FormationSprog

Hvad betyder "slap"? Betydningen og oprindelsen af udtrykket "trille"

Over tid, mange af de ord og sætninger i det russiske sprog genfortolket og tabe værdi. Oftest dette skyldes det faktum, at forsvinde fra dagligdags genstande og fænomener, kaldes af disse vilkår. På grund af dette, mange kombinationer er stabile udtryk, ofte helt uden relation til den oprindelige betydning. Kun få mennesker kender til, hvor der var revolutioner, som stadig ofte anvendes i vores tale. For eksempel udtrykket "trille" i dag refererer ikke helt, hvad i oldtiden. Efter alt, var der en meget reel objekt - tommelfingre, og det er ofte brugt af vores forfædre. Derfor er udtryk for dette var alle selvforklarende.

Den aktuelle værdi af omsætningen

Og det betyder "trille" nu? Næsten ingen forstår betydningen af disse ord, er et sådant udtryk kaldes fraseologi eller formsprog. Hver moderne menneske ved, at hvis nogen er inaktiv, ikke at gøre noget, han kan sige: "Nok er nok slæk!" Dette udtryk refererer til en ledig tidsfordriv, lediggang og dovenskab. Denne værdi af dette ord kombination bruges i flere århundreder. Og om en person, der er engageret i lort, i stedet for at arbejde, holde op med sagen eller at vælge en besættelse nemmere, siger de: "Han rammer tommelfingeren."

En sådan kombination af ord har flere synonymer, for eksempel dovne, dovne eller putter. Men i fiktion eller i samtale for at forbedre udtryksfuldhed af talen ofte brugt udtrykket "slap". Og alle på én gang det er klart, hvad der gør højttaleren til, hvad der sker.

Hvad betyder ordet "Tommelfinger"?

I oldtiden var meget almindeligt ord og betød en lille træ klodser, let afrundede i den ene ende. De fungerede som materiale til fremstilling af redskaber (for det meste skeer) og andre husgeråd. Træ i de dage var det mest almindelige materiale i Rusland, næsten hver mester noget for huset fra ham. Derfor er alle kendte processen med at gøre tommelfingre. Dette emne, og med det, og ordet var velkendte, og velkendte.

Var det et udtryk for den gamle "slap"?

Omsætningen af dette på en bæredygtig kombination begyndte at blive brugt ikke så længe siden. Ordet "Tommelfinger" blev kendt af alle, så brugen af mange ord. Hvorfor er det "slap"? Der er flere teorier om oprindelsen af udtrykket.

Mindre almindelige, men den mest plausible - er en version af en nattevagt. De undgik i det gamle beskyttet område, og bankede på clapper, træ klodser, som kaldes tommelfingre. Beskæftigelse det var enkel, ikke kræver særlige færdigheder og viden er nødvendig for at være til stede på arbejdspladsen. Derfor, når en person ikke gør noget, sidder på arbejdet, tomgang, det menes, at han har tommelfingre.

En anden ikke mindre interessant version - dette er oprindelsen af navnet på ekspressionen af en hvilken som helst lille dam i Volga-regionen. Gang i disse søer under oversvømmelse, fisk vinter begynder at kvæle af iltmangel. Og hvis du bryde isen, er det ofte hun hopper selv. I alvorlige frost uden større besvær, kan du fange en masse fisk. Processen er den lokale fiskeri kaldet "slap".

Den mest almindelige udgave af oprindelsen af udtrykket

Men ofte kan du finde en anden forklaring på betydningen af kombinationen af ord. De fleste forskere er tilbøjelige til at tro, at revolutionen "trille" tidligere ment til produktion af datoer træskeer og andre redskaber. Træet var det vigtigste materiale til husholdningsartikler, og derfor processen med at piske tommelfingre var meget almindeligt. Det er ikke en vanskelig øvelse, der ikke kræver særlig viden og færdigheder. Med sådan en ting let håndteres selv preteen. Ofte på en så vanskelig lo, så i moderne sprog udtryk bestået i denne forstand.

Hvordan processen med at piske tommelfingre?

Men i virkeligheden er dette arbejde var ikke så let at læse hendes lediggang. Ja ,, meget intelligens er ikke nødvendigt at opdele strålen i flere flade klodser. Men stadig det havde klart en log over sin bark, plader og eventuelle vækster, samt rundt med den ene hånd. Det var også meget vigtigt at vælge den rigtige træ (ofte brugt asp eller kalk), der er lettest at skære skeer.

Modstanderne af denne version af oprindelsen af udtrykket argumentere deres mening, at der for et sådant arbejde ikke kan bruge ordet "slå". Men processen med at gøre tommelfingrene ikke ende der. Kogt chock så udhulet særlig økse til at lave et hul til ske. Det hele sammen og kaldes "slap". Med det arbejde, som børn og unge klare nemt fremstille en dag til 100 tommelfingre.

Hvor nu kan du prøve at trille

Selvfølgelig, alle, der elsker bleeders, der arbejder på at holde op med sager og drak en kop kaffe eller chatter med kolleger om noget slår tommelfingre. Men, vi taler om mennesker, bruger vi dette udtryk i overført betydning, i sin stabile kombination. Og uanset om måske faktisk prøve trille? Ja, der er en sådan mulighed.

I Yaroslavl-regionen - i den gamle landsby Semibratova - der er et museum. Det er, hvor du kan lære den berømte russiske fiskeri - trille. Du vil ikke kun få bekendtskab med hele processen, men prøv at gøre det selv. Og så være i stand til at afgøre, om din skulder er en "simpel" aktivitet - slap. Faktisk er det svært for det moderne menneske, og udtrykket er du nødt til at blive opfattet forskelligt.

Også i museet kan man besøge værksted berømte Lozhkarev selv og se, hvordan tommelfingrene ind i en smuk ske. Der er bare ikke der skeer! De adskiller sig ikke kun i maleri og udvendige design, men også former, størrelser og endda navne.

Betydningen og oprindelsen af de mest almindelige faste udtryk studerer i skolen. Men ikke alle kan forklare, hvad det vil sige at "slap". Hvis et ord er ude af brug, er dens værdi er glemt, og først nu er museer i Semibratova bidrage til at bevare den historie og kultur for folket. Værdien af forældede ord , du har brug for at kende hver person, der ønsker at bruge alle funktionerne i den store russiske sprog.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.