Nyheder og SamfundNatur

Hvad er kiddike?

Vild radise - giftige urteagtige årlige plante, som udfylder felterne i form af en ukrudtsplante. Beskatning på klima og jordbund er almindelig i næsten alle kontinenter, oftest findes i skovområde i Europa, samt enge, vejsider, ledige partier og endda på by- græsplæner. Spirer normalt i foråret og sommeren, og efteråret, men er, ved en lufttemperatur på + 2-4 grader C.

Felt plante - kiddike

Korsblomstrede - er planter, der bestøves af insekter. Derfor er mange af dem lugter og har nektar. Vores urt tilhører denne familie.

Det har en forholdsvis stor spredte lige skaft (50-60 cm høj), dækket med stive hår. Lyrate ark shape stiger med én. Rodsystemet er i form af en trunkeret rod. Farve farver hvid, gul, sjældent lilla og hvid. Vi luge kronblade vokse kors og består af en enkelt pistil og seks støvdragere. føtalt længde, der modnes fald i form af en bælg, kan fissile 5-10 segmenter nå 8 cm. Frø er i bælg oval rødlig nuance.

Formering forekommer frø - 150-300 per plante. Frø spirer fra en dybde på ikke mere end 3-4 cm i det andet år. I efteråret de er omfattet af en tæt skal, som perfekt bære vinter, og fortsætte med at stige i foråret.

Forskere har vist, at frøet i jorden er i stand til at bevare sin levedygtighed til 10 år. Kiddike blomstrer i maj-september frugtsætning i juli til oktober. I begyndelsen faser af spiring og frugtsætning modstå nedfrysning til -11 ° C, men ikke overvintre.

Anlægget bringer en masse skader i de frugtbare marker, er havens bede godt fordelt, hvilket gør det vanskeligt at dyrke grøntsager.

egenskaber

Kiddike udstyret med toksiske egenskaber i en blomstring og kun det tørrede taber dem. Eksternt ligner radise, smag de er også ens, så kun konsekvenserne af at modtage kiddike (blomsterstande) er beklagelig, nemlig: der er alvorlig forgiftning, symptomer, som er urin lyse farve, kvalme, opkastning, svimmelhed, takykardi, og irreversibel ændringer i nyrerne. I et sådant tilfælde er det nødvendigt at yde førstehjælp: udviske maven og, hvis det observerede forringelse af det kardiovaskulære system, skal du huske at tage hjertemedicin retninger.

I nogle lande, såsom England, stilke af denne plante bruges i fødevarer i form af salater, supper, og selv krydderier, men de er ikke egnet til dette formål efter at temperaturen behandling, da de har en bitter smag. I tørret form de anvendes til fremstilling af krydderier.

Tættere på efteråret, når modne follikler, ukrudtet er farligt for dyr: fremhæver sennepsolie, kan det føre til akutte læsioner i mave-tarmkanalen. Anlægget i udseende som en sennep felt. Mulig forgiftning efter fodring kaniner med græsmarker.

Imidlertid radise har fremragende egenskaber af honning - giver en stor mængde nektar og pollen til bierne. I folkemedicinen, et afkog af det brugt som en slimløsende. Ved gavnlige egenskaber indbefatter vitamin C-indhold i de overjordiske dele af ukrudtsfrø og - 20-32% af fed olie.

Den permanente kamp med ukrudt, fordi de ikke har tid til at så korn og kartoffelplante - kiddike allerede vokser grøntsager, meget at irritere gartnere. Styr sin reproduktion i dyrkede jorder kan bruge herbicider. Aktive ingredienser i disse midler kan være meget forskellige.

Endelig, for at dele med dig en interessant og enkel ret, som kan være fremstillet af denne plante.

Opskrift salat af kiddike

Vask bladene (200 g) blev skåret, sat i en dyb tallerken. Æggeblommer (2 æg) pund creme fraiche (1/2 kopper), sukker (1 spsk. Spoon), eddike (1 spsk. Spoon), solsikkeolie (1 tbsp. Spoon) og salt. Hele masse slå op og hæld det efterlader, drys med hakket persille, dild og løg.

konklusion

Nu ved du, hvad det ser ud kiddike - billede af hende, du ser i denne artikel. Ved du, hvor og hvordan den vokser, og hvad egenskaberne for denne plante.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.