FormationVidenskab

Kompetenceudvikling tilgang uddannelse

I moderne pædagogik, ikke så længe siden, en ny og rungende sigt - kompetence tilgang i undervisningen. Hvad menes der med det?

Først skal vi nødt til at overveje, hvad der menes med ordet "approach"? Dette udtryk bruges ofte ækvivalent til ordet "metode". Men ikke desto mindre, det har en bredere forståelse. Approach forudsætter eksistensen af et sæt af indbyrdes forbundne ideer, principper og metoder, der bidrager til løsningen af en konkret opgave. Her en vigtig rolle spilles af en forståelse af socioøkonomiske, filosofiske og psyko-pædagogiske forudsætninger. Det bør klart udarbejdet trin og værktøjer til gennemførelse af målene.

I undervisningspraksis almindeligt kendt, mange tid-testet tilgange og metoder. Disse omfatter traditionelle tilgange, der fokuserer på at få en solid viden om deres system, den personlige orientering af studerende og komplekse forhold af disse tilgange. Kompetence tilgang vedrører den moderne udvikling, der gik ind i undervisningspraksis i slutningen af det tyvende århundrede. Disse er situationsbestemt, og nogle andre oplysninger. De har endnu ikke nået deres modenhed og ikke har modtaget en fuld videnskabelig undersøgelse. Selvom at finde nok bred anerkendelse.

Kompetence tilgang først opstod i 80'erne i sidste århundrede. I begyndelsen var det om den enkelte kompetence og kompetence som skulle være målet og resultatet af uddannelse. Det er underforstået, som "uddybning af viden", "kompetenceudvikling" og "evnen til at bruge de færdigheder." Men senere, konceptet er mere udvidet, og er nu i pædagogik taler allerede om en holistisk tilgang til denne type uddannelse.

Lad os tage et nærmere kig på den kompetence tilgang i moderne erhvervsuddannelser, dens formål og indhold. Det er ikke en hyldest til den nyeste mode, men en realitet på grund af de socioøkonomiske og uddannelsesmæssige forudsætninger for de sidste par år, da sig selv i fuld stemme erklærede markedsøkonomi. Nu er en moderne specialist præsenteres meget forskellige krav, som ikke indgik i det gamle program for uddannelse af specialister. Disse krav er ikke stift forbundet til en bestemt disciplin. De er kendetegnet ved alsidighed, "nadpredmetny" karakter af den opnåede viden. Til deres dannelse er påkrævet, snarere, nye pædagogiske teknologier, hvilke nye programmer. Disse krav er de samme litteratur som "nadprofessionalnymi" grundlæggende kvalifikationer, i den anden - de centrale kompetencer.

Kernekompetencer kan være meget forskellige. De er fremsat af selve livet. Det kan være "gennem" færdigheder: arbejder på computeren, evnen til at søge efter information, viden om de grundlæggende begreber for Økonomi, miljøbevidsthed, kendskab til fremmedsprog, de grundlæggende principper for juridisk viden og færdigheder inden for markedsføring. Disse omfatter business-færdigheder, viden om sundhed og medicinske aspekter.

Disse kernekompetencer omfatter konventionelt den første af de to områder, som fremhæver den fremgangsmåde kompetence. Det ses som at hæve de personlige kvaliteter af specialister, der er nødvendige for aktivitet i en række forskellige erhverv.

En anden tendens indebærer tilstedeværelsen af de faglige færdigheder og evner, med en bred transfer ejendom. I begge tilfælde skal disse kompetencer opfylde to grundlæggende kriterier, såsom generalitet og funktionalitet.

Kompetence tilgang i de videregående uddannelser involverer dannelsen af specialister er obligatorisk:

• viden om de grundlæggende principper for driften af virksomheder;

• ejerskab af de vigtigste base af juridisk viden;

• kendskab til principperne for eksistens i de eksisterende konkurrencevilkår og mulig arbejdsløshed;

• forandringsparathed af profession, og, om nødvendigt, og aktiviteter;

• kreativ tænkning;

• kommunikative færdigheder af arbejdet;

• Erfaring med at arbejde i et team.

I sidste sted og er ejet af den menneskelige natur, såsom selvbevidsthed og selvværd.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.