FormationHistorie

Icebreaker "Chelyuskin": historie og skæbne

Den berømte isbryder "Chelyuskin" blev bygget i 1933 i Danmark efter ordre fra den sovjetiske regering. Først blev det nye fartøj med navnet "Lena" (det faktum, at det var hensigten for rejser mellem Vladivostok og udmundingen af Lena-floden). Den "Chelyuskin" blev omdøbt på tærsklen til den berømte polar ekspedition. Steamboat overholdt alle de mest moderne standarder for sin tid. Dens forskydning var lig med 7,5 tusinde tons.

unikke mission

Enestående funktioner, der adskiller isbryderen "Chelyuskin", tiltrak sig opmærksomhed fra den sovjetiske polarforsker Otto Schmidt. Denne geograf og matematiker drømte om at erobre Nordøstpassagen - ruten fører til Stillehavet langs den nordlige kyst af Eurasien. Schmidt var klar til at gøre noget for sin plan. I 1932 var han på skibet "Aleksandr Sibiryakov" overvandt vejen fra Hvidehavet til Barentshavet.

Icebreaker "Chelyuskin" for denne entusiast er blevet et middel til at udvikle deres forskning succes. Schmidt overtalte Generaldirektoratet for Nordøstpassagen at bruge skibet i sin nye eksperimenterende rejse. Problemet var, at på trods af sin modernitet, "Chelyuskin" var primært et fragtskib. Designere passede ikke ham for ekstrem navigere gennem de polare iskapper. Dette førte til en fremtidig tab af fartøjet.

Forberedelse til din rejse

Eventyrlystne mål vandretur isbryder "Chelyuskin" inspireret mange entusiaster, der har dedikeret deres liv til studiet af nord. Men blandt de entusiastiske stemmer lød legitime spørgsmål om egnetheden af skibet til en fremtidig ekspedition. En sådan skeptiker var skibets kaptajn, Vladimir Voronin. Efter at have studeret "Chelyuskin", sagde han før den officielle kommandoen over en række konstruktionsfejl. Den Nordøstpassagen, men den opmærksomhed på dem.

Icebreaker "Chelyuskin" modregne August 2, 1933. Sejlede på skibet var 112 mennesker fra Murmansk. Nogle af dem var ikke direkte forbundet med ekspeditionen. Således er en af landinspektører tog ombord gravid ægtefælle. Skibet selv var stærkt overbelastet som om bord sætte ekstra belastning, rekognoscering vandflyver og flere præfabrikerede huse til bosættelser på Wrangeløen.

I Karahavet

Passing strædet Matotjkin isbryder "Semyon Chelyuskin" var i Karahavet, hvor den venter på de første frygtelige isflager. Disse hindringer overvindes båd uden problemer. Men jo længere ekspeditionen gik, jo tungere besætningen måtte fortsætte rejsen.

I Karahavet, skibet stødte på en stor øde ø, som ikke er anført på nogen kort. Undersøgelser har tilskrevet denne mærkelige sammentræf. Den "nye" ø viste sig at være en ø af privatlivets fred. Den blev åbnet i det XIX århundrede og revisited i 1915, en ekspedition Otto Sverdrupa. Det viste sig, at kortene afsondret ø var så meget som 50 miles øst for dens faktiske placering. Mistake var muligt at bestemme arbejde på "Chelyuskin" astronom, landinspektør Yakov Gakkel.

I mellemtiden, et møde med farlig is fortsatte. Den første skade var korruption af den stringer, efterfulgt af en byge ramme. Aft ingeniør kom op med en vellykket design af træ inventar, udskiftning af defekte dele, men det ændrer ikke det faktum, at "Chelyuskin" ikke skal have til at gå til den arktiske ørken alene.

For at installere de nye dele, mandskabet losset stævnen hold (det gemmer kulstof). Denne omhyggelige arbejde havde at gøre alt: videnskabsfolk, sejlere, bygherrer og erhvervsledere fartøj. Medlemmer af ekspeditionen blev inddelt i teams og tid klarede med opgaven. Senere, i løbet af vinteren på isen, princippet om organiseringen af arbejdskraft i handy igen Chelyuskintsev.

Fanger is

September 23 Skibet blev helt blokeret. Solid is omringet og bandt ham med omtrent samme sted, hvor et år før stoppet skibet "Aleksandr Sibiryakov."

For at nå det ultimative mål for kampagnen, den Wrangeløen, Schmidt kunne ikke. Nu isbryder "Chelyuskin" ekspeditionen fortsatte i et helt nyt miljø. Skibet var på vej mod øst, sammen med afdrift flerårig is. November 4 Og han indgik vandet i Beringstrædet. Isen blev tyndere, og det rene vand fra besætningen adskilt i angrebet til flere kilometer. Det syntes, at det sikkert redning er uundgåelig.

Ikke langt fra "Chelyuskin" var isbryder "Litke". Hans kaptajn tilbød at hjælpe skibet at undslippe fra isen fængsel. Men Otto Schmidt nægtede at støtte det håb, at selve skibet vil være fri. På dette tidspunkt, videnskabsmanden lavet en fatal fejltagelse, for som i sidste ende pote hele besætningen på isbryderen "Chelyuskin".

Moody afdrift ændrede retning og sendte båden i den modsatte retning af den arktiske vildmark. Han indså sin brøler Schmidt allerede på eget initiativ, anmode om bistand fra "Litke", men det var for sent. Nu besætningen forventes overvintrer i tabt is. Desuden polær slået alarm - ingen kunne stå inde for skibets sikkerhed i de ekstreme forhold i det fjerne nord. Februar 13, 1934 har det nye skib virkelig gået til bunds. Den fysiske årsag til død af isbryderen "Chelyuskin" var den magtfulde pres af isen, bryde gennem hans venstre side.

Evakuering fra beholder

Et par timer før afsløring, da det blev klart, at skibet vil gå til bunden, begyndte han en forhastet evakuering af mennesker. Holdet formåede at overføre til den omgivende is af det udstyr og værktøj. Disse ting var nok til at skabe mindst nogle midlertidige lejre. I én person døde under evakueringen. Ham om den tragiske ulykke knust skiftende belastninger.

Icebreaker "Chelyuskin", hvis historie sluttede klokken fem om aftenen og efterladt på is 104 mennesker. Blandt dem var to børn, herunder en nyfødt datter af en af landmålere. Fanget en på én med en uvenlig polær verden, besætningen på andendagen gik i hovedstaden i katastrofen besked. Kommunikation Chelyuskinites etableret under tilsyn af en højtstående radiooperatør Krenkel. Relativt tæt på Cape Wellen, beliggende kyst station, som sendes en besked. Da Otto Schmidt, et år før, der var på en nødsituation "Sibiryakov", fandt han sig selv i en lignende situation. Coastal stationer var der ikke, og forbindelsen var blevet etableret gennem Crabber i havet af Okhotsk.

lejrlivet

Kom over på den isflage, besætningen losses fra skibet ikke blot soveposer telte, men også byggematerialer. Når du er på randen af døden viste holdet samhørighed og organisation, således at der i lejren lykkedes at etablere en ganske anstændig liv. barak blev bygget, et køkken og et signal tårn.

Fra de første dage af dit ophold på isen er ikke afbrudt forskningsarbejde. Hver dag hydrologer og landmålere at bestemme den nøjagtige placering af lejren. Drivis stoppede ikke, så det var nødvendigt regelmæssigt at beregne koordinaterne for din position. Til dette formål en teodolit og sekstant. Under vores ophold på isen af besætningen blev alvorligt syg kun Otto Schmidt, der viste sig at lungebetændelse. På grund af sygdom af lederen af ekspeditionen blev evakueret lejre er ikke blandt de sidste og 76th.

søgen besætning

I Moskva blev frelse isbryderen "Chelyuskin", eller rettere, den bule af jorden på de ombordværende, opkrævet en regeringskommission, ledet af en højtstående medlem af partiet Valerian Kuibyshev. På den første dag efter at have modtaget rapporter om problemer med medlemmer af regeringen blev sendt mod nord opmuntrende telegram. Ikke desto mindre er selv de muntre forsikringer af centralkomiteen ikke aflyst vanskeligheden ved operationen.

Polarforskere var så langt væk, at den eneste måde at redde dem var at bruge flyet. I travlt med at Tjukotka gik til de bedste sovjetiske piloter. Varianter af anvendelse af en hunde-slæde eller til fods for overgangen blev fejet væk næsten øjeblikkeligt. På deres fødder på pakisen polar dag kunne rejse en afstand på 10 kilometer. Ved et sådant skift navigatoren Valerian Albanova om Franz Josefs Land, hvad der skete i 1914, fra hans team af fjorten mennesker overlevede kun to.

Redning af besætningen på isbryderen "Chelyuskin" var en enestående operation, hvis blot fordi, at ingen arktiske luftfart ikke eksisterede, ikke kun i USSR, men også i noget andet land i verden. Blandt de første piloter er begyndt at søge efter Schmidt og hans mænd viste sig pilot Anatoly Liapidevskii. Før du endelig finde Chelyuskinites, aviator lavet 28 mislykkede forsøg på at finde den nødvendige plads. Kun 29 gange, den 5. marts 1934 Liapidevskii bemærket i bunden af første vandflyver, og så folk omkring ham.

Nu, da det blev opdaget stedet, hvor sunket isbryder "Chelyuskin", evakueringen kom i gang. ANT-4 Lyapidevsky tog om bord på alle de kvinder og børn (12) og sendte dem til den nærmeste landsby. Men efter den indledende succes blev fulgt af den første fiasko. Broke redning flymotor, hvorefter operationen er gået i stå.

Brugen af fly på dette, men er ikke begrænset. Mod nord gik vi luftskibe. Det forsøgte også at bryde Chelyuskintsev isbryder "Krasin" og understøttende ATV'er. Alligevel er det flyet ydet et stort bidrag til det vellykkede resultat af den polære sagaen. Alle to måneder af livet i isen af indbyggerne i lejren var engageret i, der var parat til at lede efter dem flyvepladser luftfart. Hver dag, at mændene i skiftehold clearing landingsbaner, ikke miste håbet vende hjem.

Fortsat redning

Pulling Chelyuskinites af is fængsel genoptaget den 7. april. Nu i drift involveret flere berømte piloter. Michael Vodopianov senere tage del i at sende opdagelsesrejsende til den første drivende station "Nordpolen-1", og Nicholas Kamanin blive chefen for det første hold af sovjetiske kosmonauter. Det var blandt de redningsfolk og andre legendariske piloter: Mauritius horseflies Vasiliy Molokov, Ivan Doronin. En anden pilot, Sigismund Levanevsky, har han haft en ulykke - han også fundet og reddet.

Icebreaker "Chelyuskin", hvis historie har været fuld af sådanne historier, fortjener en tyk roman eller dyre skærm tilpasninger, blev en af hovedpersonerne i hans tid. Dette navn blev forbundet med den urokkelige ånd og mod dem, der har hjulpet folk til at vende hjem. Fanget i polarisen besætning krydsede i Vankarem - lille Chuckchee lejr, som er blevet centrum for al redningsaktionen.

Det er interessant, at flere personer fra båden, ved hjælp af den overlevende vandfly at nå den skattede mål alene. Sidste den tabte parkering venstre kaptajn vrag Vladimir Voronin. 13 april var han i Vankarem. Afsluttende dage efter operationen fandt sted i en stadig mere nervøs situationen - Icefield gradvist ødelagt. Den næste dag efter redning Voronin kraftfulde storm ødelagde en midlertidig lejr.

hjemkomst

Under redning besætning og selv isbryder "Chelyuskin", som har fået et foto af alle sovjetiske og mange af verdens aviser, var centrum for opmærksomhed af millioner af mennesker. Jubel på det vellykkede resultat af dramaet var den polære landsdækkende. Delight af almindelige mennesker kan være let forklares: intet tilsvarende i historien om verdens luftfart og navigation er endnu ikke sket.

Deltog i evakueringen Chelyuskinites piloter var de første Sovjetunionens Helt. Denne højeste tilstand Prisen blev etableret på tærsklen til begivenhederne i det fjerne nord. Han modtog den leninordenen og to amerikanere (William Le Verrier og Klayd Armsted), der tog sig af den importerede fly, indkøbt specielt til redning af besætningen optrådt på kanten af døden. Deltagerne var is epic af glæde møde i Moskva. Alle voksne Chelyuskintsev overlevede den farlige vinter, tildelt Red Banner.

efterskrift

Død af skibet forårsagede den sovjetiske ledelse til at ændre deres holdning til polarforskning. Efter hjemkomsten til Moskva, Schmidt annoncerede erobringen af den Nordøstpassagen. Ikke desto mindre er mange udenlandske eksperter betragtes resultaterne af ekspeditionen ikke så rosenrødt. En eller anden måde, men i USSR Chelyuskinskaya oplevelse det er blevet lært. Da gæren begyndte at vokse en flåde af isbrydere. Nu skibet hver gang ledsaget af de sædvanlige fragtskibe, der kunne ikke selvstændigt gøre sin vej i den polære ørken.

flere forsøg på at finde den legendariske sunkne "Chelyuskin" Under den sovjetiske æra. To af disse søgning ekspeditioner blev organiseret i 1970. Mere heldige deltagere i kampagnen i 2006, som hjalp foretage administrationen af Tjukotka autonome distrikt, hovedkvarteret for flåden og det russiske videnskabsakademi. Eksperter var i stand til at rejse fra havbunden nogle dele af skibet. Disse artefakter blev sendt til København, hvor han engang bygget og "Chelyuskin". Efter kontrol af ventilationsrist, kom eksperterne til den konklusion, at det faktisk tilhører den vraget.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.