Intellektuelle udviklingReligion

Boris og Gleb Monastery i Dmitrov: historie og beskrivelse

Handler i dag Sts Kloster i Dmitrov - den største attraktion i denne by i nærheden af Moskva. Fæstningen er et af de ældste klostre i forstæderne. Abode fuldstændig renoveret og fascinerer med sin provinsielle, utilgængelighed og ringer tavshed.

Dato for byggeriet er tabt

Den nøjagtige dato for klostrets fundament er endnu ikke klarlagt. Men der er en masse gætterier og udtalelser om dette spørgsmål. Således, ifølge nogle legender, i 1154 prinsen selv Yury Dolgoruky lagde klosteret Sts. Dmitrov blev grundlagt på samme tid. Det er dog usandsynligt, at dette er tilfældet.

Mest sandsynligt, blev klostret bygget tidligst slutningen af det 15. århundrede. Konserverede skriftlige kilder, som først blev nævnt klosteret Sts. Et eksempel er den sidste vilje og testamente, udarbejdet af Prins Yuri Vasilyevich i 1472, som henviser til de kloster munke i Dmitrov. I 1841, munkene opdagede gamle kors ved kapellet katedralen i Boris og Gleb, som ligger på det område af klosteret. På korset blev brudt også når det blev installeret - 1462.

Der er også versioner, der har lagt grundlaget for klostret i 1380 år. Men igen, dette er kun version. Men den nøjagtige dato for klostrets fundament, desværre, kan ikke afgøres.

Den skæbne klosteret

Som tidligere nævnt, dokumenteret klostret Sts kendt siden 1472. Det var en lille forstæder kloster af munke, der blev støttet i første omgang fra statskassen af lokale fyrster, og derefter Moskva prinser.

En gang i 1610 klosteret blev delvist ødelagt af tropper fra Hetman Sapieha, hans helbredelse tog en masse penge. Novgorod hovedstadsområdet Nikon, der snart blev patriarken tog personligt op genopbygningen af fæstningen, og i 1652 gjort det til sin bopæl uden for Moskva. Men patriarken mistede snart interessen for stedet og flyttede sin bopæl til en anden slot.

I lang tid dets eksistens Boris og Gleb Monastery handlede den del af andre klostre, det selv. Så fra 1652 indtil 1664 var han medlem af Novgorod ærkebiskoppens hus. Så, i næsten tyve år, han handlede selvstændigt. I 1682, magt over ham, var Moskva Zaikonospassky kloster. Og siden 1725 Dmitrovskaya kloster munke igen blev selvstændigt.

Klostret har gentagne gange ombygget og genopbygget. Den første udvidelse blev berømt katedral, opført i 1537 til ære for de store russiske prinser Boris og Gleb. Efter næsten tyve år til katedral blev bygget et kapel dedikeret til Alexis, den Guds Mand.

I 1672 var der en stor brand i fæstningen. Da bygningen blev lavet af træ, er det næsten helt brændt. Efter branden, klostret begyndte at genopbygge igen, men allerede i stenen. Konstruktionen af mure og tårne blev ikke afsluttet før 17 år senere.

Efter Oktoberrevolutionen, klosteret var kvindelig, på sit område åbnet arbejdskraft bande. I nogen tid har der husede Museum for Dmitrov regionen. På grund af undertrykkelse, rørende mange medlemmer af personalet, havde vi at lukke museet.

Under Den Store Fædrelandskrig, klostret væggene tjente som beskyttelse for byen. En husede en militær garnison og hospital i fæstningen.

I efterkrigstiden, klostret forfaldt. Bygningen begyndte at blive brugt som pakhuse og stuer. Det var først i 1993 kloster igen begyndte at handle.

Den arkitektoniske ensemble

Hovedattraktionen af klosteret er katedralen i Boris og Gleb. Dette er en smuk mursten kirke med en forgyldt kuppel, overvundet af et kors. Dato for konstruktion er vist på en af pladerne indlejret i bygningens vægge. Dette er 1537.

katedralen blev oprindeligt bygget af træ, men efter en brand i 1672 lagde ud igen - er lavet af mursten og sten. I midten af det 15. århundrede til det tilføjet på den vestlige veranda og tre-lags klokketårn med at bekæmpe uret. I løbet af sin eksistens, har templet gentagne gange omarbejdet og restaureret.

Indtil nu har vi ikke blevet bevaret smukke malerier lavet på væggene i katedralen i 1824-1901, hhv. I dag er væggene i tempel hvid. Men du kan se den lange og smalle som slids vinduer og hvide sten kælder, lavet tilbage i det 15. århundrede.

Ud over katedralen i Saints Boris og Gleb, i klostret omfatter også boliger Abbots og religiøse Board, broderlige celler, Hellige Tor og den enorme mursten kloster væg med fire hjørnetårne, som i dag mangler defensive formål.

Besøg Boris og Gleb Monastery

Dmitrov ligger ikke langt fra Moskva. Du kan komme dertil enten med tog fra Savelovsky station til Dmitrov station blot en halv time; eller din egen bil, er det endnu hurtigere til Dmitrov motorvejen direkte til byen.

Adresse kloster: Dmitrov, Minin gade, 4.

Trods det forhold, at opholdstilladelsen i Dmitrov mænd, kvinder også kan videregive sit område, en tur langs de massive hvide vægge og lægge hovedet på alteret i katedralen i Boris og Gleb. Bare glem ikke et tørklæde på hovedet.

Klostre af hellige Boris og Gleb

I øvrigt, klostret af samme navn findes i andre byer i Rusland, og ikke kun. For eksempel, i tillæg til Dimitrov, har deres Torzhok Boris og Gleb Monastery og landsby Borisogleb (Vladimirovskaya region). I landsbyen Anosino (Moskva-regionen) ligger nonnekloster Boris og Gleb. Ortodokse St. Boris og Gleb Monastery kvindelige retsakter i landsbyen Vand, der ligger i Kharkiv-regionen i Ukraine.

Vi har ikke overlevet til i dag, og klostret Sts Pesotsky Smolensk, bygget på det sted, hvor St. Gleb blev dræbt. I byen Polotsk (Hviderusland) en mindesten dedikeret til engang eksisterede der Borisoglebsky Belchitsy kloster.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.