FormationUngdomsuddannelse og skoler

Undervisning aktiviteter, funktioner af pædagogisk aktivitet: strukturen og specificitet

Funktion, formål undervisningsaktiviteter har dybt humanitært grundlag. lærerens arbejde er primært baseret på den kærlighed til livet, børn, fred. En integreret del af erhvervet er også ansvarlig for kvaliteten af viden og udvikling af barnet som et individ. At lærerne har en afgørende indflydelse på det moralske grundlag for det sociale liv. Overvej endvidere, at repræsentere en struktur og funktioner undervisning.

Den rolle, som læreren

Eventuelle udviklingen i økonomien i staten vil ikke give den ønskede effekt, medmindre de er forsynet med et miljø, som vil udføre de funktioner af sociale og uddannelsesmæssige aktiviteter. Den rolle, som læreren i samfundet kan næppe overvurderes. Hvis du ikke engang tage hensyn til den pædagogiske aspekt af arbejdet, lærere fungerer som et bindeled mellem alle medlemmer af samfundet. I denne henseende, læreren udtrykker de fælles behov og interesser af befolkningen kender de presserende problemer i vor tid.

Pædagogisk aktivitet: essens, struktur, funktion

lærerens arbejde er meget konkret. Undervisning er en særlig form for nyttig for samfundet aktivitet voksne borgere, bevidst sigter mod at forberede børn for livet i overensstemmelse med den eksisterende politiske, økonomiske, æstetiske, moralske og andre formål. Som led i denne målsætning er organiseret uddannelse proces. Funktioner af sociale og uddannelsesmæssige aktiviteter til formål at forbedre og fremskynde uddannelsen af den yngre generation for livet. Dette skyldes det faktum, at lærerne, gennemførelsen af deres opgaver, ved hjælp af den teoretiske viden og praktisk erfaring inden for rammerne af de specialiserede agenturer i systemet. Mange forfattere betragter fordelingen af hver funktion af professionel pædagogisk aktivitet bortset fra de andre, og samtidig holde deres forhold. tre komponenter blev dannet i almen undervisning system: kommunikative, organisatoriske og konstruktiv. For at gennemføre hver enkelt funktion af pædagogisk aktivitet af pædagogiske evner, evne og lyst til at spille en central rolle.

Generelle egenskaber

Strukturelle træk af professionel pædagogisk aktivitet nedbrydes til:

 1. Operationel. Det indebærer planlægningen af deres egne handlinger læreren og elevernes adfærdsmæssige handlinger.
 2. Meningsfuld. Som en del af denne funktion er professionel pædagogisk aktivitet af læreren foretaget udvælgelsen og arrangementet af materialer, planlægning og opførelse af hele uddannelsesprocessen.
 3. Materiale. Inden for disse rammer er det gennemført design af pædagogisk og metodisk grundlag af hele processen.

Organisatorisk aspekt omfatter handlinger komplekse foranstaltninger med henblik på inklusion af børn i forskellige jobs, dannelsen af holdet. Af særlig betydning er de kommunikative undervisning. Funktionerne af undervisningsaktiviteter på dette område fokus på at etablere passende, fra den pædagogiske synspunkt, forholdet mellem lærer med børn, kolleger, forældre og offentligheden.

vigtig faktor

Typer og funktioner af pædagogiske aktiviteter gennemføres i tilstedeværelse af løbende feedback. På grund af hendes lærer modtager rettidige oplysninger om resultaterne nå de opstillede mål. I denne forbindelse er det kontrol og evaluering komponent også inkluderet i det sæt af elementer, som er dannet uddannelsesaktiviteter. Funktion pædagogiske aktiviteter, der gennemføres af lærere i enhver speciale. Hver af dem skal have de fornødne færdigheder og kvalifikationer.

De vigtigste funktioner i undervisning

Den pædagogiske proces udføres med den direkte underordning af de mål og målsætninger, som læreren. De vigtigste funktioner i undervisning er:

 1. Diagnostisk. Det er forbundet med undersøgelsen af børn, bestemmelse af niveauet for psykologisk udvikling af hvert enkelt barn individuelt og hele holdet i almindelighed.
 2. Orientering-forudsigende. Det udtrykkes i evnen til at definere opgaver, retninger og mål for den pædagogiske proces, samt at planlægge sine resultater.
 3. Konstruktiv-design. Det indebærer dannelsen af en tilstrækkelig uddannelse og pædagogisk arbejde.
 4. Organisatorisk. Til denne funktion, er en lærers arbejde er karakteriseret ved aktiv inddragelse af børn i den pædagogiske proces. Det indebærer følelsesmæssig og moralsk stimulering af hvert barn.
 5. Forklarende. Det involverer bevidsthed i forskellige områder af viden med de nyeste videnskabelige resultater.
 6. Kommunikativ og stimulerende. Denne funktion er baseret på dannelsen af en kooperativ atmosfære, human holdning læreren til børnene.
 7. Analytisk og evaluerende. Det er at analysere processen med træning og uddannelse, evnen til at foretage passende justeringer.
 8. Forskning og kreativ. Denne funktion indebærer forståelse og udvikling af teoretiske positioner, brugen af det arbejde resultaterne af sine egne analyser og resultaterne af deres kolleger.

Vigtige aspekter

Traditionelt, to områder, hvor den pædagogiske aktivitet. Funktion pædagogiske aktiviteter med fokus på undervisning og uddannelse. Det første område omfatter styring overvejende kognitive evner og forhåbninger børn. Uddannelsesaktiviteter er fokuseret på organisering af elevernes opførsel. Den forudsætter opgaverne for en harmonisk udvikling af personlighed. I det store og kan det kaldes identitet af disse begreber. En sådan tilgang til forholdet mellem disse aktiviteter afslører essensen af afhandlingen af enheden af undervisning og uddannelse. Undervisning der foregår ikke kun inden for tutorial, men enhver organisationsform, er som regel klare tidsrammer, og et konkret mål at sikre udformninger. Med hensyn til uddannelse kan ikke sige det samme. Dette arbejde er ikke direkte har til formål at nå de mål, da det er umuligt i den organisatoriske form af en begrænset tidsramme. I den pædagogiske proces kan kun leveres konsistent løsning af visse problemer. De, til gengæld tager sigte på at nå målet om uddannelse. Det centrale kriterium for effektive løsninger af opgaver til fordel positiv forandring i børnenes bevidsthed, som manifesterer sig i adfærd, følelsesmæssige reaktioner, kognitiv aktivitet.

lærer kultur

Det fungerer som en integreret del af lærerprofessionalitet. Modenhed af informationer kultur bidrager til optimering af den pædagogiske proces. Med det, lærerne har mulighed for at:

 1. Anvend nye teknikker og metoder til præsentation, sammenfatter oplysningerne. Især om præstationer, niveauet af viden om børn.
 2. Bruges et større volumen af materiale.
 3. Udvikle og anvende computerstyring og uddannelsesprogrammer.
 4. Forbedre deres kvalifikationer gennem fjernundervisning.
 5. Anvendelse i selv-date information ressourcer.

Om hvordan udviklede oplysninger kultur, det afhænger af den effektivitet, som vil blive gennemført af den funktion at designe undervisningsaktiviteter.

Personlige egenskaber

De tjener som fundament, som er baseret på undervisning. Funktionerne af undervisningen ikke kan gennemføres af inkompetente medarbejdere. I denne henseende, at lærerne er der særlige krav. Af afgørende betydning er etableringen af en professionel lærer. Det har en indvirkning på niveauet for udvikling af samfundet som helhed. Den personlighed af læreren og hans viden fungerer som en værdifuld kapital. Indholdet af pædagogiske aktivitet funktioner antager en bestemt orientering, den viden, at den sagkyndige rapporter til børn. I denne henseende, læreren - er ikke kun personifikator normative arbejde, men også en aktiv deltager i gennemførelsen af deres evner til gavn for samfundet. For fuldt ud at forstå karakteren, funktioner af pædagogisk aktivitet, bør den person, gå et stykke vej. Dannelsen af hans kompetence dækker en lang periode.

faglig dygtighed

Det anses for den højeste grad af undervisningen. Dygtighed er kendetegnet ved høj effektivitet og kreativitet. Viser ham læreren får jobbet gjort på niveau med de prøver og standarder, afprøvet i praksis og er fastsat i retningslinjerne. Det er nødvendigt at sige, at dygtighed af læreren ikke er direkte relateret til varigheden af hans erfaring. Ovennævnte grundlæggende funktioner i undervisningen ikke kan gennemføres uden ekspert evne til at opbygge og drive den pædagogiske proces. Ifølge A. S. Makarenko, beherskelse af færdigheder er til rådighed for absolut alle lærer forudsat målrettet selv. Det er dannet, ingen tvivl om, på grundlag af praktiske erfaringer. Men ikke altid, bliver han en lærer beherskelse kilde. De kan kun være det arbejde, arten, formål og gennemførelse af den teknologi, der vil blive forstået. Skill af læreren er en kompleks individuelle business-færdigheder og kompetence ekspert.

komponenter

Elementer, der danner de færdigheder af lærerne, er:

 1. Psykologisk og pædagogisk viden.
 2. Undervisning udstyr.
 3. Professionel evne.

Ved at undervise på området vil erkende forskellige teknikker til individuel faglig eksponering for børn. Processen med uddannelse kan ses fra de metodiske, sociale og andre perspektiver. Offentlig stilling danner et sæt værdier, som eksperten skal giver ethvert barn. For at opnå denne opgave kræver en særlig uddannelse af lærere. Han burde være i stand til at operere med de eksisterende værdier, være deres støtte. Som en af de vigtigste komponenter i dygtighed handlinger evne til at finde den rigtige tone for at udtrykke deres vurdering.

undervisning evne

De er en særlig mentale egenskaber hos den enkelte, hvilket afspejles i følsomheden over for de gældende krav i uddannelsessystemet, at afspejler detaljerne i deres respektive elever samt til de sandsynlige måder at påvirke børn til at opnå det ønskede resultat. Kommunikationsevner manifesterer sig i måder at etablere et forhold til hvert barn baseret på at vinde tillid og troværdighed. De giver:

 1. Mulighed for at identificere, dvs. identifikation med børnene.
 2. Differential følsomhed over for personlige karakteristika studerende (deres tilbøjeligheder, interesser, behov, og så videre.).
 3. Mulighed for forslag.
 4. Udviklet intuition. Det fungerer som en vigtig egenskab ved kreativ tænkning og manifesterer sig i forventning af det ønskede resultat i udvælgelsesprocessen strategi.

En af metoderne til indflydelse til fordel forslag. Det kan være en fordel, hvis rettet mod tilskyndelse af fantasi, selvtillid, evne til at overvinde forhindringer stødt, selvbekræftelse gennem arbejde. Forslag kan være ødelæggende. Dette manifesterer sig i tilfælde af, at det er rettet mod afslapning, ydmygelse, manglende tillid til deres egne evner eller styrke eller uberettiget narcissisme.

organisatoriske færdigheder

De er nødvendige for enhver lærer at udføre deres funktioner. Organisatoriske færdigheder er manifesteret i lærerens følsomhed over for de produktive og uproduktive former:

 • interaktion med børn viden objekter under uddannelsesprocessen og efter timer;
 • Learning selvorganisering af børn;
 • opbygge relationer i teams og grupper og så videre.

kompetence

Den repræsenterer evnen til at bestemme overensstemmelsen mellem situationen og viden. Kompetence består af en række indbyrdes forbundne kvaliteter af individet, som er dannet på et bestemt udvalg af objekter og processer nødvendigt at foretage en produktiv og arbejde af høj kvalitet. Et centralt mål for faglig udvikling af læreren og hans aktivitet er derfor i nytænkning af indholdet af den pædagogiske proces, i form af organisationen. Specialisten skal kunne systematisk, effektivt, optimalt forudsige og udføre arbejdet i den pædagogiske rum, under hensyntagen til deres egne interesser og resultaterne af videnskab. lærerprofessionalitet forstærkes ved at øge kompetencer. Den bestemmes på grundlag af en analyse af uddannelsesmæssige begivenheder og situationer. Det er også vigtige egenskaber og faglige niveauer. I alt er der tre:

 1. Reproduktiv.
 2. Adaptive.
 3. Lokalt-modellering.

På hvert nyt niveau er der den foregående, den, der holder ud en kvalitativ forandring.

model kompetence

Undervisning professionelle besidder en række funktioner. Sammen danner de en kompetence model. Det sikrer en effektiv gennemførelse af pædagogiske funktioner. Disse funktioner omfatter:

 1. Forståelse af de grundlæggende fundamentals.
 2. Evnen til at forudsige fænomener og processer, der er inden for rækkevidde af vision specialist.
 3. Inklusion i arbejdet i intuitive processer.
 4. Originalitet og nyhedsværdi af aktiviteten, afvisningen af stereotyper.
 5. Den kompetente tilgang til tilrettelæggelsen af arbejdet.

Self-uddannelse

Som en base af enhver professionel handle færdigheder og viden. Men over tid, de er blevet forældede, og ændret deres vurdering. I denne henseende, at sikre en effektiv gennemførelse af pædagogiske funktioner skal være kontinuerlig uddannelse af fagfolk. I dette tilfælde kan det vellykkede arbejde forelæsningerne ikke erstatte selv-uddannelse og selv-lærere. I øjeblikket er det identificeret en række principper, der fremmer selvstændig udvikling af lærerens kompetence. Disse omfatter:

 1. Integreret tilgang. Lærer uddyber den viden, færdigheder og evner i forskellige aktivitetsområder, forbedre færdigheder, mens du arbejder på justering af personlige egenskaber, reflektere over sit eget arbejde stil.
 2. Systematisk, kontinuitet, og ordnede sekvens. Kun på kan opnås grundlag af deres høje faglige kvalifikationer. Selv en lille pause fra arbejdet i forbindelse med akkumulering af viden, styrke færdigheder i praksis, mindsker effektiviteten af arbejdskraft. Et af de elementer i sig selv går ind for behovet for systematisk arbejde. Den udføres i hele undervisningen. For at opnå ethvert mål skal du være i stand til at planlægge arbejdet i selv-uddannelse og selv-uddannelse.

kommunikation

Det tjener som en integreret del af den faglige aktivitet af læreren nogen specialitet. Dette skyldes det faktum, at kun i fællesskab med børnene til at løse et centralt problem for uddannelse og den pædagogiske proces. På trods af, at der i løbet af gymnasiet forberedelse af de grundlæggende elementer i lærerens kommunikation er undersøgt ganske fragmentariske og overfladisk, mange lærere praksis er strålende mestre senere. Samtidig bygger de kommunikation, helst intuitiv, baseret på personlige erfaringer og fornuft. I mellemtiden er der modsatrettede synspunkter om essensen af den kommunikative funktion læreren og metoderne til dens gennemførelse. I overensstemmelse med den traditionelle tilgang, er kommunikationen betragtes som et endeligt effekt, der tager sigte på overførsel af børnene den nødvendige viden og dannelsen af deres ønskelige kvaliteter. I en alternativ metode, prioriteres samspillet mellem deltagerne i kommunikationen i forbindelse med ligeværdig dialog og samarbejde. Førende forskere siger, at begge disse tilgange egner sig til kritik, fordi når du bruger en af dem sandsynligvis vil bringe til farlige ekstremer - liberal formildelse eller autoritær diktatur. Ifølge analytikere, vil det bedste blive betragtet som en integreret tilgang. Det giver mulighed for at effektivt at gennemføre den pædagogiske funktion under hensyntagen til alder, individuel psykologisk, køn og andre karakteristika for de studerende.

konklusion

Implementering af pædagogiske funktioner kræver ikke kun en vis viden om en specialist. Effektiviteten af at nå målene afhænger af mange faktorer. Blandt dem er personlige kvaliteter og kompetencer, og evnen til selvudvikling, self-uddannelse. Aktiviteterne i læreren er meget arbejdskrævende, kræver en masse tid og mentale omkostninger. Realisering af funktioner af pædagogisk aktivitet skal udføres på en klar plan udarbejdet på grundlag af de diagnostiske resultater, idet der tages hensyn kendetegn for en gruppe af børn og bruge oplevelsen af nutidens avancerede lærere.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.