Intellektuelle udviklingReligion

Beskrivelse Sampson Cathedral. Sampson Cathedral i St. Petersborg

Petersborg har noget at overraske turisterne. Vindebroer, granit dæmninger af Neva og kolde krusninger skabte ham berømmelse i St. Petersborg. Mange i byen og diverse arkitektoniske monumenter. Nordlige hovedstad, i modsætning til i Moskva, kan ikke prale af de udgående tilbage århundreders historie, men der er nogle antikken. Fokus i denne artikel vil være Sampson Cathedral i St. Petersborg. Dette er en af de mest gamle kirker, bevaret til vore dage. Ud over den spændende arkitektur, domkirken henleder opmærksomheden og oprigtige troende, fordi der kan du tilbede relikvier af St. Sampson. Denne aktuelle katedral Rektor ansættes til rang af domkirkepræsten Alexander Pelin. Men kirken fungerer også som museum funktioner. Den unikke ikonostase af katedralen er ikke kun værdifulde for ortodokse kristne, men også en vis historisk og kulturel interesse. Monument for Peter den Store også ved et uheld sat ved siden af kirken. Efter alt, er Domkirken tæt forbundet med historien om vores fædreland og dens herlige sejre.

forhistorie

I Rusland, har det længe været gennemført for at bygge en kirke dedikeret til væsentlige begivenheder. Og er dedikeret til de hellige kirker, i dag, at denne dato fandt sted i den ortodokse kalender. Som et eksempel, kan føre kirken St. Panteleimon. Dag ære hans minde fejres af ortodokse den 27. juli. På denne dag i 1714 og i 1720 Peter vandt den Store slaget ved Gangut og Grengam. Af samme logik blev lagt og Sampson Cathedral i St. Petersborg. Men den sejr, som vandt tropperne Petra Velikogo på dagen for slaget ved Poltava (27. juni gamle stil - 8 af juli) i 1709, var meget mere markant. Faktisk er det vende hele den russisk-svenske krig. Så historikere vurdere betydningen af slaget ved Poltava. Og siden 27. juni ortodokse fejrer Pastor Sampson den Gæstfri, blev navnet til templet allerede besluttet længe før det blev bygget. Peter havde ikke vente til afslutningen af arbejdet og indvielsen af templet, som vi ser i dag. Vi færdige det under regeringstid af kejserinde Anny Ioannovny.

Historien om katedralen

Petr Veliky rette mente, at mindet om slaget ved Poltava er at forblive i hukommelsen på alle det russiske folk. Derfor umiddelbart efter sejren, gav han besked på at bygge Sampson Cathedral. Stedet blev valgt med en antydning af det. Et år senere, på den side af vejen sti, der fører til Vyborg - i retning af Sverige, blev en trækirke bygget. I samme 1710 blev det indviet og navngivet til ære for Sampson den Gæstfri. Nu i stedet for den oprindelige kirke er kapellet i domkirken. Da det var placeret uden for byens grænser i det attende århundrede, blev det besluttet at etablere en ny kirkegård. Efter atten år, i 1728, det begyndte opførelsen af en ny sten bygning. Men som det ofte sker i Rusland, dedikeret til opførelsen af bygningen havde ikke penge nok. Byggeri blev standset og kun fortsatte, da Anna Ioannovna. Bygningen blev indviet i 1740.

Sampson Cathedral Museum

bygningen af templet blev gentagne gange repareret før Oktoberrevolutionen. Således, i 1830'erne genopbygning af det indre af kirken blev afholdt, hvorunder støbejern gulvet blev erstattet af en sten. Cathedral kompleks lidt under revolutionen. I 1933 blev alle klokker fjernet fra klokketårn med undtagelse af én, der har lidt senere, i februar 1942 på grund af projektilet hit. I 1938 domkirken blev lukket. I lang tid husede butikken konfektion. I 2000 blev museet-monument "St. Sampson Cathedral" endelig åbnet. To år senere konservatorer arbejdet på restaureringen af de dekorative vægmalerier af kirkeskibet. Vi har allerede nævnt, at Sampson Cathedral - den nuværende ortodokse kirke. Den første liturgi blev afholdt efter re-indvielse af kirken 21 maj 2002. Nu tjenesterne afholdes der hver dag.

Sampson Cathedral: hvordan man får

Anyway, har en kirke bygget i landet, er blevet en af de ældste overlevende i St. Petersborg. Hun, såvel som et monument over Peter den Store, som ligger i nærheden, er blandt de ti objekter "mast si" nordlige hovedstad. Hvad er adressen på seværdighederne? Hvor det er placeret på bykort Sampson Cathedral? Petersborg, Big Sampson Avenue (nu kendt som Vyborg-tarmkanalen), d. 41. For at komme til kirke, længe siden blev en by, ikke marginale, det er meget simpelt. Det er nemmest at nå med metro. Du er nødt til at gå til "Vyborg" station. Denne nordvestlig retning fra centrum. På dette tidspunkt, Sampson kirke administrative del af museet ved St. Isaacs Katedral. Det er en hel arkitektonisk kompleks. Det omfatter den faktiske katedralen, klokketårn, kapel og massegrav - alt, hvad der var tilbage af den engang store kirkegård.

stenkirke

Hele arkitektoniske kompleks er malet i harmoni i en lyseblå farve. Men bygningerne er bygget i forskellige tider og forskellige stilarter. Stone bygning Sampson Cathedral og klokketårn blev afsluttet i 1740. Arkitekt forblev ukendt. Forskere kan kun gætte på, at forfatteren til disse faciliteter var enten Mikhail Zemtsov, eller Dzhuzeppe Trezini. Det unikke ved bygningen af katedralen er en blanding af stilarter. Det kan spores som en præ-Petrine arkitektoniske former og elementer, kaldet specialister Annensky barok "(opkaldt Anna Ioannovna). I første omgang blev templet kronet af en stor kuppel på en høj tromle facetteret. Men i 1761, det holdt sig til de fire små kupler. Dette tag - fem løgkupler - ser ganske usædvanligt. Bygningen er bygget af mursten på en kalksten fundament. Højden af katedralen til tagskægget - otte meter, og Krusty og kroner kuplen - femogtredive meter. Ved refektoriet støder op til templet.

klokketårn

Det er sandsynligt, det er udtænkt af den samme arkitekt, som byggede St. Sampson Cathedral. Klokketårnet er unik til St. Petersborg, som har elementer af den russiske stil af præ-Petrine æra. Bygningen er opdelt i tre niveauer. Lavere synes bredere på grund af de to laterale forlængelser. Det har en åbning i form af en bue. Øvre lag er lavet i den toscanske stil. På anden sal er lavet dekorationer "falsk vindue". I det tredje lag af klokketårn husede klokke af det XVIII århundrede. Oven i alt dette byggeri telt med otte facetter. Det kunne ses som en falsk vindue, over hvilket stiger løg valmue-head med et kryds. Denne Klokketårnet er helt atypisk for St. Petersborg, men meget velkendt for indbyggerne i gamle russiske byer - Yaroslavl, Moskva, og andre Solikamsk.

kapel

Det står på stedet af den oprindelige St. Sampson Cathedral i 1710. Når træbygning er henfaldet, og Stift befolkningen er vokset så meget, at det ikke kunne være indeholdt i en lille kirke, blev det besluttet at bygge en stenkirke. Wooden katedral blev demonteret og stedet ryddet. Men kun i 1909 det blev bygget et kapel. Denne bygning er markant forskellige i stil fra domkirken og klokketårnet. Det blev bygget af arkitekten AP Aplaksin, hvoraf prøver var arbejde F. B. Rastrelli. Eksperter kalder denne stil elizabethanske barok og bemærk, at den er blevet anvendt meget senere end hans tid. Klokketårnet ser ældre end den faktisk er. Udseendet af det attende århundrede bygninger giver det et par hjørne kolonner, afrundet Gavl med "altseende øje Herrens", kviste og en lanterne med et løg kuppel. Måske er denne falske "antikke" var dikteret af behovet for at rumme et kapel lige ved siden af katedralen i det attende århundrede.

kirkegård

Da templet dedikeret til Sampson, var uden for byens grænser, er det rimeligt at etablere en kirkegård der. Tidligere blev folk begravet omkring deres sognekirke. Parish forstad var lille, og stedet var tom. Så blev det besluttet at begrave der døde i Rusland udlændinge. Efter alt, er de en slags Wanderers, der har forladt denne verden i et fremmed land. Derfor bør de være underlagt varetægt Sampson den Gæstfri. Således er der fundet den sidste tilflugtssted af kendte mestre, bygget og indrettet Petersborg. Sampson Cathedral var det hvilested af arkitekterne Dzhuzeppe Trezini, A.Shlyutera, G. Mattarnovi, JB Leblon, billedhuggeren K.Rastrelli, malere og S.Torelli L. Caravaca. Desværre er kirkegården ikke bevaret. I 1885, dekret af kejserinde Katarina II, blev det afskaffet, og i stedet blev efterladt en massegrav for den gennemførte 27. juni 1740 modstandere Biron - P.Eropkina, A.Hruschova og A.Volynskogo. I stedet for deres begravelse monument med bas-relief arbejde arkitekt og billedhugger M. Schurupova A.Opekushin.

ikonostase

Mixing stilarter særlige for den ydre udsmykning af templet, og der er i hans interiør. "Annensky barok" kan ses i de tre ikonostase St. Sampson Cathedral. Af særlig værdi er det vigtigste, der ligger i den centrale kirkeskibet. Han er en fantastisk mesterværk af russisk ikonografi af det tidlige attende århundrede. Det vigtigste Rammen er fremstillet af fyrretræ, og dekoration poster - lindetræ. I den sydlige sideskib (Arhistratiga Mihaila) og nord (Ioanna Bogoslova) beliggende lille ikonostase i fire lag. De har en mere beskeden størrelse, men ikke ringere end chefen for kunstnerisk værdi. Besøgende på spørgsmålet om, hvordan disse kunne bevares ikonostase fra Domkirken med en vanskelig historie, som er besøgt og et lager af grøntsager og tøjforretning. Næsten to tredjedele af de malerier til kirkens portene blev returneret til templet af Alexander Suvorov museum.

Monument for Peter den Store

På dagen for fejringen af Tohundredeåret for slaget ved Poltava (1909), blev det besluttet at åbne en skulptur af vinderen i denne kamp. For at gøre dette, resterne af kirkegården St. Sampson Cathedral ryddet. Monument for Peter den fremstillede billedhugger MM Antokolsky og arkitekt N.E.Lansere. Samtidig åbnede mindeplade på den sydlige og nordlige facader af templet, hvor de blev skåret Kongens ord til sine mænd før og efter slaget ved Poltava. Men i 1938 et monument til Peter den Store demonteret. Det var kun mange år senere, i maj 2003 det år, tiltrækning af St. Petersborg re-cast af designer og hejst på plads - foran klokketårnet. Penge allokeres til museet "Isak-katedralen."

Den indvendige udsmykning

Udover interessant ikonografi bevarede vægmalerier af templet. Den mest levende billede - i de vigtigste kirkeskibet. Det forestiller Peter den Store som vinder af slaget ved Poltava. Også interessante visuelle kompositioner "Gud den Almægtige" og "tro", som ligger på den østlige og vestlige vægge underskønne. Disse malerier går tilbage til slutningen af det attende århundrede. Indtil slutningen af det nittende århundrede, kan der ses fragmenter af ikonet for St. Sampson Cathedral, som huser stykker af Robe Herrens, en sten fra under sine fødder og relikvier af helgener. Disse relikvier blev placeret i en sølv relikvieskrin. En kronet ikon af cancertyper, som blev afbildet ansigter disse efterladenskaber, der holdes i templet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.