FormationHistorie

SUKP centralkomité. Førstesekretær i SUKP

Dette er nu næsten aldrig bruger akronymet var engang kendt til hvert barn og taler næsten ærbødigt. SUKP centralkomité! Hvad er disse breve?

Om kunstneren

Vi er interesseret i forkortelsen betyder centralkomiteen for det kommunistiske parti i Sovjetunionen, eller blot CC. I betragtning af betydningen af det kommunistiske parti i samfundet, kunne dens styrende organ nemt blive kaldt et køkken, hvor "kogte" skæbnesvangre beslutninger for landet. Medlemmer af SUKP centralkomité, den vigtigste elite i landet - "povaryata" i dette køkken, og "kokken" - generalsekretæren.

Fra historien om SUKP

Historien om offentlig uddannelse begyndte længe før revolutionen og proklamationen af Sovjetunionen. Indtil 1952 skiftet navn mange gange: RSDAP, RSDAP (b), af RCP (b), SUKP (b). Disse forkortelser afspejles Som specificeret når ideologi (fra socialdemokratiet af arbejderne til den bolsjevikiske Kommunistiske Parti), og skalaen (fra russisk til alle-Union). Men ikke navnene på essensen. Fra 20'erne til de 90 år af forrige århundrede var landet fungerer parti system, og det kommunistiske parti havde monopol på den suveræne. Forfatning fra 1936, blev hun anerkendt som kernen i ledelse, og i de vigtigste loven i det land med 1977, og i det hele proklamerede den førende og ledende kraft i samfundet. Enhver direktivet, sænkede SUKP centralkomité, straks tog på retskraft.

Alt dette er naturligvis ikke bidrage til den demokratiske udvikling i landet. USSR aktivt implanteret ulighed langs partiskel. Selv for små lederstillinger kun partimedlemmer kunne gøre krav på, med hvilken af de fejl kunne blive bedt og partiets linje. En af de mest forfærdelige straf var berøvelse af medlemskort. Party positioneret sig som den part af arbejdere og bønder, så der var ganske strenge kvoter genopbygge det med nye medlemmer. Det var svært at være i partiets rækker af kreative fagfolk eller vidensarbejdere; ikke mindre strengt overvåget part og dens nationale sammensætning. Gennem dette valg er ikke altid den part virkelig fik bedre.

Af partiet Regler

Ifølge charteret, alle aktiviteter i det kommunistiske parti er et kollektivt. I primære organisationer, træffes beslutninger på generalforsamlinger, i almindelighed, er det styrende organ afholdes hvert år Congress. Cirka hvert halve år, holdt en fest plenum. SUKP centralkomité i intervallerne mellem plenarmøder og kongresser er den styrende enhed, er ansvarlig for alle partiets aktiviteter. I turn, det øverste organ, der overvåges af centralkomiteen er Politbureauet, der ledes af den (første) sekretær.

Blandt de funktionelle ansvar af centralkomiteen bestod af personalepolitikken og kontrol inden for partiet udgifterne budget og forvaltning af offentlige organer aktivitet. Men ikke kun. Sammen med den sovjetiske politbureau bestemt hele ideologiske aktivitet i landet, besluttede de mest ansvarlige politiske og økonomiske spørgsmål.

På detaljerne i den sovjetiske

Folk der ikke levede i Sovjetunionen, så det er svært at forstå. I et demokratisk land, hvor der er en række af partier, deres aktiviteter er af ringe interesse for en simpel lægmand - han husker dem lige før valget. Men i Sovjetunionen den ledende rolle for det kommunistiske parti understregede selv konstitutionel! I planter og gårde, og i de militære enheder i gruppen, der var den anden part organisator (og ofte af betydning først) leder af denne struktur. Formelt kan det kommunistiske parti ikke styre de økonomiske og politiske processer: for dette var der Ministerrådet. Men i virkeligheden, det kommunistiske parti besluttede alting. Ingen er overrasket over, at de vigtigste politiske spørgsmål, og femårsplaner for økonomisk udvikling og diskuteret bestemte party konventioner. SUKP centralkomité rettet alle disse processer.

På de vigtigste ansigt af partiet

I teorien, det kommunistiske parti er et demokratisk uddannelse: siden Lenins tid og indtil for nylig det ikke fandtes fælles kommando, var der ingen formelle ledere. Det blev antaget, at sekretær for - bare en teknisk stilling, og det styrende organ medlemmer er lige. Førstesekretær i kommunistpartiet, eller snarere af RCP (b), skal du ikke være alt for fremtrædende. E. Stasova, Sverdlov, N. Krestinsky, Molotov - selvom deres navne under retsmødet, men forholdet til den praktiske håndtering af disse mennesker ikke har. Men med fremkomsten af Stalin proces er gået på en anden måde, har "far af nationer" formået at knuse al magten for sig selv. Der var også en tilsvarende position - generalsekretær. Det skal siges, at navnene på partilederne ændres med jævne mellemrum: Generel erstattet den første sekretær for det kommunistiske parti, og derefter omvendt. Med en let hånd af Stalin, uanset titel, partileder, og samtidig blev han den vigtigste ansigt af staten.

Efter døden af lederen i 1953 i dette indlæg var Khrusjtjov og Leonid Brezhnev, så for en kort sigt stilling besat Yuri Andropov og Konstantin Chernenko. Den sidste partileder var Mikhail Gorbachev - den eneste deltid præsident for Sovjetunionen. Den æra af hver af dem har sin egen måde signifikant. Når mange mennesker tænker på Stalin en tyran, så Khrushchev kaldte voluntaristisk og Bresjnev - far til stagnation. Gorbatjov også gik over i historien som manden, der ødelagde begyndelsen, og derefter begravet langt tilstand - Sovjetunionen.

konklusion

Historien om SUKP var den akademiske disciplin, obligatorisk for alle universiteter i landet, og de vigtigste milepæle i udviklingen og aktiviteterne hos den part i Sovjetunionen vidste alle studerende. Revolution, så borgerkrigen, industrialisering og kollektivisering, sejren over fascismen og efterkrigstidens genopbygning af landet. Og så jomfru rejse land og rum, storstilet all-union konstruktion - historie for partiet hænger nøje sammen med historien om staten. I hvert tilfælde blev det anset for den dominerende rolle SUKP, og ordet "kommunistisk" var synonymt med en sand patriot og en anstændig mand.

Men hvis man læser historien om den part på en anden måde, mellem linjerne, får du en forfærdelig thriller. Millioner undertrykt, landflygtige, lejre og politiske drab, massakren på uønskede, forfølgelse af dissidenter ... Vi kan sige, at forfatteren til hver sort side af sovjetisk historie - centralkomiteen for SUKP.

I USSR kunne lide at citere Lenin: "Den Party - sindet, ære og samvittighed i vores epoke" Ak! Faktisk det kommunistiske parti var hverken det ene eller det andet, og heller ikke den tredje. Efter kuppet 1991 , blev SUKP i Rusland aktiviteter forbudt. Er den russiske kommunistparti arving-Union? Det gør det svært at forklare selv eksperterne.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.