FormationUngdomsuddannelse og skoler

Øst europæisk platform: formen af terrænet. Mineralske ressourcer i det østeuropæiske platformen

Det meste af det europæiske område af Rusland, samt nogle nabolande beliggende i det kontinentale område af jordskorpen, som kaldes Øst-europæiske platform. Landskabsform her overvejende fladt, selv om der er undtagelser, som vi diskuterer nedenfor. Denne platform er en af de ældste på jorden geologiske formationer. Lad os tage et nærmere kig, det er en lettelse af øst europæiske platform, som mineraler aflejres i det, samt hvad er processen med dens dannelse.

geografisk placering

Først og fremmest finde ud af, hvor præcist er denne geologisk formation.

Østeuropæisk gamle platform, eller som det kaldes, russisk platform, er beliggende i de geografiske områder i Øst- og Nordeuropa. Det indtager det meste af den europæiske del af Rusland, samt det område af følgende nabolande: Ukraine, Hviderusland, Letland, Litauen, Estland, Moldova, Finland, Sverige, en del af Polen, Rumænien, Kasakhstan og Norge.

I den nordvestlige del af øst-europæiske gamle platform strækker sig til dannelsen af Caledonian orogeny i Norge, på sin østlige grænse Uralbjergene, i nord - Det Arktiske Ocean, på den sydlige Sortehavet og Det Kaspiske Hav samt foden af Karpaterne, Krim og Kaukasus (skythiske komfur).

Det samlede areal af platformen er omkring 5500 sq. M. km.

Historien om den

Tektoniske landskabsformer Øst europæiske platform er blandt de ældste i verden af geologiske formationer. Dette skyldes det faktum, at platformen er der stadig i den præ-kambriske gange.

Forud for dannelsen af en enkelt verden- kontinent Pangea område af den russiske platform var en separat kontinent - Baltika. Efter opløsningen af Pangea platform var en del af Laurasia, og efter udskillelse af sidstnævnte - en del af Eurasien, der er i dag.

I hele denne tid, formation var omfattet af sedimentære bjergarter, der dannes på denne måde lindring af det østeuropæiske platform.

platformen

Ligesom alle gamle platforme, bunden af østeuropæisk er den krystallinske kælderen. Oven i det over millioner af år at skabe et lag af sedimentære bjergarter. Men nogle steder, fundamentet kommer op til overfladen, danner en krystallinsk paneler.

På denne område af skjoldet er to (i syd - Ukrainsk skjold i den nordvestlige del - Østersøen Shield), som er repræsenteret på en tektonisk plade kort.

Østeuropæiske Slette

Hvilken slags overflade er den øst-europæisk platform? landskabsformer er for det meste kuperet og fladt. Det er karakteriseret ved vekslen af lave bakker (200-300 m) og lavlandet. Den gennemsnitlige højde af sletten, som kaldes Øst-europæiske, er 170 m.

Østeuropæisk (eller russisk) Almindeligt er det største objekt på sletten art i Europa og en af de største i verden. Dens område indtager det meste af det område af den russiske platform og er omkring 4000 sq. M. km. Det strækker sig fra Østersøen og Finland og med vest til Uralbjergene i øst til 2500 km, og fra havene i Ishavet i nord (Barents og hvid) til Black, Det Kaspiske Hav og Azov hav i den sydlige del af 2.700 km. Samtidig er det en del af en endnu mere storstilet projekt, som kaldes den store europæiske Plain, der strækker sig fra Atlanterhavet og Pyrenæerne i Frankrig til Uralbjergene. Som nævnt ovenfor, den gennemsnitlige højde af den russiske Plain er 170 meter, men dens højeste punkt når op 479 meter over havets overflade. Det er beliggende i Den Russiske Føderation Bugulma-Bebeley bakke ved foden af Uralbjergene.

Hertil kommer, at i det område af den ukrainske skjold, som også er placeret på den russiske sletten, opstemthed der er en form for produktionen af krystallinske bjergarter af platformen baser udenfor. Disse indbefatter for eksempel Priazovskaya bakke, det højeste punkt af hvilke (Belmak-Tomb) er 324 meter over havets overflade.

Grundlaget for den russiske Plain er den øst-europæisk platform, som er meget gamle tektoniske strukturer. Og dette skyldes fladt terræn.

Andre nødhjælp

Men den russiske Plain er ikke den eneste geografisk enhed, der indeholder den øst-europæisk platform. Landskabsform her tager, og andre arter. Dette er især karakteristisk i platformens grænser.

For eksempel, i det ekstreme nord-vest for platformen i Norge, Sverige og Finland er de baltiske krystallinske skjold. Her, i den sydlige del af Sverige, som ligger Sredneshvedskaya lavland. Dens længde fra nord til syd og fra øst til vest, henholdsvis lig med 200 km og 500 km. Højde her er mindre end 200 m.

Men i det nordlige Sverige og Finland ligger plateau Norland. Den maksimale højde er 800 meter over havets overflade.

Upland er karakteriseret ved små norske hjemmeside, som omfatter det østlige europæiske platform. Landskabsform bliver derefter bjergrige karakter. Og det er ikke overraskende, da bakken mod vest gradvist bliver meget rigtige bjerge, bærer navnet på det skandinaviske. Men disse bjerge er allerede afledt af Caledonian orogeny, ikke er relateret direkte til dem, der er beskrevet i revisionen platform, som vist på tektoniske kortet.

flod

Nu tage et kig på de vigtigste reservoirer, som er placeret i det område, der undersøges platform. Efter alt, de også er relief-faktorer.

Den største flod i øst europæiske platform og hele Europa er Volga. Dens længde er 3530 km, og poolområdet 1.36 millioner sq. M. km. Denne flod flyder fra nord til syd, mens der i de omkringliggende lande danner den tilsvarende form, flodslette relief Rusland. Volga tømmes i Det Kaspiske Hav.

En anden stor flod russisk platform er Dnjepr. Dens længde er 2287 km. Hun, ligesom Volga, der flyder fra nord til syd, men i modsætning til dens længere søster, ikke falder ind Det Kaspiske Hav og Sortehavet. Floden løber gennem et område i tre lande: Rusland, Hviderusland og Ukraine. Med omkring halvdelen af sin længde falder præcis i Ukraine.

Andre store og kendte floder af den russiske platform bør omfatte Don (1870 km), Nistru (1352 km), den sydlige Bug (806 km), Neva (74 km), biflod Dona Seversky Donets River (1053 km), biflod til Volga Oka (1499 km) og Kama (2030 km).

Hertil kommer, at de fleste syd-vestlige del af platformen ud i Sortehavet, Donau. Længden af denne store flod er 2960 km, men næsten helt, det tager os ud over grænserne for undersøgelsen platform, og kun mundingen af Donau er placeret på dens område.

søer

Der er på det område af russiske platform og søen. Den største af dem er placeret i den nordvestlige del af Rusland. Det er Europas største ferskvandssø Ladoga (området på 17,9 tusind sq. Km.) Og Lake Onega (9700 sq. Km.).

Hertil kommer, i den sydlige del af den russiske platform placeret Kaspiske Hav, der er i virkeligheden, er en saltsø. Det er den største vandområde i verden, der ikke har adgang til verdenshavene. Dens område er 371,0 sq. M. km.

mineraler

Lad os nu undersøge mineralerne i øst europæiske platform. De inderlige dette område er meget rig på gaver. Så i den østlige del af Ukraine og sydvestlige Rusland er en af verdens største kul bassiner - Donbass.

På Ukraines område er også de Krivoy Rog jern og mangan Nikopol puljer. Disse indskud er forbundet med adgang til overfladen af den ukrainske skjold. Flere jerndepoter er i det område af Kursk Magnetic Anomaly i Rusland. Men der er ikke et skjold gik udenfor, men krøb meget tæt på overfladen.

Inden for området omkring Det Kaspiske Hav, samt i Tatarstan, er der forholdsvis store forekomster af olie. De er også i de områder i den sydlige olie og gas-regionen i Ukraine.

På Kolahalvøen apatit blevet etableret produktion i industriel skala.

Faktisk, disse er de vigtigste mineraler i øst europæiske platform.

Jord af den russiske Platform

Frugtbar jord er der østeuropæisk platform? Ja, det er i denne region en af de mest frugtbare jord i verden. Især værdifulde jordtyper er beliggende i den sydlige og centrum af Ukraine, såvel som i Black Earth-regionen i Rusland. De kaldes sort jord. Dette er den mest frugtbare jord i verden.

Forest jordens frugtbarhed, såsom grå, som er placeret nord for chernozems er betydeligt lavere.

Generelle kendetegn ved platformen

Forms Russisk relief adskiller en ganske stor variation. Blandt dem en særlig plads er besat af sletter. Bare Øst europæiske platform skaber Europas største flad kompleks. Kun i periferien kan findes relativt højt plateau. Dette skyldes, at antikken af denne platform, som ikke længere er orogenic processer og forvitring glattet bakke, der eksisterede her millioner af år siden.

Regionen er velsignet med enorme reserver af mineraler. Især er det nødvendigt at afsætte aflejringer af kul og jernmalm, i form af hvilke den russiske platform er en af verdens førende. Der er også reserver af olie og andre mineraler.

Her er et gennemgående træk synes at østeuropæiske platform, dets topografi, mineraler, der er lagret i det indre, og de geografiske forhold i området. Selvfølgelig er dette velsignede jord, som tilbyder sine beboere alle de nødvendige midler, hvis de anvendes korrekt, vil være nøglen til velstand.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.