FormationSprog

Wolf billet: hvad betyder det?

Russisk sprog er berømte vendinger, hvis værdi er vanskeligt at løse selv sine medier. For eksempel kan vi genkalde formsprog "ulv billet". Hvad betyder dette mystiske udtryk, hvor det kom fra, og når de anvendes i skrift og tale? Alt dette kan læses i denne artikel.

Hvad er en ulv billet

Så hvor vigtigt er denne mærkelige talemåde? Formsprog "ulv billet" dukkede op i det russiske sprog i den tid af det russiske imperium. Dette navn havde papir med en note om upålidelighed af ejeren. Personer, som modtager det, er ikke længere i stand til at ansøge om den offentlige tjeneste, han nægtede kategorisk optagelse på uddannelsesinstitutioner og så videre.

Praksis, der ligner den der er beskrevet ovenfor, fandtes i Sovjetunionen. Vi taler om beskæftigelse optegnelser, siger, at manden blev fyret under. Dens videre beskæftigelse bliver meget vanskelig opgave, at drømme om en god position, og alle til ingen nytte.

Selvfølgelig er disse dage ingen ulv billet ikke udstedt. Ikke desto mindre er den sætning mønster, der engang nød stor popularitet, ikke forsvundet fra det russiske sprog. Nu er dette formsprog bruge, når der ønsker at reagere negativt om arbejdet i denne eller hin person.

Teori nummer 1

Over den fortæller, hvor vigtig en stabil omsætning på "ulv billet". Der er flere teorier, der forklarer oprindelsen af dette udtryk. Hvorfor er en billet, der indeholder et notat af upålidelighed, blev det kendt som ulven, og ikke som noget andet?

Den mest populære version, der stoler de fleste lingvister, links oprindelsen af idiomatisk udtryk med indbyggerne i en Moskva nochlezhek. Flophouse kaldet "tør hulvej", nød stor popularitet i præ-revolutionære tider, havde et dårligt ry. "Wolves Tør Ravine" - så prætentiøst kalder sig sine gæster. Det er kendt, at de fleste af dem blev forbudt at leve i Moskva, den tilsvarende post er til stede i deres dokumenter. Disse var mindre kriminelle, tiggere udvist.

Det menes, at efter "ulve Tør slugt" certifikat af upålidelighed kaldes "sortlistet".

Teori nummer 2

Der er en anden forklaring på, hvor gjorde det formsprog "ulv billet", betydningen og oprindelsen af hvilket betragtes i denne artikel. Det er ikke en hemmelighed, at vilde ulve føre en nomadisk liv, næsten ikke sidde på ét sted. Dyr har til konstant at vandre i deres søgen efter mad, bliver de styret af hungersnød.

Hvis en person modtager et certifikat af upålidelighed, bliver hans liv meget lig den ovenfor, der er skovens dyr. Han er tvunget til konstant at flytte fra sted til sted, og også for at skjule fra retshåndhævelse, er en form for jagt udført på det. Det er ikke underligt, at billetten, som fratager modtageren at føre et stille liv, blev kendt som ulven.

Teori nummer 3

"Sortlistet" - formsprog, og med en tredje version af oprindelsen. Nogle sprogforskere foreslå at være opmærksom på ordet "ulv" for at forstå, hvor gjorde denne talemåde. Dette ord i denne sammenhæng betyder "dyr, skøre, umenneskelig." Ulven er undertiden ses som et symbol på aggression, grusomhed, anses for farligt for samfundet.

Derfor ejeren af ulven billetten er forskellig fra de andre mennesker, der betragtes som "troværdig, normal." Formsprog opfundet for at understrege forskellen. Det kan også indikere, at den person, der har modtaget en sådan attest er i stand til at overleve alene. Efter alt, ulven - dyret frihedselskende, uafhængig, ikke behøver nogen.

der har udstedt

Interessant nok kunne nogle mennesker i før-revolutionære Rusland modtager et certifikat, der angiver upålidelige sin ejer. For eksempel er det papir ofte er udstedt til officerer, der skændsel æren af regimentet, institutioner. Billet pegede på, at dens ejer mister retten til at bære den offentlige tjeneste.

det kunne også gøre medlemmer af forskellige organisationer, klubber. For eksempel kan de have begået visse handlinger, strengt forbudt i henhold til chartret samfund, være ude af stand til at betale sin egen gæld og så videre. Som følge heraf blev disse mennesker frataget medlemskab, samt noget håb for hans helbredelse.

Endelig kunne ulven billet får de studerende på universiteter, gymnasier. Dette kunne være et resultat af den studerendes deltagelse i møder og arrangementer, der har en anti-regering i naturen. studerende er også udelukket fra sortlistet for hooliganisme. Gå til en anden uddannelsesinstitution, de så ikke har ret.

eksempler på anvendelse

, Den "ulv billet" Således - hvad betyder det? Dette vil bidrage til bedre at forstå eksemplerne anvendelse af fraseologiske, lånt fra litterære værker. For eksempel kan du henvise til romanen "Staten Counselor", forfattet af Boris Akunin. En af heltinder i bogen fortæller historien om, hvordan hun blev bortvist fra gymnasiet med sortlistet for at begå hooliganisme. Hun nævner også, at som følge heraf havde hun til at færdiggøre deres uddannelse hjemme, fordi at komme til har været umuligt anden uddannelsesinstitution.

Writer Yuzefovich bruger også denne sætning mønster i sit værk "Kostumet af Harlekin". En af de tegn, der forsøger at overbevise den anden til at tilstå forbrydelsen. Bekendelse vil hjælpe ham til at undgå alvorlige straf. Ellers lover han ham at blive sortlistet, hvilket ville sætte en stopper for hans fremtidige karriere og i høj grad komplicere livet.

Er der synonymer

Over det fortæller, hvor det kom fra denne stabile udtryk, der betyder. Wolf billet - et dokument fratager en person af eventuelle civile rettigheder. Er der i denne tale synonymer design? "Ticket" med ordet "pas" kan udskiftes, hvis det ønskes. Betydningen af dette er absolut ikke ændre sig.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.