FormationUngdomsuddannelse og skoler

Analyse og plan lyriske arbejde

Hvor meget er blevet skrevet digte, og i hver af dem forfatteren ønskede at formidle til læseren en vis essens. Ikke altid kan umiddelbart forstå, hvad fornuft blev grundlagt, og det kræver analyse af et lyrisk værk, der er. Dvs.. Behov for at udføre analyser, der vil føre til en dybere læsning af værket.

introduktion

I centrum af et lyrisk værk er altid en helt, betydningen og essensen af digtet skal findes i de "nøgleord", som udtrykkes i de erfaringer og tanker helten. I dette tilfælde er det sikker på at være opmærksom på de metaforer, lignelser og andre skældsord, med henblik på at forstå deres rolle i teksten, som de er brugt af forfatteren. Før vi analysere lyriske værker af Lermontov, Pushkin, Nekrasov, skal du lave en plan eller ordning, hvorefter, får dig til at dele et digt fra hinanden, indsigt i, gøre retsafgørelser, og derefter sætte alle brikkerne sammen for at se hele billedet og forstå, hvad forfatteren ønskede at fortælle deres læserne.

Anslået analyseplan lyriske arbejde

Mange rådes til at starte med en analyse af den historie og tidspunktet for skabelsen, t. E. Til relatere digtet skabt med en periode af digterens liv, historiske begivenheder og kulturelle påvirkninger. Studiet af historie hjælper til at forstå tanken om digteren, hans humør og den ideologiske og moralske position.

For eksempel A. S. Pushkina digt "I dybet af den sibiriske malme ..." skrevet efter opstanden i 1825 i St. Petersborg og er dedikeret til Decembrists. Et værk af A. A. Ahmatovoy "Petrograd, 1919" er dedikeret til de begivenheder oktoberrevolutionen.

Her er hvad man skal kigge ramme for analysen af de lyriske værker:

 1. Historien om skabelsen.
 2. Genre produkt.
 3. Ideologisk og tematisk originalitet.
 4. Komposition.
 5. Funktioner lyrisk.
 6. Kunstneriske og ekspressive midler.
 7. Leksikale midler.
 8. Brug syntaksen af retoriske figurer og fonetik.
 9. Bestemmelse af størrelsen af digtet.
 10. Den plads og rolle i digterens værker.

Funktioner af genren

Analyse lyric produkt omfatter et trin som definitionen af genre, som er et forhold til den repræsenterede digter og satte en bestemt stemning. Afsætte sådanne genrer som et digt, en elegi, Sonet, en sang, en salme, en ode, epistel.

Alle ved, at salmen fejrer en begivenhed, en person eller af et billede, og derfor, i arbejdet vil være højtidelighed og glæde. Men i elegi lyde triste tanker, ræsonnement om meningen med livet, af den menneskelige eksistens.

Identifikation af fag (emner) i produktet

Hvordan til at identificere en funktion af arbejdet? Det er nødvendigt at bestemme dens patos (oversat fra græsk - en stærk fornemmelse af, at gennemsyret hele digt). Følgende typer af patos: den heroiske, lyriske, tragisk, dramatisk, satirisk. Det er, hvad er definitionen af emnet, og dermed udtryk for den indre verden af helten.

Ud over de emner, analysen planen lyriske arbejde omfatter undersøgelse af de problemer, som manifesterede en individuel tilgang af forfatteren, som det var, et karakteristisk træk ved en digter. For eksempel, Pushkin mente, at digteren - er en profet, og Lermontov hævdede, at digteren er altid en ensom person og almindelige mennesker vil aldrig forstå det.

Funktioner sammensætning

Skema analyse lyric produkt sammensat af flere elementer, hvoraf den ene er studiet af sammensætningen produkt, m. E. sammensætning og arrangement af dele, hvor sekvensen er aldrig tilfældig og har en betydning.

Er ofte brugt denne teknik som et replay, som giver harmoni til produktet, såsom start og slut ser det samme - "Night, gade, lampe, apotek ..." (Blok).

Tildele og andre kompositionelle enheder: audio replay, hvor enden er vers linjer og kontrasterende rim, fx to billeder. Præparat konstrueret således, at hvert sting er udviklingen og forstærker spændingen, og endvidere forfatteren bruger referencepunktet hvor de stærkeste kunstneriske effekter.

lyriske helten

De vigtigste lyriske arbejde - er hans helt og dermed dens oplevelser, følelser og følelser. Det er gennem den indre verden af tegn, kan du forstå placeringen af forfatteren og funktioner i hans verden. Men du behøver ikke antage, at Digteren beskriver sig selv i værker, mest sandsynligt, sender en tilstand karakteristisk for folk i en vis periode. Billedet er skabt på grundlag af livserfaring af digteren og helten kan være tæt i ånden, i betragtning af livet, for erfaringer, men har de karakteristiske forskelle, og dette gælder for alle versene. Derfor, før at foretage en analyse af de lyriske værker, kan eksempler hjælpe til at forstå, hvad personerne er stødt.

Nekrasov i sine skrifter forsvarede statsborgerskab og mente, at gennem poesi kan udtrykke tanker samfundet. Det betyder dog ikke, at han var den forkæmper for frihed og rettigheder i samfundet, og viste det i sit digt "Digteren og Citizen", hvor der er en dialog, og borger kalder digteren til aktionen, fordi det er ikke tid til at ligge "i ovnen", og resultatet det bliver sætningen "digteren kan du ikke være, men det skal være en borger", som henviser til det faktum, at man ikke kan være fremmed for samfundets interesser.

Analyse kunst og leksikale midler

I hvert digt, forfatteren bruger stier, t. E. ord og udtryk, som ikke benyttes i bogstavelig forstand, men i det figurative. Ved at analysere en lyrisk værk, er det vigtigt ikke kun at finde disse stier, men også at forstå, hvad de bruges i teksten, hvorfor valgte du denne type, og som er typisk for denne digter. Der er en række af troper, men bruges oftest er: adjektiver, metaforer, oxymoron, sammenligning, overdrivelse, personificering, ironi.

Ud over denne funktion betyder som spor, i værkerne også bruge syntaks figur (fremgangsmåder til at konstruere tekst at forøge ekspression og amplifikation følelsesmæssige konsekvenser, såsom et udråbstegn eller et retorisk spørgsmål) og lydkombinationer, for eksempel når flere rækker startende med ét ord, eller anvendte ord lignende i lyd.

Kunstneriske medier er meget udbredt i digtene, men bortset fra det, der anvendes og ordforråd til at skabe en vis stil og tema. For eksempel er brugen af archaisms, historicisme, forhøjede synonymer, hvor ordet er erstattet med æblet af de øjne, mund, læber, kig - se, etc ...

Definition af versifikation systemer og funktioner strofiki

IAMBIC, trokæ, Dactyl - alle størrelser, der skrev digtet. Det er bydende nødvendigt at forstå det beløb, når det er nødvendigt at analysere den lyriske værk, da det skaber en bestemt stemning og følelsesmæssige tilstand.

Lermontov værk "The Prayer" - iambic tetrameter, skrevet hurtigt, præcist og pænt, som selve bønnen. Digt Tolstoy "Kohl kærlighed, så ingen grund til ..." skrevet chetyrehstopnym kor sætter stemningen af munterhed, sjov, ballade og livsglæde.

Strofika vers eller - en gruppe af numre vers, der gentager i produktet og det samlede indhold rim. Der er følgende vers:

 • Kuplet.
 • Terzigno - består af trillinger.
 • Quatrain.
 • Pyatistishiya.
 • Sestina.
 • Seltstishie.
 • Octave.
 • Nona.
 • Desyatistishie.

Analyse sangtekstdata sammensætninger: eksempler

På eksemplet med digtene kan spores tilbage til flere emner, der er i forskellige århundreder blev sunget af digtere. Temaet for kærlighed er ofte hørt i digte Pushkin, den mest berømte af dem - "Jeg husker en vidunderlig øjeblik ...", der beskriver problemet med forholdet mellem mænd og kvinder, hvor digteren forsøger at formidle til alle, hvor flygtig kærlighed kan være, og at det aldrig vil ske igen .

Temaet for naturen er ofte sunget Tiutchev og Esenina. I digtet "Birch" Sergey Esenin beskriver landskaber, dyr, følelser af helten, som han oplever, at kigge på naturen.

Filosofiske tekster spores at søge meningen med livet emner. For eksempel i digtet af A. FET, "Vi kan ikke forudsige," undersøger problemet med at være, om liv og død, den menneskelige eksistens og dens formål.

At forstå, hvad tema valgt digter, vil bidrage til at foretage en indledende analyse af den lyriske arbejdsplan og lette sin undersøgelse. Ud over de ovenstående eksempler, forfatterne skabte også et digt om venskab, ensomhed, hjem og liv for de mennesker, frihed og udnævnelsen af digteren.

Sammensætning analyse lyriske arbejde tyder på, at den, der gør det, har en vis viden i litteraturen, kan skelne iambic fra trochaic at forstå, hvor det, der tidligere kunst og leksikalske midler til at se den vigtigste essensen af arbejdet.

Analysen udføres, er ikke let, og det tager tid, men når du kommer til den sande betydning af, som er indarbejdet i digtet, digteren og bedre at forstå den tid, hvor han boede.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.