FormationHistorie

Sodoma og Gomorra: phraseologism værdi, historie og bibelske legende

Vi mødes ofte med udtrykket "Sodoma og Gomorra", men meget få mennesker kender dens betydning og oprindelse. I virkeligheden er det to byer, som fortæller den bibelske fortælling. Ifølge historien, de brændte ned på grund af de synder mennesker, der boede der. Hvilken slags synd er det? Der hvorvidt byen virkelig? Svaret på disse og mange andre spørgsmål vil vi forsøge at give i denne artikel. Så Sodoma og Gomorra: Værdien phraseologism, bibelske legende og historie ..

Bibelen

For første gang i Sodoma og Gomorra er nævnt som den sydøstlige spids af Kanaan, der ligger øst for Gaza, og landet omtales som den østlige bred af Jordanfloden. Her kommer Lot, Abrahams nevø. I Bibelen er der endda ord, der grænser op Jerusalem til Sodoma til syd og sydøst sider. Befolkningen i Sodoma blev kaldt Filisterne eller hanakeyami den jødiske måde, og Kongen af byen var monarken ved navn Ber.

Ifølge Bibelen, på det tidspunkt af livet i Abrahams det gælder for den krig, der fandt sted mellem hæren og hæren af Kedorlaomer Sodomas, som efterfølgende blev besejret, og Abrahams nevø - Lot blev taget til fange fjender. De bibelske historier henviser til det faktum, at Sodoma var en rig og udviklede byen, men Gud Herren har besluttet at straffe beboerne, fordi de var meget syndige og onde, har mange fejl, som ikke ville acceptere de retfærdige mennesker. Traditionen fortæller os, at Gud regnede på disse byer Svovl og Ild, for at ødelægge den jord selv, og deres indbyggere for deres ugerninger. Hertil kommer, ifølge Bibelen, blev det ødelagt selv Adma og Zebojim selv til dato er der ingen beviser for, at de virkelig eksisterede. Efter branden blev landet af Sodoma beboet af efterkommere af Lot, de eneste, der formåede at undslippe ilden, og det blev kendt som Moab.

Forsøg på at finde byen

Som Sodoma og Gomorra er velkendte selv ikke-religiøse mennesker, mange gange forsøgt at lære mere om deres placering og finde, endelig, det beviser, at de eksisterede. Så, ikke langt fra Det Døde Hav til sin sydvestlige kyst, er der bjerge, som hovedsageligt består af stensalt og kaldes Sodomitskih. Det ser ud til, at det skal være noget at gøre med den bibelske by, men i virkeligheden er der ingen pålidelige data om, hvorfor dette navn blev valgt. Interessen for Bibelen er så bred, at kun perioden fra 1965 til 1979 blev foretaget fem forsøg på at finde en by, der døde på grund af de synder sine indbyggere, men det lykkedes ikke. Historien om Sodoma og Gomorra havde ingen ligegyldige og russiske forskere, der sammen med den jordanske forsøgte at opdage, hvad der er tilbage af den gamle by.

Ekspedition Michael Sanders

I 2000 den britiske forsker Maykl Sanders blev leder af den arkæologiske ekspedition til formål at finde ødelagte byer. Deres arbejde er baseret på de billeder, som blev indhentet fra den amerikanske rumfartøj "Shuttle". Ifølge disse billeder, kunne byen være at den nordøstlige del af Det Døde Hav, på trods af alle data fra Bibelen. Forskerne mener, at de har formået at finde den nøjagtige placering af Sodoma, ruinerne af som efter deres mening, er i bunden af Det Døde Hav.

Jordan-dalen

Nogle forskere mener også, at de gamle ruiner placeret på Tell el-Hammam i Jordan, og er således den bibelske by syndere. Det blev derfor besluttet at foretage en undersøgelse af dette område for at bekræfte eller afkræfte hypotesen. Udgravninger under ledelse af Stephen Collins, en amerikansk videnskabsmand, der har påberåbt sig den Mosebog, dataene styrke den hypotese, at Sodoma var i den sydlige del af Jordan-dalen, der er omgivet af dalene.

"Sodoma og Gomorra": værdi phraseologism

Expression er ganske bredt fortolket, men de fleste af dem henvise til et sted med udskejelser, som forsømt det moralske grundlag for samfundet. Det sker også, at dette bruges til at beskrive en utrolig rod. Fra byen Sodoma navne på russisk, udtrykket 'sodomi', hvilket indikerer ofte seksuelle forhold mellem personer af samme køn, der er sodomi. City of Sodoma og Gomorra, og ofte mindet folk i forbindelse med dette.

Phraseologism værdi kan også indebære nogen utraditionelle seksuelle kontakter, der anses for umoralsk i det moderne samfund. Sådanne handlinger indbefatter oral, anal sex, eller eventuelle forstyrrelser. Herre, ifølge legenden, ødelagde byen, straffe de onde, for at vise verden, der venter dem, der vil ty til utraditionelle seksuel praksis og ulydige ham.

Den synd Sodoma og Gomorra

Ifølge teksten af Bibelen indbyggerne i byerne blev straffet, ikke kun for seksuel fordærv, men også for andres synder, herunder egoisme, dovenskab, stolthed og andre, men det vigtigste er anerkendt homoseksualitet. Hvorfor er denne synd anerkendt som den mest forfærdelige, vides ikke, men i Bibelen kaldes "en vederstyggelighed" til Herren, og legenden opfordrer folk "ikke at gå i seng med en mand som en kvinde."

Ironisk nok, i sådanne et gammelt folk som filistrene homoseksualitet var en accepteret fænomen, og ingen er dømt. Sandsynligvis så det var fordi deres forfædre var hedenske stammer og folk, der levede i Kana'an, langt fra monoteistisk religion. Ifølge legenden, Lord, der frygtede, at det jødiske folk også kan gå til sådan en syndig livsstil, sende dem til den forjættede land, og derfor befalede dem at ødelægge byen, beboerne er de ikke fordelt over hele kloden. Genesis selv har en linje, hvori det hedder, at korruption er så udbredt i byerne Sodoma og Gomorra, det krydsede linjen, så de måtte blive ødelagt.

Refleksion i teknikken

Ligesom mange myter og legender, er historien om to byer i syndere legemliggjort i kunsten. Reflekteret denne bibelske historie findes i værker af den store russiske forfatter Anny Andreevny Ahmatovoy, der skrev digtet "Lots hustru." I 1962 blev filmen selv skudt, som i virkeligheden, er snarere en fri fortolkning af den bibelske fortælling om den faldne byen. Så Marcel Proust i sin berømte serie af "På sporet af den tabte tid" er en roman af samme navn, der fortæller om den moralske afstamning borgerskabet - "Sodoma og Gomorra". Malerier skildrer korruption og andre synder, for ofte ligner indbyggerne i de byer, der har besluttet at brænde Herren selv. Der er mindst en halv snes malerier, der skildrer Abrahams nevø, Lot, og hans datter, med hvem, ifølge legenden, han havde seksuelt samkvem. Ironisk nok, ifølge legenden initiativtagerne incest blev selv døtre efterladt uden ægtemænd, der ønskede at fortsætte løbet.

Lot, Abrahams nevø

De ældste overlevende malerier - er arbejdet Albrehta Dyurera, som kaldes "Flight of Lot." Det forestiller en gammel mand, der er ledsaget af to døtre, og i det fjerne kan man se sin kone, og ser temmelig anstændigt. Men i senere værker, de fleste mestre fra forskellige tidsaldre og tendenser kan findes dramatisk anderledes fortolkning. For eksempel, arbejdet i Simon Vouet kaldet "Lot og hans døtre" viser os allerede en ældre mand, morede med sine halvnøgne døtre. Disse malerier er fundet endnu i kunstnere som Hendrik Goltzius, Francesco Furini, Lucas Cranach, Domeniko Maroli og flere andre.

Fortolkningen af den bibelske legende

Ifølge Første Mosebog, Sodoma og Gomorra - en by, som Herren har straffet for ulydighed og manglende overholdelse af verdslige love. Som fortolket af legenden nu? Hvad gør forskerne om dødsårsager for disse syndige byer? Nu nogle forskere, der er en eller anden måde er forbundet med religion, tro, at det i virkeligheden er vores moderne verden nedsunket i skruestik og udskejelser, men vi er så vant til det, at de ikke længere mærke til det. De mener, at moderne mennesker er så vant til det faktum, at i modsætning til Herren, at alle disse perversioner og laster er blevet vant. De mener, at vi faktisk er på vej til ruin, idet alt det, der sker omkring. For eksempel er en af de russiske forskere, ph.d. Plykin i sin bog skriver, at, uden at kende de universets love, har moderne mennesker skabt deres egne love, som i virkeligheden, kunstigt og ikke et retfærdigt liv, bly samfund til døden .

Den samme forsker mener, at den negative effekt på moral menneskeheden påvirker videnskabelige og tekniske fremskridt, som kun bidrager til alle og bringer folk til en verden af skruestik. Hvad er Sodoma og Gomorra i den moderne verden? Nogle mener også, at på grund af det faktum, at folk bekymrer sig kun om hvordan man tager livet fuldt uden at bekymre sig om konsekvenserne, menneskeheden producerer negativ energi. Tro det eller ej, denne tilgang er, selvfølgelig, er alles forretning. Måske skulle vi ikke flytte de gamle love til det moderne samfund.

Fakta eller fiktion?

Den bibelske historie om de onde byer er kendt over hele verden. Sådanne fejl som sodomi, dovenskab, stolthed, egoisme kostede byerne Sodoma og Gomorra. Legenden fortæller om de filistrenes mennesker, der er nedsunket i synd, så de er blevet uværdig til at gå på jorden Gud Herren.

Nu, efter så mange århundreder efter begivenhederne, er det umuligt at sige, om der faktisk var i byen, og om de er blevet brændt af "regn af svovl og ild" for de overtrædelser af dens indbyggere. Det blev taget en enorm mængde af forsøg på at finde resterne af disse bosættelser, men i virkeligheden ingen af dem mislykkedes.

konklusion

Ifølge legenden, når de to Engle kom til byen for at finde mindst ti retfærdige mænd, de så der kun vice og udskejelser. Og så Herren blev vred og besluttede at brænde byerne Sodoma og Gomorra. At dette var bare den måde, det er skrevet i Første Mosebog, men legenden er stadig en legende og arkæologiske beviser for, at kunne bevise det blev ikke fundet. hvorvidt dette skete Men i virkeligheden, eller er det, ligesom mange andre gamle legender er det absolut fiktion, er ikke så vigtigt. Det vigtigste her - det er i stand til at lære af denne historie er, at moderne mennesker ikke svælge i samme skruestik og udsvævelser og blev ikke straffet på samme måde som den gamle filistrene, der forårsagede afbrænding af Sodoma og Gomorra - to byer, overfyldte syndere.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.