FormationHistorie

Panfilov division: historie, sammensætning, kæmp dig vej

I historien om de væbnede styrker i vores land det indtager en fremtrædende plads Rød Banner Panfilov division, hvoraf en del blev afsluttet af repræsentanter for næsten tredive nationaliteter lever i Sovjetunionen. Uudsletteligt i folks erindringer om deres rolle i forsvaret af Moskva fra sprængfyldt hendes fascistiske horder. Men folk i den ældre generation af hukommelse og propaganda hype, der blev rejst omkring "feat 28 Panfilov", det senere viste sig bare tomgang fiktion journalist.

Den øverstbefalende for den legendariske division

At beherske militær videnskab Ivan Vasilevich Panfilov startede tilbage i år af den imperialistiske krig - i 1915 i Syd-Vestfronten. Deltager i fjendtligheder som en del af 638 th Olpinskogo regiment, blev han forfremmet til rang af sergent, hvilket svarer til den øverste sergent af en moderne hær. Når i februar 1917 monarkiet blev væltet og landet begyndte processen hen imod demokratisering, Panfilov blev medlem af udvalget om sit regiment.

I de første dage af borgerkrigen, blev han Røde Hær. Det skal bemærkes, at Ivan ventede på ufortalt formue - infanteriregiment, hvor han blev indskrevet, var en del af Chapayev Division, og dermed Panfilov, kommanderede den første deling og derefter selskab, havde mulighed for at få kamperfaring under kommando af en af de mest berømte og legendariske militære ledere i historien om den røde hær. Denne erfaring var nyttigt for ham i de kommende kampe.

I varmen af borgerkrigen

I perioden fra 1918 til 1920 havde han mulighed for at deltage i kampe med forbindelserne med den tjekkoslovakiske Corps, De Hvide polakker, samt hære Kolchak, Denikin og Ataman Dutov. Panfilov borgerkrig sluttede i Ukraine, der fører den division, hvis mission er at kæmpe mod de mange bander, der dannes hovedsageligt af lokale nationalister. Hertil kommer, at i de år, blev Ivan Vasilyevich til opgave at lede en deling af de bataljon vagter.

I 1921, kommandoen sendt Ivan at studere på Kiev School af den højere kommandoen over den Røde Hær, han dimitterede med udmærkelse i to år. På dette tidspunkt i den europæiske del af det sovjetiske regime blev det allerede er installeret, men stadig fortsatte hårde kampe i de centralasiatiske republikker, og den unge kandidat blev sendt til Turkestan foran at bekæmpe røverbander.

Det var i Centralasien blev yderligere udviklet af fremtidige karriere af den legendariske divisionschef. I ti år (1927-1937), han headede regimentets skole 4th Turkestan infanteriregiment, befalede riffel bataljon, Mountain Regiment, og blev stabschef for den centralasiatiske Military District i 1937. Det næste vigtige skridt er at tildele den i 1939 til posten som militær kommissær for Kirgisistan. I den sidste før krigen år blev Ivan Vasilyevich for hans fortjenester i styrke forsvarsevne af landet tildelt titlen generalmajor.

Danner division og sende den til fronten

I juli 1941 efter ordre fra den militære Kirgisistan kommissær generalmajor I. V. Panfilova begyndelsen udstyret med den 316. infanteridivision. Hun blev hurtigt en af de to, som i historien om den røde hær fik navnet på deres chefer. Den første var Chapaevskaya, og det andet er dette - Panfilov division. Hun blev dømt til at gå over i historien som et eksempel på masse heltemod af soldater og chefer.

Dannet i juli 1941 Panfilov division, den etniske sammensætning af som omfatter stort set alle repræsentanterne for de centralasiatiske republikker, en måned senere stødte sammen med nazisterne i Novgorod-regionen, og i oktober blev flyttet under Volokolamsk. Der er et resultat af hårde kampe, hun var i stand til ikke blot at forsvare deres positioner, men også heroiske modangreb helt ødelægge fire tyske divisioner, blandt hvilke var to infanteri, pansrede og motoriserede. Panfilov i denne periode dræbte omkring 9 tusind. Soldater og officerer, og slået ud 80 kampvogne.

Selv om den generelle situation på forsiden tvang divisionen ledet af I. V. Panfilovym, forsvares forlade sin stilling i overensstemmelse med den generelle plan for den taktiske kommando at trække sig tilbage, det er en af de første ved fronten blev tildelt den honorære ret til at blive kaldt vagterne.

Til denne dag forblevet en meget interessant dokument, når du læser, der overvælder ufrivillig stolthed i de mennesker, der engang havde blokeret vejen for nazisterne. Denne chef for 4. Panzer Brigade rapport. I det, han kalder Panfilov s "Wild Division", og rapporterer, at disse mennesker absolut umuligt at kæmpe: de er blot fanatikere og er ikke bange for døden. Selvfølgelig, den tyske generelt var forkert: de var bange for døden, men udførelsen af tolden sat over livet.

Den officielle version af begivenhederne

I november samme år, en begivenhed, der i præsentationen af deres sovjetiske propaganda værktøjer gør deling og dens chef, kendt i hele landet. Vi taler om det berømte slag, hvor krigere formået at ødelægge på kort tid nær krydset Dubosekovo 18 fjendens tanks, på trods af at der kun var 28 selv.

Panfilov division i de dage førte hårde kampe med fjenden, så prøv at omringe og ødelægge sit hovedkvarter. Ifølge den version bredt gentages af sovjetisk propaganda, den 16. november, soldater fra den 4. virksomhed, under kommando af politisk instruktør V. G. Klochkov, udfører forsvar Dubosekovo krydset, ligger 8 km fra Volokolamsk og halvtreds afspejler angreb fjendtlige kampvogne, gjorde en hidtil uset præstation. Det lykkedes i kampen, der varede fire timer for at ødelægge 18 fjendtlige kampkøretøjer, og de resterende kraft til at vende tilbage.

Alle af dem, i henhold til den samme version, døde en heroisk død. Den selvsamme politisk instruktør Klotchkov døende, angiveligt sagde den sætning, der blev en propaganda kliché: "Great Rusland, og ingen steder at trække sig tilbage:! Bagsiden - Moskva" udførte deres opgaver, Panfilov Division standset fjenden forhånd videre Volokolamsk retning. I disse dage, kom under et bombardement af mørtel brand af fjenden, og han blev dræbt divisionschef - generalløjtnant IV Panfilov.

at aflive myten

Desværre er denne historie er på sit indgående undersøgelse har forårsaget forskerne nogle tvivl. Efter krigen - i 1948 - det blev gennemført anklagers undersøgelse af hændelsen. Som et resultat, den ledende militære anklager for de væbnede styrker i Sovjetunionen - blev generalløjtnant Justice Athanasius tvunget til at indrømme, at det kunststykke tilskrives 28 Panfilov helte, er en fiktion.

Opstået fra de døde forræder

Drivkraften for begyndelsen af undersøgelsen tjente som en temmelig nysgerrige omstændigheder. Det faktum, at det året før i Kharkov lykkedes at anholde de tidligere forrædere og nazistiske samarbejdspartnere IE Dobrobabina. Under søgningen blandt andet, havde han fundet populær på det tidspunkt, og lavede en masse-cirkulation bog om heltemod af 28 Panfilov.

Flipping gennem dens sider, investigator stødte på oplysninger, der kastede ham i overraskelse: det viste sig, at hans sagsøgt vises i det som en af de vigtigste deltagere i begivenhederne. Desuden står i bogen, at han døde en helt og blev posthumt tildelt titlen Sovjetunionens Helt. Det er forståeligt, at efter denne "åbning" var det nødvendigt at kontrollere resten af retten meddelte oplysninger forfatterne af den populære publikation.

Isis forfalskning

Blev straks ønskede dokumenter giver et objektivt billede af kampene, hvor derefter deltog Panfilov division. Dødstallet i slutningen af november 1941 rapporter af alle kollisioner med fjenden, rapporter af enheden chefer, og selv opfangede tysk radio beskeder med det samme lagt på bordet af investigators militære anklagers kontor Kharkiv-regionen.

Som et resultat, som nævnt ovenfor, har undersøgelsen overbevisende bevist, at forhold, der præsenteres i bogen er fiktion, og der er en bevidst forfalskning af begivenheder fandt sted. I maj 1948 disse konklusioner, generalløjtnant Afanasyev rapporterede personligt til Rigsadvokaten i USSR GN Sofonovu, og han i, til gengæld var et dokument, der sendes til dem A. A. Zhdanovu.

Myten, født af pennen af journalisten

Initiativtager historisk forfalskning er blevet fastslået ved undersøgelsen, var redaktør af avisen "Red Star" Ortenberg. På hans ordrer i næste nummer offentliggjort en artikel skrevet af en journalist for avisen Krivitsky, som skitserer en del uprøvet, og dels naturligvis fiktive materiale. Som et resultat af dette blev født myten om den lille håndfuld helte, som det lykkedes at stoppe fjenden tank armada.

Under Krivitsky forhør, som tog dengang en af de førende positioner i avisen "Red Flag", indrømmede, at den berømte selvmord sætning politruk Klochkova "Store Rusland, og ingen steder at trække sig tilbage ..." blev opfundet af ham selv, for den sags skyld, og alt andet det er skrevet i bogen. Men selv uden hans tilståelse var en løgn der, fra hvem han kunne høre disse ord, fordi, i henhold til sin version, alle deltagerne i kampen blev dræbt og vidner tilbage?

forfatteren selv på grund af forfalskning af fiktive historier lykkedes det dem at skabe sig et navn i litterære kredse, skrive og udgive flere bøger, bliver en forfatter, eller i det mindste en co-forfatter til flere digte og digte om den enestående heltemod af 28 Panfilov. Og frem for alt, har denne historie givet væsentlig drivkraft til fremme sin karriere.

historisk falskneri

Hvad der virkelig skete? Dette spørgsmål besvares ved yderligere forskning Fædrelandskrig historikere. De viser, at Panfilov division i perioden var virkelig i området kampe med flere tyske sager. Øvrigt i området ved krydset Dubosekovo de tog en særlig brutal karakter.

Men hverken vores egen, og heller ikke i fjendens militære rapport nævner ikke slaget er beskrevet i den sensationelle avisartikel, hvorved centrum for opmærksomhed så var det Panfilov division. Dødstallet i disse dage ikke svarer til dataene, kastede Krivitsky. Dræbt var mange: var heftige kampe, men de var meget forskellige mennesker.

Tidligere chef for infanteri regiment stationeret i området på tidspunktet for de begivenheder, der er beskrevet, viste, at patruljen Dubosekovo beskyttet selskab, som blev fuldstændig ødelagt under kampene, men ifølge ham, var der 100 mennesker, ikke 28. Panfilov division i disse dage Det lidt store tab, og dette selskab har udvidet deres antal. Det blev dog kun slået ud 9 af kampvogne, hvoraf 3 blev brændt på stedet, mens andre vendte tilbage og forlod slagmarken. Desuden understregede han det absurde i den antagelse, at 28 bevæbnede krigere let på fladt terræn kunne med held modstå 50 fjendtlige kampvogne.

Myte, samlet op af sovjetisk propaganda

Denne myte i efterkrigstiden er blevet bredt populariseret af sovjetisk propaganda. Materialer i 1948 anklagerens undersøgelse blev holdt hemmelig, og der iværksættes i 1966 forsøgte en medarbejder i bladet "New World" E. V. Kardina afslører i sin artikel den fejlslagne den officielle version, har det fået en skarp irettesættelse fra L. I. Brezhneva. Generalsekretær for kommunistpartiet kaldte det offentliggjorte materiale bagvaskelse partiet og den heroiske vort lands historie.

Kun i de år, perestrojka, når endelig afklassificerede materialer af undersøgelsen i 1948, var det muligt, uden at forringe den herlighed, som rettelig fortjente Panfilov Division, at formidle til offentligheden den kendsgerning af forvridningen af de sidste krig begivenheder.

Men på trods af sådan en beklagelig hændelse, der begår, som var, overdrevent nidkære sovjetiske propagandister, bør vi anerkende den store bidrag Panfilov i sejren over nazisterne. I november samme år blev de officielt kendt som Division of Panfilov. Kun ved Volokolamskoye retning i perioden fra november 16 til 21 er kombineret med de andre dele af den sovjetiske hær forbindelser og standse fremføringen af de to skrog og en tysk Panzer.

Den efterfølgende skæbne af divisionen

Yderligere kæmper måde Panfilov division var vanskelig, fuld af tab, men, som før, dækket med herlighed. I de første måneder af 1942, hun, sammen med andre sovjetiske enheder deltog i kampe mod SS Division "Totenkopf". Kampene fandt sted med usædvanlig bitterhed på begge sider og har forårsaget tab i talrige Panfilovtsy rækker og deres modstandere.

Med ære provoevav indtil 1945, altså næsten til slutningen af Anden Verdenskrig, Panfilov Division under offensiven i den lettiske by Saldus blev omringet. Som følge heraf blev næsten alle sine ansatte dræbt, og bryde igennem fjendens ringen kunne kun 300 mennesker. I fremtiden blev de overlevende deltagere i Panfilov division tildeles andre dele og i deres sammensætning afsluttede krigen.

De efterkrigstiden

Efter krigen, den division, som på grund af sin høje bekæmpe kvaliteter og dels på grund af den hævede omkring hendes propaganda hype vidste hele landet, er blevet fuldstændig restaureret. Sted område Estlands blev valgt sin implementering. Men i 1967 ledelsen af den kirgisiske SSR appelleret til regeringen med anmodning om at de ansatte i Panfilov division med alle de våben og udstyr blev overført til dem i republikken. Denne appel skyldtes hensyn til statens sikkerhed, og derfor mødtes til støtte Moskva.

At gå ind i Turkestan militære distrikt, Panfilov division, komponeret af så høj grad suppleret værnepligtige fra centralasiatiske republikker, blev delvist placeret i kirgisiske SSR, og dels - i kasakhisk. For staten, indeholder en række af landet, det var helt normalt. Men i de følgende Sovjetunionens sammenbrud år har historie Panfilov division undergået nogle dramatiske øjeblikke.

Det er nok at sige, at være medlem af den nordlige Gruppe af de væbnede styrker i Kirgisistan tropper, det var i 2003, helt uventet for alle afskaffet og fuldstændig opløst. Det er svært at sige, hvem der er i kraft af nogen politiske eller andre interesser tog en sådan beslutning. Men den berømte division ophørt med at eksistere.

Kun otte år senere, da den fejrede halvfjerds-året for sin grundlæggelse, blev det genetableret og fik sit tidligere navn. I dag er stedet for dets dislokation er byen Tokmok, beliggende nær Bisjkek. Panfilov division, den etniske sammensætning i dag er hovedsagelig et konglomerat af nationaliteter, der bor i Kirgisistan, bærer tjenesten under kommando af de indfødte steder - Oberst Nurlan Isabekovicha Kiresheeva.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.