FormationHistorie

Krim: historien af halvøen. Hvordan gjorde Krim, og hvad er sit folks historie?

For et år siden, Krim-halvøen var en del af staten i Ukraine. Men efter den 16. marts, 2014 blev han erstattet af "bopæl" og blev en del af Den Russiske Føderation. Det er derfor helt forklare den øgede interesse for, hvordan man udvikler Krim. Historien om halvøen er meget rå og intens.

De første indbyggere i det gamle land

Historien om folkene i Krim går tilbage flere årtusinder. På halvøen, forskerne fundet rester af gamle mennesker, der levede så langt tilbage som den Paleolithic æra. Nær parkering Kiik-Koba og Staroselie arkæologer fundet knogler af mennesker, der på det tidspunkt beboede dette område.

I det første årtusinde f.Kr., kimmererne boede her, den helt og Skytherne. På vegne af en nation, der territorium, eller rettere dens bjerg og kystnære dele stadig kaldes Tauris, mærke eller Tauridia. Gamle mennesker involveret i denne ikke meget frugtbar jord landbrug og dyrehold, samt jagt og fiskeri. Verden var nye, friske og lyse.

Grækerne, romerne og goterne

Men for nogle af de gamle stater meget attraktive med hensyn til placering, det viste sig at være solrigt Krim. Historien om halvøen og har ekkoer af den græske. Omkring 6-5 TH århundreder f.Kr., området begyndte at aktivt at kolonisere grækerne. De grundlagde en hel koloni, hvorefter fulgte den første stat. Grækerne bragte sammen med dem fordelene ved civilisation: de byggede templer og teatre, stadioner og bade. På dette tidspunkt begyndte der at udvikle skibsbygning. Det er fra de græske historikere har tilskrevet udviklingen af vindyrkning. Også grækerne plantede oliventræer her og engageret i indsamlingen olie. Det er sikkert at sige, at med ankomsten af grækerne historie Krim har fået en ny impuls.

Men efter et par århundreder, den mægtige Rom havde sit øje på dette område, og beslaglagt en del af kysten. Denne beslaglæggelse varede indtil det 6. århundrede e.Kr.. Men den største skade på udviklingen af halvøen forårsagede gotiske stammer, der invaderede de 3-4th århundreder, og hvorigennem brød græske stat. Selvom klar snart tvunget andre nationer, udvikling af Krim meget dengang det bremset.

Khazaria og Tmutarakan

Krim kaldes også antikke khazarer, og i nogle russiske krøniker denne område kaldet tmutarakani. Og det er ikke fantasifuld navnet på området, hvor Krim. Historien har efterladt halvøen pågældende dem toponymic navn, som på et eller andet tidspunkt kaldte denne del af jordens landmasse. Startende fra det 5. århundrede, hele Krim falder ind under den strenge byzantinske indflydelse. Men allerede i det 7. århundrede, hele området af halvøen (undtagen Chersonese) er i Khazar khandømmet, kraftfuld og stærk. Det er derfor, i Vesteuropa kaldet "khazarerne" findes i mange håndskrifter. Men Rusland og khazarerne hele tiden rival, og i 960-årige historie begynder russisk Krim. Khanate ødelagt, og alle er underlagt Khazar Gamle russiske statslige ejerskab. Nu er dette område kaldes tmutarakani.

Af den måde, her Kiev Prins Vladimir, der tog Kherson (Korsun) i 988 blev officielt døbt.

Tatar-mongolske trail

Fra det 13. århundrede historien om annektering af Krim igen udvikler en militær scenarie: halvøen invaderende mongolske-tatarer.

Der dannes Krim Khanate - en division af Den Gyldne Horde. Efter Zolotaya Orda deler, i 1443 på halvøen er der Krymskoe Hanstvo. I 1475, det helt falder under indflydelse af Tyrkiet. Det er herfra begået talrige angreb på polsk, russisk og ukrainsk lander. Og i slutningen af det 15. århundrede, invasionen bliver udbredt og true integriteten af både Moscow State og Polen. Dybest set, tyrkerne var på jagt efter billig arbejdskraft: de bliver fanget mennesker og sælge dem til slaveri i slavemarkederne i Tyrkiet. En af grundene til etablering af Zaporizhzhya Sich i 1554 var resistens over for disse erobringer.

russisk historie

Russisk Krim overførsel historien fortsætter i 1774, hvor den küçük kaynarca-traktaten blev underskrevet. Efter den russisk-tyrkiske krig 1768-1774 sluttede næsten 300 års osmannisk dominans. Tyrkerne nægtede at Krim. Det var på dette tidspunkt på halvøen er der de største byer i Sevastopol og Simferopol. Krim boomer, penge er investeret her, begynder den hurtige blomstring af industri og handel.

Men Tyrkiet gav ikke planer om at genvinde de attraktive grunde og forberede en ny krig. Vi skal hylde den russiske hær, der ikke tillod at gøre det. Efter endnu en krig jassytraktaten blev underskrevet i 1791.

Forsætlig beslutning af Catherine II

Så faktisk en halvø nu en del af en magtfuld imperium, hvis navn - Rusland. Krim, hvis historie indeholder en masse overgang fra hånd til hånd, havde brug for et stærkt forsvar. Erhvervede sydlige lande skal beskyttes for at sikre sikkerheden ved grænserne. Kejserinde Katarina II overdraget til Prins Potemkin at studere fordele og svagheder annektering af Krim. I 1782, skrev Potemkin et brev til kejserinde, der insisterer på vedtagelse af vigtige beslutninger. Catherine er enig med sine argumenter. Hun forstår, hvor vigtigt Krim til at løse interne problemer i staten og den udenrigspolitiske perspektiv.

8 April, 1783 Catherine II udstedt et manifest om tiltrædelse af Krim. Det var en skæbnesvanger dokument. Fra det øjeblik, fra denne dato, Rusland, Krim, historien om imperiet, og halvøen hænger nøje sammen i århundreder. Ifølge Manifestet blev alle Krim beboere lovede beskyttelse af området fra fjenden, bevarelse af ejendom og tro.

Men tyrkerne for optagelsen af Krim til Rusland anerkendte kun otte måneder senere. Alt dette tidspunkt, at situationen omkring halvøen var ekstremt anspændt. Når manifest blev offentliggjort, den første af troskab til russiske imperium svor gejstlige og først derefter - hele befolkningen. Halvøen arrangeret fest ceremoni, fest, båret spil og hestevæddeløb, pistol billeder af fyrværkeri er blevet givet til luften. Som bemærket af samtidige, hele Krim med lykke og glæde, videre til det russiske imperium.

Siden da blev Krim, halvøen historie og levevis af landets befolkning uløseligt forbundet med alle de begivenheder, der fandt sted i det russiske imperium.

En kraftig impuls til udviklingen af

En kort historie af Krim efter annektering til det russiske imperium kan beskrives med ét ord - "blomstrende". Der er begyndt at hurtigt at udvikle industri og landbrug, vinfremstilling, vindyrkning. I byerne er der fisk og salt pander, folk aktivt at udvikle handelsmæssige bånd.

Da Krim er i en meget varm og gunstigt klima, mange velhavende mennesker zarens Rusland ønskede at komme her land. Adelsmænd, medlemmer af den kongelige familie, industrifolk anså det en ære at stifte familie ejendom på halvøen. I det 19. - tidlige 20. århundrede, der begynder den hurtige blomstring af arkitektur. Kaptajner af industri, de kongelige damer, er russiske elite bygger her hele paladser bryde smukke parker, der er blevet bevaret på det område i Krim i dag. Og efter adelen af halvøen strakte kunstnere, skuespillere, sangere, kunstnere, teater-gængere. Krim er ved at blive et kulturelt mekka af det russiske imperium.

Glem ikke om den sundhedskvalitet klima af halvøen. Da lægerne har bevist, at luften i Krim er yderst gunstigt for behandling af tuberkulose, her massen pilgrimsrejse, der ønsker at komme sig efter denne dødelige sygdom. Krim er ved at blive attraktivt, ikke kun for resten af boheme, men også for turismen sundhed.

Sammen med hele landet

I begyndelsen af det 20. århundrede blev halvøen udviklet sammen med hele landet. Ikke bestået det, og Oktoberrevolutionen og den efterfølgende borgerkrig. Det var fra Krim (Jalta, Sevastopol, Theodosia) gik forbi skibe og fartøjer, som den russiske forladt den russiske intelligentsia. Det er her, der var en massiv udvandring af hvide. Landet har skabt et nyt system, og Krim ville ikke forlade.

Det var i 20'erne af forrige århundrede opstod i Krim transformation af all-Union kursted. I 1919, bolsjevikkerne accepterer "Dekret SNK på de terapeutiske områder af national betydning." Krim er indskrevet i sin røde linje. Et år senere underskrev et andet vigtigt dokument - "Om brug af Krim til behandling af arbejdstagere" dekretet

Indtil krigen, til halvøen område bruges som en udvej for consumptives. På Jalta i 1922 tilbyder endda en specialiseret institut for tuberkulose. Finansiering på et passende niveau, og snart SRI bliver et vigtigt center for landet i lunge kirurgi.

Epochal Krim konference

Under Den Store Fædrelandskrig, halvøen var skueplads for massive militære operationer. Her kæmpede vi på land og i havet, i luften og i bjergene. To byer - Sebastopol og Kerch - fik titlen Hero City for et væsentligt bidrag til sejren over fascismen.

Men ikke alle folkene lever i multinationale Krim, kæmpede på siden af den sovjetiske hær. Nogle repræsentanter for Krim-tatarer åbenlyst støttet angribere. Det er derfor, i 1944 Stalin dekreterede deportationen af Krim-tatarer uden Krim. Hundredvis af tog i en dag har taget en hel nation i Centralasien.

Krim gik ned i historien takket være det faktum, at i februar 1945 blev afholdt på Livadia-paladset i Jalta-konferencen. Lederne af de tre supermagter - Stalin (USSR), Roosevelt (USA) og Churchill (Storbritannien) - underskrevet i Krim vigtigste internationale dokumenter, som verdensordenen er blevet defineret for mange efterkrigstidens årtier.

Krim - Ukrainsk

I 1954 kommer en ny milepæl. Den sovjetiske ledelse beslutter at overføre Ukrainske SSR Krim. Historien om halvøen begyndte at udvikle et nyt scenario. Initiativet kom personligt fra den daværende leder af det kommunistiske parti Nikita Khrushchev.

Dette blev gjort for at runde dato: i samme år landet fejrede 300-året for den Pereyaslav Rada. For at fejre denne historiske dato og vise, at de russiske og ukrainske folk er forenet, blev Krim overført til den ukrainske SSR. Og nu kom til at blive opfattet som en helhed og en del af hele par "Ukraine - Krim". Historien om halvøen nichinaet beskrevet i nutidige annaler med en ren tavle.

Var det en beslutning økonomisk berettiget, var det værd at tage et sådant skridt - sådanne spørgsmål er ikke selv syntes dengang. Da Sovjetunionen var en, har ingen lagt særlig vægt på, om Krim vil være en del af RSFSR og den ukrainske SSR.

Autonomi inden Ukraine

Når der dannes en selvstændig ukrainsk stat har Krim fået status af autonomi. I september 1991 vedtog erklæringen Statssuverænitet for republikken. En December 1, 1991 en folkeafstemning blev afholdt, hvor 54% af Krim befolkning støttede Ukraines uafhængighed. I maj næste år vedtog forfatningen for Republikken Krim, og i februar 1994, Crimeans har valgt den første præsident for Republikken Krim. De blev Yuri Meshkov.

Det var i de år, for perestrojka alle tvister begyndte at opstå oftere, at Khrusjtjov gav Krim til Ukraine ulovligt. Pro-russiske stemning i halvøen var meget stærk. Derfor så snart en mulighed, Krim tilbage til Rusland.

Skæbnesvangre marts 2014 th

Mens der i Ukraine i slutningen af 2013 - begyndelsen af 2014 begyndte at vokse storstilet regeringskrise, flere og flere stemmer i Krim, at halvøen er nødt til at vende tilbage til Rusland. Om natten den 26. den 27. februar af ukendte personer den russiske flag blev rejst over bygningen af Det Øverste Råd for Krim.

Det Øverste Råd for Krim og Sevastopol byrådet vedtager en erklæring om uafhængighed Krim. Samtidig udtrykte han den idé at holde alt-Krim folkeafstemning. I første omgang blev det planlagt til 31. marts, men så lidt to uger tidligere - den 16. marts. Krim folkeafstemningerne var imponerende: i Krim sammenføjning Rusland stemte 96,6% af vælgerne. Det samlede niveau for støtte til beslutningen af Krim-halvøen befolkning var 81,3%.

Den moderne historie Krim fortsætter med at tage form for øjnene af os. Ikke alle lande har anerkendt status Krim. Men Crimeans leve med troen på en lysere fremtid.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.