FormationUngdomsuddannelse og skoler

Hvad er meningen med begrebet "god"? Den relativitet om godt og ondt

Det er overflødigt at sige, er det vanskeligt at besvare spørgsmålet: - men vi vil forsøge "Hvad er meningen med begrebet 'god'?". Denne opgave er kompliceret, fordi det at være godt og ondt absolutte, men når det kommer til de enkelte samfund og kulturer, her alle har sine egne ideer om godt og ondt.

definition af god

Der er ingen mening her at tale om specifikke religiøse overbevisning, mere produktive til at formulere et generelt princip i at skelne mellem godt og ondt. Vi tilbyder læseren følgende: at kalde godt, at der tjener livet, og det onde er, at det er imod.

For eksempel, hvorfor skal vi hjælpe andre? Fordi det letter deres deltagelse. Mercy, medfølelse - det er godt for den anden person giver håb, betyder det, at han ikke er alene. Selvfølgelig er grundlaget for vores forståelse af godt og ondt er den kristne tro, fordi den vestlige kultur er bygget på dette grundlag, og Rusland er stadig mere vest end øst, især nu. Selv de, der aldrig i sit liv ikke åbne Bibelen, er klar over, hvad der er godt og hvad er skidt. Og grundlaget for denne intuitive viden er af sandheden i Gamle og Nye Testamente (mere, selvfølgelig, den sidste). Det er ikke helt klart, hvad betydningen af begrebet "god"? Men bare rolig, vil alt falde på plads, når vi kommer til relativitet moral sektion.

definition af det onde

Ifølge aftalen vil den onde antages, at i modsætning til livet er død og ødelæggelse. Af den måde, er læseren ikke, at vi frimodigt re genopfinde hjulet, for eksempel: en sådan klassificering brugt Erih Fromm (hvis nogen ikke ved, hvad det ligner den videnskabsmand, se foto). Distinguished filosof "nekrofili" og "produktive" natur. Essensen af det første i den totale ødelæggelse af os selv og verden, og den anden - kærlighed til alle levende ting. Nu er vores samvittighed er derfor klart, fortsætte.

Så fra dette synspunkt, at torturere en kat eller hund er dårligt, fordi de lidelser af dyr, der forårsager dem smerte.

Hvis en person er virkelig god, kan det ikke skade brødre. Generelt meget lettere at ødelægge end at skabe. Hurt en kat eller et barn er nemmere end at hæve sin søn, datter, eller et kæledyr.

Problem kirurgi og eutanasi

Nu da vi ved mere eller mindre, hvad mening til begrebet "godt" og "ondt", du kan gå til den måde, tingene er i virkeligheden, det vil sige, at relativitet gode og dårlige.

I de fleste religioner, selvmord - en alvorlig synd, er det fordi den person, der afgør, hvornår han forlader, og dermed hjælpe til døden direkte og nå klimaks selvdestruktion. Men moderne ideer til flere andre. De er vanskelige at skelne godt fra ondt. For eksempel, kirurgen undertiden forårsage hidtil uset lidelse for mennesker, men kun til patientens liv var lettere i fremtiden. På den ene side, lægen gør ondt, men i det lange løb, er det omdannet til god.

Eller, for eksempel problemet med eutanasi. Døden - er den ultimative ondskab, ser det ud til. Men livet er til tider smertefuld. Nu vil vi ikke hamle op med frygt. Men nogle gange en person til at leve som en biologisk krop fortsætter, og denne betingelse indebærer smerte fantastisk, og det store spørgsmål er, skal dette betragtes som liv. Filosoffer etiske udtrykt utvetydigt: eutanasi - er ondt. De var lige kommet fra det faktum, at enhver form for liv er helligt, og som for de almindelige vestlige mennesker (i Rusland dødshjælp er forbudt), de foretrækker sommetider for tidlig død af en lang smertefuld liv. Der er en modsætning mellem teori og praksis. Så spørgsmålet er, hvad der betyder udtrykket "god" er stadig åben. Derfor er alle er fri til at afgøre den moralske problem efter eget skøn.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.