FormationHistorie

Krymskoe Hanstvo: 5 lidet kendte fakta

Krim har længe tiltrukket nomader og bosættere, både Asien og Europa. På forskellige tidspunkter, blev halvøen beboet af skyterne, grækere, goterne, Cumans og andre nationer. I det 13. århundrede var der tatarer, der i 1443 dannede Krymskoe Hanstvo. Dens historie er fuld af interessante og kontroversielle fakta. Overvej nogle af dem.

Krim Khans betragtede sig selv godt-fødte osmanniske sultaner

Krim tatarer og tyrkere har forskellig oprindelse og traditioner i staten. Osmanniske sultaner var efterkommere af den anatolske Emir af det 13. århundrede, mens Krim herskere var efterkommere af Genghis Khan. Dette faktum er sjældent viste åbent, fordi Krymskoe Hanstvo var afhængig af Osmannerriget.

44 Crimean Khan dømt 56 gange

Denne forskel skyldes, at den samme Krim khan kunne miste tronen, og derefter igen besætte det. For eksempel Kaplan Giray I og Myung-Gly Giray jeg trone tre gange, og Selim Giray - fire. Denne situation skyldes den store indflydelse af det osmanniske rige i udnævnelse og fjernelse af Khans. Padishah ofte var nok til at sende en gave til fremtiden Khan og ansættelsesbrev, og den tidligere guvernør uden for meget brummende abdicerede tronen. Khan rules meget sjældent mere end 5 år. De afsatte herskere i Krim-khanatet, som regel, blev sendt til Rhodos.

Khan familiemedlemmer ofte bor uden for Krim

De fleste medlemmer af Khans Giray dynasti boede i godser, der er udpeget for dem af de osmanniske herskere. Dybest set, blev disse godser beliggende på det område af moderne Bulgarien. Så mange af Gireev boede nær byen Yanbolu (moderne. Yambol). Ingen mindre Khan familiemedlemmer var på øen Rhodos. Efter Krymskoe Hanstvo helt mistet uafhængighed, Giray dynasti gik til Tyrkiet. I øjeblikket et af de sidste repræsentanter for Krim Khans dynasti Dzhezar Garay bor i London.

Blandt de Krim Khans var digtere

Nogle af de Krim khans afveg ekstraordinære litterære talenter. Men deres kongelige navne, de ofte gemmer sig under pseudonymer. For eksempel Khan gasser II Girey skrevet vers pseudonyme Gazayi, Mehmet IV blev Girey kendt som Kamil eller sofa, under navnet Rezmi skjule Bakhadyr I Girey. Poetry skabte ikke kun Khans, men også slags prinsesse Giray. Den mest berømte var Khan Zadeh Khanum, søster og hustru til Gazayi Rezmi.

Den største Krim skat

I 2007, på bjerget Tepe-Oba (om Feodosia) nogle truckere har fundet en gammel krukke fyldt med sølvmønter. Det var mønten af Krim-khanatet. Hamstre bestod af 10 tusind. AKCE opfandt XVI i., Og dens vægt var 6 kg. På et tidspunkt hvor Krymskoe Hanstvo var stærke, det var en ganske stor sum penge. Til sammenligning er prisen på fårene var 22-24 akce, slave-mand akce koste 800-900, og en kvinde - 600 akce. Fundet mønter var lavet af lav kvalitet sølv og kobber (80% kobber og 20% sølv). Disse mønter blev slået hele historien om Krim Tatar tilstand. Officielt denne opdagelse er den største (efter antal mønter) skat fundet i Ukraine.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.