FormationUngdomsuddannelse og skoler

Plankton - det er så let, frit svævende i vandet?

Plankton - det er et fænomen i naturen? Så kalder ikke selvstændige enheder, men en gruppe af organismer, der lever i vand drivende i vandsøjlen. I den traditionelle klassifikation af alle indbyggerne i de oceaner, floder og søer jord inddelt i tre grupper: nekton, benthos og plankton. Den første - en fisk, blæksprutter, padder og andre dyr, der aktivt bevæger sig. Vedhæftet livsstil fører benthos (svampe, orme, bløddyr og andre).

Plankton - hvad er det?

Oversat fra det græske navn for passivt at bevæge sig i vandorganismer betyder "vandre", "skyhøje". Plankton - er levende væsener, der ikke har aktive midler til at bevæge eller begrænset deres brug. Som tilhører naturrigerne plankton i havet og ferskvand er inddelt i 3 hovedtyper: bakterier, fytoplankton og zooplankton. Disse organismer bebor alle farvande fra store ferskvand og marine til lavvandede pools.

Repræsentanter for planteplankton - alger og cyanobakterier selv producere organisk stof. De har brug for lys for at opretholde fotosyntesen. Dyreplankton - det er simpelt, krebsdyr, coelenterates, æg, larver, der lever af andre små organismer.

Der er en anden klassificering, som tager højde for ikke vejen til magten, og størrelsen af organismerne. Under dette system, en gruppe, da nannoplankton (virus) og slutter megaplanktonom. Den mest almindelige i verden - den mindste væsen (ca. 2 mikrometer). Eksistensen af denne gruppe lærte kun i 1980'erne. Ved megaplanktonu omfatter vandmænd, blæksprutter, ribbegopler, og andre vandlevende organismer, kroppen som mere end 2 cm i længde.

Hvorfor er det plankton ikke synke?

Krop Density nogle organismer i havene er tæt i værdi til den specifikke vægt af vand. Plankton - det er meget nemt, flyder frit i levesteder. Disse levende væsener, krop massefylde er større end én, i suspension holder sin egen fysiske aktivitet.

Vi lister de elementer i strukturen af plankton, der gør det muligt at eksistere i overfladelaget af vand:

 • mikroskopisk eller mindre størrelse;
 • den plane form af legemet;
 • væv mætning med vand (op til 98%);
 • rigelige slim på kropsoverfladen;
 • gas vakuoler;
 • fedt inklusioner;
 • vedhæng, nåle, hår, børster på legemsoverfladen;
 • en mindre mængde af en tung element væv.

Hver art er til stede hele, og 2-3 på listen over enheder. Der er en anden funktion, der giver dig mulighed for ikke synke encellede alger - fagforeningen i kolonien. Den fantastiske evne nogle organismer flydende - tæthed forandring afhængig af vandtemperaturen. I et koldt miljø, den specifikke vægtforøgelser og varme - reduceres, hvilket forhindrer nedsænkning.

Fytoplankton og bacterioplankton

En gruppe af organismer, er omkring 90% af alle de riger af planter, herunder grønne hav plankton og indbyggerne i ferskvand. Det volvoxes, dinoflagellat, euglenophytes, cryptophyta, cyan, grønne bakterier. De indeholder et organ pigment klorofyl, ligesom terrestriske planter. Planteplankton opløst i vand absorberer carbondioxid, ved anvendelse af fotosyntese for næringsstoffer. Visse repræsentanter kan fastholde kvælstof, hydrogensulfid.

Gunstige betingelser for vækst og reproduktion af phytoplankton:

 • vand er rig på carbondioxid;
 • sollys;
 • tilgængeligheden af mineralske grundstoffer;
 • moderat temperatur og saltholdighed af vandet;
 • lille dybde.

Nogle gange er der en kraftig stigning i antallet af phytoplankton populationer eller "blomstre" af vand. I havet, er et lignende fænomen observeret i det store område, der dækker flere hundrede kvadratkilometer. Big miljøproblem er en "flor" af frisk vand, der anvendes til drikkevand. Nogle repræsentanter for fytoplankton producere toksiner skadelige for fisk og mennesker.

dyreplankton

Dyreplankton - hvad er det? En vigtig del af enhver akvatiske økosystem. Uden denne gruppe af organismer, har mange indbyggere i de oceaner, have, floder og søer ikke modtaget den nødvendige ernæring. Nogle repræsentanter for zooplankton har organer bevægelse uden at bruge dem til at flytte over lange afstande. Udvækster børster, nåle, tentakler, der er nødvendige for navigation af sådanne organismer i det omgivende vand volumen og lodret.

Udbredt vandret bevægelse leveres af "Adrift" og strømninger. For eksempel, larver af krebsdyr, pighuder, fiskeæg i plankton er mindre end to måneder. I løbet af denne periode, de transporteres væk fra den oprindelige levested for flere hundrede kilometer. Som en del af zooplankton kan findes larvestadier af svampe, søanemoner, orme, bløddyr, krabber, hummere og søstjerner. Talrige medlemmer af gruppen - copepoder og krill, hvis liv er næsten helt afhængig af tilgængeligheden af fødevarer - kiselalger.

Hvem spiser plankton?

I fødekæden , hver organisme er vigtigt, uden at det ikke kan eksistere sammen. Små vandplanter og bakterier, der er involveret i fotosyntese, er producenter af organiske stoffer. Dyr danner drivende i vandorganismer er storforbrugere af de mindste alger og bakterier. Zooplankton fungerer som et bindeled mellem bakterier, alger og store forekomster af vand indbyggere.

Tiny krebsdyr, krill og pteropods spise en masse fisk, skaldyr, nogle fugle og endda bardehvaler. At reducere antallet af plankton truer velfærden i hele verden ocean økosystem. Forskere studerer dette spørgsmål i relation til klimaændringer på planeten, der påvirker temperatur, saltholdighed og vandets klarhed - medium planktoniske levested.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.