Publikationer og skrive artiklerPoesi

Franske digter Stéphane Mallarmé: biografi, kreativitet, foto

Stephane Mallarme - den udestående digter og forfatter oprindeligt fra Frankrig, der levede i det 19. århundrede. Han er leder af symbolistiske skole. Ved du, hvad der ellers er kendt Stephane Mallarme? Kort biografi præsenteres i denne artikel vil give dig mulighed for at lære mere om det.

Oprindelsen, studietiden

Den fremtidige digter blev født i Paris den 18. marts 1842. Hans far var Numa Mallarmé, der arbejdede i Kontoret for Ejendom anliggender. Da Stephen var 5 år gammel, mistede han sin mor, og så blev han taget til uddannelse af sine forældre. Stéphane Mallarmé var et følsomt barn. Han studerede først ved den religiøse kostskole, der ligger i Auteuil (i 1853), og derefter, da 1853 deltog high school-Saens. Uddannelse i sidstnævnte viste sig at være smertefuldt for digteren. Han blev endnu stærkere følelse af sin ensomhed, efter at 1857 døde hans 13-årige søster, Maria. Bacheloruddannelsen Mallarmé modtog i 1860. Hans far ville have ham til at blive officer Stefan, men Mallarmé opgav denne karriere. Selv da han følte, at han ville være en digter.

To aspekter af livet i Mallarmé

I flere måneder i 1862, Stefan var i London. Her perfektioneret han sin engelsk. Vender tilbage til Frankrig i 1863, blev han lærer i engelsk på Lycée Tournon. Stephens liv siden dengang, da den blev delt i to dele. Han blev tvunget til at undervise af hensyn til en lille indkomst, at sørge for familien - først i Tournon, derefter i Besancon, i Avignon (indtil 1871), Paris (indtil 1894) (1866-1867 gg.). Den anden side af hans liv var poesi.

De første værker, fortrolighed med den Parnassian skole

For perioden 1862-1864 gg. Unge er de første vers af forfatteren. De kan se indflydelsen af Edgar Allan Poe og Charles Baudelaire. I 1864 Stéphane Mallarmé mødtes med Kautllom Mendes, Frederic Mistral, MV Adan de Lille. Det er kendt, at han blev interesseret i poesi Parnassian skole grundlægger Theophile Gautier og begyndte at skrive værker i hendes ånd.

Snart, i 1865, udgav han sit digt med titlen "Eftermiddag af en Faun." Mallarmé præsenterede dette arbejde ved hoffet T. de Banville, som var en af lederne af den Parnassian skole. Dette digt er en sensuel og raffineret eclogite. Pagan livsglæde gennemsyrer hele værket.

Parnasskii periode med kreativitet

12 maj 1866 afholdt den første offentliggørelse af Mallarmé (10 digte offentliggjort i "Contemporary Parnassus"). Dette faktum betød, at Parnassians genkendte ham. Så kom års søgen efter nye midler til udtryk for hans poetiske personlighed (1868-1873). Mallarmé i slutningen af 1860'erne, skrev en fantastisk historie, som han kaldte "Igitur, eller Elbenona Madness". Det blev dog kun udgivet i 1926. Desuden er han sat til at arbejde på "Herodias", et drama på vers. Dette arbejde, desværre, blev efterladt ufærdig. Et fragment blev offentliggjort i 1871 i den anden udgave af bogen "Moderne Parnassus".

Mallarmé - dekadente, nye værker

I begyndelsen af 1870 Mallarmé adskilt fra parnassians og sluttede sig til Dekadenter. I 1872 skrev han "Funeral Toast", dedikeret til døden af T. Gautier. Dette arbejde markerede overgangen til de nye poetik Stefan. Kendskab til Rimbaud refererer 1872 med Manet - med 1873, med Emile Zola - til 1874. Stéphane Mallarmé begyndte et samarbejde med magasin kaldet "Kunstnerisk og litterær vækkelse." Her i 1874 udgav Stephen en oversættelse af digtet Poes "The Raven". Illustrationer til det opfyldt Manet. Mallarmé også samarbejdet med "Magazine af den nye verden." Her udgav han en række artikler og essays. Udgiver A. Lemerra i 1874 nægtede at acceptere udgivelsen af et værk af Mallarmé s "Eftermiddag af en Faun." Kun i 1876 den blev trykt. I samme år, digteren skrev en sonet med titlen "The Tomb of Edgar Allan Poe." Og i den næste, 1877, var der en skolebog, forfatteren af hvilken - Mallarmé. Det blev kaldt "Det engelske ord". Tutorial på mytologi blev offentliggjort i 1880 ( "gamle guder"). Det er en tilpasning af bogen DU Cox.

"Literary tirsdage" berømmelse

Malarme begyndte at organisere deres egen "litterære tirsdage" i 1880. De var i hans lejlighed, som ligger på den romerske gade. Den "litterære tirsdage" deltog i Saint-Paul Roux, Gyustav Kan, Pol Klodel, Anri De Regnier, André Zhid, Pol Valeri og Per Luis. Franske digter Stéphane Mallarmé blev kendt i litterære kredse. Dette har tilskyndet mange P. Verlaine, der rangeret ham de såkaldte "forbandede digtere" (1884 Verlaine skrev et essay med titlen). Også bidraget til populariteten af Mallarmé J.-C. Huysmans. I sin roman med titlen "Tværtimod", skabt i 1884, denne skribent havde en detaljeret analyse af de tidlige digte Stefan munden Des Essent, dens hovedperson.

Mallarmé - lederen af symbolisterne

I midten af 80'erne i det 19. århundrede Mallarmé blev betragtet som den førende blandt de dekadente digtere, der i 1886 begyndte at kalde sig "symbolistgeneration". Hans samling med titlen "Digte Stefana Mallarmé" udkom i 1887, og de næste - oversættelser af digte skabt af Poe. Samtidig, sammen med den "mørke" symbolistiske poesi, Stephane skabe små mængder og enkle digte på forskellige lejligheder. De blev først offentliggjort i 1920 ( "i anledning af Poetry").

De sidste år af sit liv

I 1894, vi er interesseret i forfatteren udgivet en digtsamling i prosa og poesi. Så forlod han den tjeneste, beslutter at vie sit liv til poesi. Mallarmé satte sig for at skabe en perfekt, universelt bog, hvor en unik og omfattende forklaring af verden ville være en given. Efter døden af Verlaine, som fandt sted i 1896, blev Stephen valgt "Prince of Poets". Offentliggørelsen af hans eksperimentelle digte med titlen "Luck aldrig afskaffe tilfældet" refererer til 1897. Produktet form er én lang sætning, ingen tegnsætning. Det blev trykt trappen, med den skrifttype, der bruges forskellige størrelser. Digtet blev placeret på et tosidet opslag. Så, i 1897, udgivet Mallarmé en række artikler ( "Musik og Litteratur", "Krisen af poesi", og andre.). Deres fælles navn - "nonsens". I disse værker, forfatteren præsenterede sin idé om, at litteratur oplever en tilbagegang, der er nødvendig for at genoprette sin tidligere hellige betydning. Mallarmé Stefan, biografi og hvis arbejde er stadig relevant, døde den 9. september, 1898 in Paris. Den væsentligste del af hans tekster og korrespondance blev først offentliggjort efter hans død.

Betydning oprettelse og funktioner Mallarm

Det skal siges, at digteren Stephane Mallarme, hvis billeder du finder i denne artikel i fransk litteratur på det tidspunkt, hvor det blev klart, at behovet for nye poetiske former og konsumption af gamle. Han førte bevægelsen af symbolik, hvor ny kunstnerisk tænkning tog form teori, der handlede om at reformere det sprog, poesi og banede vejen for moderne litteratur i Frankrig.

Mallarmé nytænkt radikalt spørgsmålet om formålet med poesi. Han mente, at det ikke bør undervise eller beskrive. Det bør være noget superreality. Ifølge Mallarmé, poesi - er overførslen af skjulte betydning ved hjælp af menneskelige sprog. Det forlener vores liv ægthed. Digteren er et mellemled mellem den menneskelige verden og hemmeligheder fanger i universet. Det kan løfte sløret, der skjuler den transcendentale, ved brug af ord, symboler. Det er for dem gættet en anden virkelighed, som er så ønskede at give os Stéphane Mallarmé. Hans kreativitet tyder på, at det lykkedes.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.