FormationHistorie

4 reform Ivan

Ivan Grozny var en ekstraordinær hersker over Rusland. Kun få eliminerer mening om ham, som en konge, tyran. Disse funktioner i hans karakter blev lagt i barndommen: Ivan mistede sin far og mor, og var under opsyn af de boyars, som kæmpede om magten. 4 Ivan reformen er blevet en integreret del af landets historie og markerede begyndelsen på en ny periode i historien.

Når kongens statsdrevne tidlige barndom, hans mor, hans kone Basil 3 - Elena Glinskaya. Efter hendes død, den unge konge var i regi af de boyars, der søgte at vinde over Ivan og gribe magten. På 17 år, Ivan bliver 4: gifter Anastasia Romanova. Så Ivan tager den kongelige titel i Assumption Cathedral, som ligger i Kreml.

Reformer af Ivan 4 kan opdeles i to perioder, nemlig:

1. Reformer valgt glad.

2. Oprichnina.

I slutningen af 1540'erne omkring den unge konge dannede hans kreds af nære venner og mentorer, som begyndte at blive kaldt den valgte Rada. Det bestod af: A.Adashev, A.Kurbsky, Sylvester og Macarius. I den første periode af reformen Ivan 4 kort om dem vil blive skrevet under, er sammenhængende og målrettet på at styrke den centrale regering og landets militær magt. Valgt Rada blev afholdt:

  • Reform af den offentlige forvaltning (oprettelse af ordrer - ny statens);
  • indførelse af en ny Sudebnik Ivan 4 (1550);
  • Reformen Kirke (kalde kirkeråd);
  • militær reform Ivan 4 (oprettelse af nye permanente tropper kaldes "en Royal", indførelse af Code of Service);
  • skattereform (indført ensartet for hele landet skattesystem - landede);
  • reform af det lokale selvstyre (oprettelsen af rådgivende organer at behandle eventuelle presserende problemer, både interne og eksterne politikker - Zemsky Sobor, afskaffelse af en vigtig del af russisk kontrol - fodring).

Sådan en stor start regeringstid blev brudt i 1553, da vi startede forskellene mellem kongen og hans klike. Som et resultat - sammenbruddet af Selected glad. Efter 10 år på den side af polakkerne flygter bedste ven Ivana Groznogo - Andrei Kurbsky. Denne handling helt underminere alt håb om kongen, og han vil annoncere starten på oprichnina. Oprichnina - en rædsel af de gange Ivana Groznogo, som han annoncerede ved en særlig royal arv (jorden).

Oprichnina gennemgået Suzdal, Mozhaisk og Vyazma og andre tæt by. Ivan 4 reformer er ophørt med at fungere, ikke mere reformistiske forsøg er blevet gjort.

Oprichnina fortsatte med at terrorisere indbyggerne i de sidste 7 år, hvorefter den blev annulleret. 4 Ivan beordret henrettelsen af alle dem, der deltog i hans terror.

Det er værd at bemærke, at den blodige kampagne mod Novgorod blev gjort på dette tidspunkt.

Reformer af Ivan 4 i den første periode af hans styre har bidraget til en styrkelse af den centrale regering og kraften i kongens, har de styrket den militære magt i hele landet, de "gav" russiske generelt sæt af love og udøvende myndighed - den Zemsky Sobor.

Således alle ændringer Ivan 4 bidrog til skabelsen af ejendom-repræsentative monarki.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.