FormationUngdomsuddannelse og skoler

Som fisk, de indånder i vand. Fisken indånder i vand

Absolut alle levende ting har brug for ilt. De kan tage det ud af luften eller vandet. Men hvordan fisken trække vejret? De har ikke en så kompleks struktur af organer, ligesom lungerne. Men fisk har gæller. De bidrager til at absorbere den gas, når vejrtrækning. I dette tilfælde fungerer de meget mere effektivt end vores lunger, fordi de er i stand til at samle op fra vandet og 30% opløst ilt. Men i virkeligheden, måder at trække vejret i en meget mere fisk. Alle af dem har udviklet som et resultat af en lang udvikling, og er specifikke for visse typer.

Hvordan fisk trække vejret med gæller?

Selvfølgelig er alle de fisk, uden undtagelse, har gæller. Deres form varieres. I nogle arter det poser, mens andre - pladen eller kronblade. Men disse enheder er rettet mod én ting - at skabe en større overflade, gennemsyret af et tæt net af kapillærer med en relativt lille mængde plads.

Vand med opløst oxygen passerer gennem halsen i det øjeblik, når fisken åbner munden bred. Gills selv - helt sarte organer, så deres top dækker tætte gælle låg. Det er også direkte involveret i at trække vejret. På et tidspunkt, når vand strømmer ind i svælg hulrum, gill dækker tæt til hovedet. Fordi de forhindrer en udstrømning af væske. Når gill låger åbnes, de trykændringer, og vandet strømmer ind i en speciel hulhed. Den er fyldt med et tæt net af blodkar. Gill buer er rettet, og der er gassen udveksling. Som oxygen ind i blodet, og derfra afledt ikke kun kuldioxid, men også produkter af metabolisme. Vand udgange fra gill hulrum gennem den særlige spalte. Det er gjort fisk ånde.

Fisk, der indånder gennem deres hud

Selvfølgelig, fisk trække vejret med gæller. Det er kendt af alle. Men så hvordan man kan forklare det faktum, at nogle arter af hvilke er ude af vandet, i vådt græs eller jord, i stand til at bo der i flere timer? Hvordan fisk indånder under sådanne forhold? Bestemt ikke gennem deres gæller.

I nogle arter, såsom karper, ål, karpe, karpe, i løbet af evolutionen er der en ekstra mulighed. De kan absorbere oxygen gennem hudoverfladen. Dette er især tilfældet, når niveauet af den vitale gas i vandet falder til et kritisk niveau. Så gæller ikke er effektive, og kommer i forgrunden huden ånde.

Som labyrint fisk trække vejret?

Mange akvarium ejere bemærket, hvordan fiskene trække vejret. De svømmer ofte op til overfladen og lidt rager udad hoved. Hvorfor gør de det?

Meget mange arter af akvariefisk have et særligt organ vejrtrækning - en labyrint. Med det, kan de ikke effektivt absorbere oxygen fra vandet og fra luften. I dette tilfælde bør fiskene være mindst én gang i et par timer at klatre op til overfladen og tage et pust. Ellers vil det dø.

Placeret gælle labyrint på begge sider af hovedet af fisken. Det er beliggende på gællerne. Når fisken sluger luftboblen, falder den ind svampet kamre i labyrinten. Deres vægge er tæt dækket med kapillærer. De trænger og oxygen, som derefter spredes til alle organer og væv i kroppen. Gill labyrint hjælper fiskene til ikke kun at overleve i iltfattige vand krop, men også for at flytte til den anden.

Fisk, vejrtrækning gennem tarmen

Måske vil det overraske mange, men der er én slags fisk, som bruger vejrtrækning tarmen. Denne form for havkat Coridoras. De indånder atmosfærisk luft. Mens dette er ikke helt sandt. I modsætning til den samme labyrint fisk, ingen særlige organer, de ikke eksisterer. Marmoreret havkat er i stand til at absorbere oxygen til maven. Denne fisk, som trækker vejret luft. Det sluger det bare og pumper i den svømmeblære. Her og der er iltoptagelsen.

Fisk i stand til at klatre i træer

Så, hvad fiskene trække vejret i vand, er det forståeligt. Men hvad med dem, der kan være et par dage ud af vandet? Tror du, at disse ikke findes? Overhovedet ikke. Bright repræsentant for sådanne fisk - klatring aborre. Han bor i Fjernøsten.

Denne unikke fiskegæller anbragt således, at det er i stand til at absorbere oxygen fra luften. Desuden har det en særlig struktur af skalaerne, der giver hende mulighed for at ikke kun flytte på jorden, men også klatre i træer. Faktisk, for denne funktion, og det fik sit navn.

Af den måde, denne type er ikke den eneste. Der er en anden fisk, der kan ånde luft - det er mudret skipper. Han bor i de dele af Afrika, hvor ofte der er alvorlig tørke. Denne fisk har udviklet en sjov måde at opleve disse negative perioder for sig selv. Når reservoiret tørrer, Skipper graver ned i mudderet. Der, han er i stand til at være uden vand i flere måneder. Kun når vandet kommer tilbage, han kommer ud af deres midlertidige tilflugtssteder. Så gør de fleste af lungefisk. Denne gruppe fortjener særlig opmærksomhed.

lungefisk

Lungefisk er en meget gammel gruppe. Palæontologer har fundet resterne af disse skabninger i lag og sedimenter af palæozoikum. de blev anset helt uddød i ganske lang tid. Det var kun efter at have studeret naturen af Australien og Afrika i det 19. århundrede, blev det gjort en fantastisk opdagelse. moderne lungefisk arter blev fundet. Dette påvirkede ikke kun synspunkter forskerne om taksonomi af hvirveldyr, men også medført ændringer i undervisningen i evolution.

Alle lungefisk, ud over de typiske gæller, fandt selv en eller et par lunger. Dette er en modificeret svømmeblære. Med lys pattedyr disse organer har intet at gøre. Deres vægge er gennemtrængt af talrige kapillærer, hvorigennem gas udveksling finder sted. Undgå fisk trække vejret med den ilt opløst i vandet? Selvfølgelig, ja. Men kun når det i nok vand. Lys dem bare nødt til at vente en lang periode med tørke, muret op i mudderet, eller at flytte fra et vandområde til et andet. Som regel har de en højt udviklet finner, der er i stand til at spille rollen som lemmer. Så lungefisk kan lave overgange varighed, selv i et par dage.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.