TravelingRetninger

Mount Qomolangma: placering og koordinater

Stien til den længste bjerg bælte univers betrådt gennem hele Eurasien. Han tog tilbage til foden af de franske alper, strækker sig til de åbne rum i Sydvietnam. Højeste bjerg kæde rygrad gigantisk anerkendt Himalaya.

Majestic bjerg som en skræmmende forstenet bølge, som bliver taget op i himlen. Toppen af en bølge, frosset i sten, krones af de store Himalaya. I de vigtigste Himalaya, som strækker sig langs grænselandet af Tibet og Nepal, sluttede 11 toppunkter. Hver bjergkæde der har på over 8000 meter.

Historiske navne på den højeste bjergkæde

Her i "bolig evige sne" i landet i Kina, det strakte Mount Qomolangma - den højeste af Himalaya "otte-tusinder" området. I de gigantiske bjerge, skyhøje i himlen på en utrolig højde, er der to navne. Nepal beboere kaldte den Sagarmatha - "Herren af himlen."

Tibetanerne kalder Chomolungma top (i oversættelse - "gudinde Jorden"). For europæerne er det - toppen af Mount Everest. De kaldte bjerget, så når Indien oplevede en æra af kolonisering, under åget Storbritannien, og den topografiske tjeneste slaver tilstand ledet af Major D. Everest, der har studeret den kolossale bjerg-systemet.

Toppen af verden

Himalaya-massivet anses for at være et unikt sted. I denne vidunderlige hjørne er kilder til Indus og Ganges. Kinesisk Mount Qomolangma med sin høje status var kendt længe før folk i den nye verden. Tibetanske munke på den nordlige foden af "toppen af himlen," grundlagde et kloster Ronkbuk handler i dag.

Inden en person står over for den indre kloster gård nyde en storslået syn - de imponerende bjergkæder i fantastiske skønhed. Den pragt af den store højdepunkt er mærkes fra bjergpas støder op til dem er mange kilometer væk.

dannelsen af Everest

Himalaya, ifølge geologer, blev dannet i en tid med den gamle kontinent Gondwana split. Fastlandet brød på pladen. Indiske plade bevæger sig i nordlig retning, løb ind i eurasiske chip. Forbindelsen af den zone pladen var sammenpresning af skorpen og dannelsen af store folder, som han kaldte Himalaya.

Himalaya bjerg-system dannet tre store scene, der spredes fra nord til syd. Har en mindre højde "predgimalai" syd danner trin. På højden af kammene er omkring 1000 m.

Mellemtrinnet er arrays, stigende til 3500 m. Den nordlige del af højden af toppene er i området 6000-8000 m. Bredden af bjergkæder 80-90 km.

Væksten i Himalaya bjergkæden er ikke suspenderet indtil nu. Forskere forsikre, at højden af Himalaya årligt stiger med 3-10 mm. Bjergkæden er 75 toppe, der overstiger højden på 7000 meter. Nepalesiske Himalaya betragtes som den højeste.

Og frem for alle kamme bestige Mount Qomolangma. Hvor er hendes top? Det hæver sig over den endeløse vidder kineserne. Den højeste top af Mount Everest er omgivet af andre gigantiske tinder, der danner en rigtig "verdens tag", der holder himlen over Jorden.

Mount Everest

Mountain peak, stolt bølgende op fra de evige sne i Himalaya, tiltrækker turister storhed og fængslende skønhed. En masse af bjergbestigere drømmer om at erobre de stejle skråninger af Grand Massif at danne en tre-sidet pyramide. At overvinde dem vanskelige bjergstier strækker 8.848 meter (dette er højden af Mount Qomolangma) - en stor ære!

Den nøjagtige højde af toppen etablerede britiske landmålere i 1852. Siden da foretaget mange forsøg, der ville have nægtet forrang Everest. Men de gentagne gange debunked fordi de alle har fejlet.

Mens hovedparten af de høje tinder, der gør verden mountain komplekser adlød klatrere til "seventhousander" og "otte-tusinder", som dannede Mount Qomolangma, Everest, om man vil, har de klatrere ikke, hvordan man griber.

Klima Everest

Den stejle den sydlige skråning af en hel del mere end de to andre. Sneen forbliver ikke på det, så for øjnene af rejsende vises nøgen klippe. Resten af skråninger dækket med gletsjere, strækker sig op til 5000 meter.

Angivelse af koordinaterne for Mount Qomolangma, turister indse, at klimaet på "toppen af verden" er langt fra behagelig. Når bjergkæden udspillet stormen, at forblive i sin vidder meget farligt. Termometer stopper her på omkring -60 0 C, og vinden fløjte med en hastighed på 200 km / t.

Klatring Everest

Den magnetiske tiltrækningskraft af jordens højeste punkt er utroligt. Bjergbestigere år efter år bliver sendt til Østen, hvor Mount Qomolangma ligger, hvor spidsen af sine gigantiske tinder piercing skyerne. Fristelsen til at erobre toppen er stor, men dens rækkevidde enhed.

Everest filosofi svær. Stien til toppen af sin beordret dem fidgety og utålmodig, principløse og hensynsløs. Han fører ofte til tragedie for dem. De første klatrere begynde at klatre ved indgangen til det XX århundrede, lidt en fiasko på grund af dårlig udstyr. For første gang Mount Qomolangma blev udsat folk i 1953.

Bjergbestigere løbende konkurrere i vanskeligheder klatring Mount Everest. Nogle forsøger at forcere de isede pister om vinteren. Andre har til hensigt at klatre til toppen nægter at indfange ilt. Emanciperede kvinder, forenet i en gruppe, forsøge at overvinde den vanskelige vej uden mænd.

Men den overraskelse af alle fjerner kun Reinhold Messner. Unruly Mount Qomolangma forsynet ham med stor venlighed - at sætte flere rekorder ad gangen! Han var klatring alene på den nordlige skråning af fraværet af ilt, overvandt klatre til toppen i 3 dage. I 1992, på toppen klatrede 32 bjergbestigere i det russiske hold "Lada-Everest".

Klatring sidste gang

ekspeditionens succes afhænger ikke kun af kvaliteten af udstyr, som på klimaet, som bestemmer bredde og længde af Mount Qomolangma (27 ° 59'17 "s. m., 86 ° 55'31" på. e.), såvel som dens højde. Desuden klatrere nødt til at overvinde højdesyge, forekommer ved højt vakuum luft.

At erobre rekordåret sendt omkring 500 turister. Regeringen i Kina og Nepal er ikke utilbøjelig til at tjene for retten til at klatre skråningerne af de barske toppe. Nu næsten alle opstigningen udføres på et kommercielt grundlag. Turister er enige i specialiserede virksomheder til at organisere opsving på toppen af Mount Everest.

Professionelle guider vil ledsage rejsende til toppen. Serviceomkostninger klatrere 65 000 dollars. Dette beløb omfatter uddannelse, levering af det nødvendige udstyr og sikkerhed (i det omfang det er muligt) for arbejdskrævende bjerg rute. Til akklimatisering og opstigningen tager omkring 2 måneder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.