FormationUngdomsuddannelse og skoler

Seedede frugt og polyspermous. Seedede frugt er hvad?

De fleste af deres økonomiske aktiviteter i en person bruger nøjagtig de frugterne af planterne. Saftige ferskner, duftende jordbær, moden tomat, avocado eksotisk - kan alle vælge en delikatesse at smage. Men på trods af den slående mangfoldighed, alle frugter har fælles strukturelle træk. Lad os betragte dem nærmere.

Hvad er frugten?

Frugt - er en modificeret blomst. Han vises efter processen med bestøvning og befrugtning. Frugt dannes kun som et resultat af en blomst blomstre. Derfor kan de prale kun blomstring (dækfrøede), repræsentanter for planteriget. Hverken højere spore eller nøgenfrøede ikke blomstre, og dermed ikke danner en frugt.

Legenden siger, at den mand, der fandt en bregne blomst, udstyret med magiske egenskaber. Men forskerne har længe fundet, at spore-planterne ikke danne en blomst.

Den anden misforståelse er, at keglerne - frugter af nåletræer. Botany tilbageviser denne antagelse. Nøgenfrøede nåletræer ikke blomstre, og kan derfor ikke danne frugt. Kogler af gran og fyrretræer - dette er blot en ændring af flugt. En lille "bær" enebær forskerne kalder shishkoyagody og også overveje en ændring af flugten.

struktur

Oftest er de fleste af frugten tager skallerne omgiver frøet. Hans anden navn - skallerne, som oversat fra græsk betyder "omkring fosteret." Strukturen af alle anlæg består af tre dele: det ydre, midterste og indre. Det ydre lag tilvejebringer beskyttelse mod mekanisk beskadigelse. Derfor er han eller læderagtige, eller meget holdbar. For at tiltrække de dyr, som opstår frø distribution, er dette lag ofte farvestrålende. Det midterste lag er en vandforsyning med de næringsstoffer, der er nødvendige for at beskytte og frø udvikling. Det indre lag yderligere beskytter frøet. For eksempel en blomme læderagtige yderlag kødfulde medium. En indenlandske repræsenteret knogle. I æble struktur svarer til de ydre lag, og indeni er der filmagtige kameraer, i hvilke frøene er placeret.

Frugtskal dannes primært på grund af ovarie væg (kirsebær, blomme). Nogle gange i sin uddannelse og deltager i de øvrige dele af blomsten: beholderen, i bunden af støvdragere, bægerblade, kronblade.

Inde i skallen er frø, der udvikler efter befrugtning af ægget.

Sølvhinden beskytter frøene fra ugunstige forhold, beskyttelse mod mekaniske skader og temperaturændringer. Det er takket være frugterne af blomstrende planter har besat en dominerende stilling i planteverdenen. Fordi deres frø er godt beskyttet mod kulden, og er en kilde til fødevarer under dannelsen af kim. Dette giver dem en betydelig fordel i forhold sporen og nøgenfrøede, sporer og frø, som ikke er beskyttet af noget.

klassifikation

Klassificeringen af frugter systematik forskere sætte flere skilte. Ifølge strukturen af skrællen, de er tørre og saftigt.

Odrevesnevevshy eller læderagtige skallerne tør frugt indeholder en lille mængde vand. Og her på den saftige, tværtimod, det er kødfulde og indeholder en masse næringsstoffer.

I forhold til antallet af frø isolerede kernefrugt og polyspermous. Skelne mellem dem er meget enkel. Er seedet frugt med et frø, såsom blomme eller kirsebær. Ærter, solsikke, valmue formular polyspermous frugt. Som navnet antyder, de indeholder mange frø.

Fra en blomst med en pistil dannet en enkelt frugt. Hvis flere blomst støvfangere, dannes og et tilsvarende antal små fruitlets. Tilsammen danner de et kompleks eller samling, såsom hindbær eller brombær.

En anden type er stænglerne. Hvad er de? De dannes ved sammensmeltning sammen af individuelle frugter. I naturen, kan de findes i brombær eller ananas.

kernefrugt

Frugt med en frø kan være både saftig og tør. One-seedede tørre frugter er vidt udbredt i naturen. De har stor økonomisk betydning. For eksempel kaffe - frugten af kaffetræet - anvendes til fremstilling af aromatiske hot drink. Frugter eg agern er rige på stivelse. De anvendes som dyrefoder. Seedede frugt er mandel - aromatiseret møtrik værdipapirer smag.

Juicy kernefrugt er en favorit behandle dyr og mennesker. Cherry, fersken, abrikos, blomme - saftig og sød smag dem bekendt for alle.

One-seedede tørre frugter

I korn skallerne fast fusioneret med frøskallen. Derfor Caryopsis ofte kaldet frø. Eksempler på sådanne planter er havre, rug, hvede, majs, fjer.

Skalfrugt af korn er anderledes ved, at dens skallerne ikke er fusioneret med frøskallen. Disse frugter har asters, krysantemum og solsikker.

For at finde ud af, hvilken frugt er en enkelt frø, kan du stifte bekendtskab med strukturen af dragefisk. Dens skallerne vokser ind i klingen som en vinge og distribuerer frø af aske, birk, lind og elm af vinden.

Podet frugt er en møtrik. Han odrevesnevevshy skallerne. Ikke underligt nogle mennesker sammenligne ham, kaldte hård nød at knække.

Pip saftig frugt

Med strukturen af saftige frugter kan findes i eksemplet i stenfrugter, som klart fremhævet alle tre lag. Det har læderagtige ekzokarpy, kødfulde mesocarp og endokarpium woody, dannende knogle. Saftige pip frugt stenfrugter inde knogle indeholder frø.

På trods af den klare struktur af samme type, de adskiller sig på visse grunde. Det er farven af det ydre hudlag føtal størrelse og sin form. De værdifulde ernæringsmæssige kvalitet på grund af tilstedeværelsen nemlig kødfulde medium lag.

Bone, der beskytter frøet, også kaldet vnutriplodnikom. Hver af dem har sin egen unikke mønster af arter. For eksempel cherry og abrikos gruber glat, fersken skåret med dybe riller, medens blomme ligesom ru.

Er seedet frugt og hindbær og brombær. Selvom udadtil de ligner en enkelt frugt, det er faktisk små stenfrugter, indbyrdes forbundne - seedheads.

Den morfologiske struktur af knoglen er en funktion, bestemmer plantearter. drupe frugt type er alle medlemmer af familien Rosaceae.

Tørrede frugter polyspermous

Pip frugt, har eksempler på, som allerede er givet, i naturen er mindre udbredt end deres polyspermous slægtninge. Efter alt, hvis frø af mange planter har en bedre chance for at spire og overleve.

Tørrede frugter oplyses eller frigivet. Den første gruppe er bønne der ekspanderes på begge sider, og frøene deri er fastgjort til lamellerne (ærter, bønner, lucerne, kløver).

Pod, der ligner en bønne, er i midten af fosteret partition, som frøene er fastgjort. En variation af gondolen er silicle, som kun adskiller sig i størrelse. Frugt pod er kål, sennep, raps, Mattioli og silicle - hyrdetaske, pengeurt, klopovnik et al.

Kasse beskrevet på forskellige måder: fra valmue og Corydalis - tænder i toppen, fra bulmeurt og vejbred - ved hjælp caps, revner - pelargonierne og violer.

Folder - tør multi-seedede frugt dråbe på den ene side. Det kan ses fra Larkspur og morgenfrue.

En interessant plante er peanuts. Blomster og frugter, danner under jorden. Til dette han kaldes jordnødder.

Saftige frugter polyspermous

Frugter af denne type er også kendetegnet ved værdifulde egenskaber og smag er af stor økonomisk betydning. Alle kender de lækre ribs, blåbær, stikkelsbær. Deres ydre lag læderagtige ligesom stenfrugter, og de to andre - saftigt.

På denne baggrund bær er en frugt af tomat - alles favorit tomat - og kartofler. Kartoffel frugt uspiselig og endda giftige, fordi de indeholder alkaloid solanin. Dette stof er i stand til at forårsage alvorlig forgiftning organisme.

Frugt zemlyanichina præsenteret tilgroet beholder, hvori pulpen sendt med små nødder - frø af jordbær eller jordbær.

Apple vokser ikke kun på æble. Denne type frugt er læderagtig og kødfulde ydre midterste lag. Og den indre indsendt filmagtige kameraer, der pålideligt beskytter frøene. Disse frugter er pære, kvæde, røn.

Som du kan se, frugterne er forskellige i struktur og forskellige funktioner. De anvendes til dyrkning af planter, distribution og beskyttelse af frø. Og på grund af tilstedeværelsen af næringsstoffer og behagelig smag er en værdifuld fødevare produkt til dyr og mennesker.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.