i strid med den respekt og kærlighed til næsten. Bør afholde sig fra tom snak, skal du sørge for, at det, vi siger. Ord - Guds største gave. Vi bliver som Skaberen, når vi taler. Og Guds ord bliver et spørgsmål med det samme. Derfor skal gaven kun anvendes til Guds ære og til gavn formål.

Den tiende bud

Vi beskriver ikke alle 7 Guds bud. Det er nødvendigt at stoppe på det sidste, tiende. Det hedder, at det er nødvendigt at afstå fra urene begær og misundelse af sin nabo. Mens de andre bud blev viet det meste adfærd, sidstnævnte er opmærksom på vores ønsker, tanker og følelser, det er, hvad der foregår inde i en person. Det er nødvendigt at stræbe efter åndelig renhed. Det bør erindres, at en dårlig idé - det er her al synd begynder. Hvis en person stopper der, er der et syndigt begær, som presser til at gøre det nødvendige foranstaltninger. Derfor, for at beskæftige sig med forskellige fristelser, er det nødvendigt i opløbet stoppe dem, det vil sige, i hans sind.

Til misundelse af sjælen - det er gift. Hvis en person er udsat for det, vil det altid være ulykkelig, vil han altid være noget ikke må gå glip af, selv om han er meget rig. Ikke at give efter for denne følelse, bør du takke Gud for, hvad han er barmhjertig mod os syndere og uværdige. For vore overtrædelser, kunne vi ødelægge, men Herren ikke bare tolerere, men også sender folk til hans nåde. Opgaven for ethvert menneskes liv - at erhverve et rent hjerte. Det er her, at Herren hviler.

saligprisningerne

Ovenstående kommandoer og Guds evangeliske saligprisningerne er af stor værdi for hver kristen. Sidstnævnte er en del af Jesu befalinger, som han gav under Bjergprædikenen. De er en del af evangeliet. Dette navn fik de på grund af deres tilslutning fører til den evige lyksalighed af evigt liv. Hvis de 10 bud forbyde, hvad der er syndigt, saligprisningerne nævnt, hvordan du kan opnå hellighed (kristen fuldkommenhed).

Syv Noahide Bud til

Ikke kun i kristendommen er der bud. I jødedommen, for eksempel, er der 7 Noahide love. De betragtes det nødvendige minimum, som Toraen steder på hele menneskeheden. Gennem Adam og Noah ifølge Talmud, har Gud givet os disse 7 Guds bud (ortodoks kristendom i almindelighed, siger nogenlunde det samme): forbud mod afgudsdyrkelse, mord, blasfemi, tyveri, ægteskabsbrud, og forbud mod at bruge i fødevarer kød, som var skåret fra et levende dyr, og behovet for at etablere en rimelig retssystem.

konklusion

Iisus Hristos på den unge mands spørgsmål om hvad man skal gøre for at arve evigt liv, sagde: "Hold befalingerne!". Efter det, der er anført han dem. Ti Bud givet ovenfor, giver os den grundlæggende moralsk lederskab nødvendig for skabelsen af liv, både offentlige og private og familie. Jesus, taler om dem bemærkede, at de alle koges ned hovedsageligt til læren om Guds kærlighed og nabo.

For os at bringe gavn for disse befalinger, bør gøre deres egne, det vil sige, lad dem guide vores handlinger, outlook. Disse bud er nødt til at slå rod i vores underbevidsthed, eller, billedligt talt, det skal skrives på tabletter af vore hjerter ved Gud.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.