FormationHistorie

Vestlige lande: historie og funktioner i udvikling

Vestlige lande - er den tilstand, som er geografisk placeret på det område i Vesteuropa. De statistikker fra FN-eksperter, listen omfatter ni stater: Frankrig, Belgien, Østrig, Luxembourg, Liechtenstein, Tyskland, Monaco, Schweiz, Holland. det politiske aspekt i alle EU-medlemsstater, er imidlertid omfattet af begrebet vestlige lande. Listen således opdateret. Hertil kan føjes følgende lande: Finland, Danmark, Grækenland, Italien, Island, Norge, Portugal, Storbritannien, Spanien.

En kort historie Medieval Vesteuropa

Moderne vestlige lande dannet på det område af den tidligere romerske imperium. Efter sammenbruddet af den magtfulde stat i 476 i stedet barbariske riger blev dannet ved germanske stammer. Den største var en politisk og økonomisk associering franc - moderne Frankrig. Store kræfter var også afviklingen af vestgoterne på stedet af det moderne Spanien, Kongeriget Østgoterne (Italien), staten angelsakserne (UK) og andre.

Alle disse nye politiske enheder forenet af en fælles måde at udvikling: konsolidering af stammerne, dannelsen af en stærk monarkisk magt, den efterfølgende opsplitning af området, og endelig lander centralisering og dannelsen af en enkelt stat. I mange af dem i den sene middelalder periode at etablere en absolut form for monarki.

ny tid

Staten Vesteuropa gik igennem den fase af feudalisme og kapitalisme. I de fleste udviklede magter opstod borgerlig revolution, har landet (Holland, Storbritannien, Frankrig) blevet dannet. I begyndelsen af moderne tid, næsten alle de avancerede lande på kontinentet sluttede sig til kampen for opdagelse og udvikling af nye landområder. Denne periode er kendt i historisk videnskab kaldet "Age of Discovery". Ledere på dette område er Portugal og Spanien.

Vestlige lande har en fælles måde at kulturelle udvikling: i XV-XVI århundrede er den epoke af renæssancen, som begyndte i Italien og spredt i hele resten af de stater i regionen. I XVII-XVIII århundrede i Vesteuropa kom oplysningstiden - tidspunktet for forekomsten af nye idéer om naturlige rettigheder og suveræne ansvar over for befolkningen. Resultatet - en bølge af borgerlige revolutioner, der i et par årtier, har vestlige lande omfavnet. Deres vigtigste resultat var godkendelsen af den kapitalistiske produktion.

XIX århundrede i historien om Vesteuropa

Den æra af Napoleonskrigene har fundamentalt ændret kortet over kontinentet. Hans bidrag til processen er lavet, og den deraf følgende beslutning af Wien-kongressen. Vestlige lande i det 19. århundrede har ændret sig væsentligt i de politiske, økonomiske, sociale og kulturelle vilkår. Først og fremmest innovationer rørt beføjelser bestemmelser i den internationale arena. I 1815 blev det skabt den hellige Alliance, der er en tendens til konsolideringen af de vesteuropæiske lande.

Det særlige ved den epoke er, at i det XIX århundrede begyndte at danne store militære-politiske blokke, som blev en slags optakt til de to verdenskrige. De førende lande i Vesteuropa på den tid gjort en reel spring i industriel og industriel udvikling. ny militariseret økonomi blev oprettet med henblik på vedligeholdelse af store fjendtligheder.

Vesteuropæiske lande i det XX århundrede

Det nye århundrede var præget af to forfærdelige stød, krige. Det vigtigste scene af kampene begyndte i Vesteuropa (1914-1918) og Sovjetunionen (1941-1945). Det var en kamp på land og besluttede resultatet af konfrontation. Beslutninger vedtaget på konferencerne i vestlige lande og Sovjetunionen, bestemt efterkrigstiden på fastlandet.

Den anden halvdel af det XX århundrede var præget af konfrontationen mellem de to systemer - det socialistiske og kapitalistiske. Udvikling af de vestlige lande er fundamentalt forskellig fra det kommunistiske styre i Sovjetunionen. Disse modsætninger har ført til oprettelsen af militære-politiske blokke: Warszawapagten i Østeuropa og NATO - i Vesten. Hertil kommer, at i 1948 var der også grundlagt af Vestunionen, der varede indtil 2011. I 1992, i henhold til Maastricht-traktaten , blev EU dannet. Vestlige lande, for hvilke en liste er nu fyldt med nye medlemmer, har nået et kvalitativt nyt niveau af udvikling.

Vesteuropa i den moderne verden

EU 's samlede befolkning på over 500 millioner mennesker, der taler indoeuropæiske sprog: overvejende romersk og tysk. Det område dækker mere end 4 millioner kvadratkilometer - er syvende i verden.

Det særlige ved den moderne udvikling af de vesteuropæiske lande er deres engagement i integration, på trods af de centrifugale tendenser i nogle regioner. Powers indtager en førende plads i verden valuta reserver af guld, den økonomiske og kulturelle udvikling. Sidstnævnte omstændighed bestemmer, at de vesteuropæiske lande er en af lederne i den internationale arena.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.