SundhedKosttilskud og vitaminer

B1 til hår: anmeldelser. Hvordan man anvender vitaminer B1, B6, B12 til hår?

I de senere år tiltrækker B-vitaminer særlig opmærksomhed hos lægerne, fordi deres sundhedsmæssige fordele blot er ubegrænsede. De bruges til forskellige hud- og hjertesygdomme, sår, aterosklerose (vaskulær sygdom), anæmi og også bruges til at forebygge mange sygdomme. En gruppe af vitaminer har en positiv effekt på tilstanden af hud, negle, tænder og selvfølgelig hår! De mest populære repræsentanter er vitaminerne B1, B6, B12.

Fordelene ved vitamin B1 (thiamin)

Dette vitamin spiller en vigtig rolle i metabolisme af kulhydrater. Hvis kulhydrater bruges af kroppen til dels på grund af manglen på B1, begynder processen med akkumulering af mælkesyre og pyruvsyre. Over tid vil dette føre til frustration af centralnervesystemet og unormal drift af alle celler, hvilket resulterer i forringelse af hud, negle og hår.

Brugen af vitamin B1 til hår, som mistede sin glans og vitalitet, er simpelthen nødvendigt. Produktet i kapsler findes på apoteket og påføres i hovedbunden. Dets handling er:

  • Hurtig regenerering af hudceller;
  • Styrke hårpæren;
  • Stimulering af vækstprocessen;
  • Forbedring af hårets generelle tilstand.

Det er også nødvendigt at tage thiamin i en doseringsform, og for kontinuerlig at understøtte den naturlige styrke af håret, skal du konstant forbruge fødevarer, der er rige på vitamin B1. For hår har du brug for mad både ind og ud.

Naturlige kilder til thiamin

Vitamin er praktisk taget ikke syntetiseret i kroppen, så det er meget vigtigt at medtage det i kosten. Dens daglige krav er op til tre mg, og det er meget i fødevarer som:

  • Svinekød. I dette kød er den største mængde af vitamin. For eksempel i oksekød er det 10 gange mindre.
  • Peanuts.
  • Boghvede grød og Hercules.
  • Grønne ærter.
  • Gær.

Også en lille mængde er tilgængelig i mælk, æg, kål, bønner, korn, tørrede frugter, bord sennep, linser.

Hårmaske baseret på thiamin (opskrifter)

For hårvækst er ikke kun vitamin B1 nødvendigt. Hårmasken har følgende sammensætning: 1 æggeblomme + 2 el. Skjeer af linolie + 2 el. Skjeer af mandelolie + 10 dråber thiamin.

Fra tab af hår er populær sådan en opskrift: 4 spsk. Skjeer opvarmet på et vandbad af burdockolie + 10 dråber thiamin + 1 æggeblomme.

For overdried og sprødt hår anbefales det at tage ½ avocado og ekstraher kødet fra det. Bland den med 10 dråber thiamin og et par dråber æterisk olie ylang-ylang.

For tykt hår tilsættes vitamin B1 (teskefuld) til en blanding af sådanne olier som mandel, burdock, havtorn (to spiseskefulde). Det er også nødvendigt at tilføje 1 æggeblomme.

Som du kan se, bruger masken ikke kun vitamin B1 til hår. For at gnide det er det nødvendigt i alle præsenterede masker, hvorefter en polyethylenhue sættes på og hovedet er pakket sammen med et varmt håndklæde. Tiden for proceduren er 15-20 minutter, intervallet mellem gentagen ansøgning er 7 dage.

Andre vitaminer i gruppe B, der påvirker hårets sundhed positivt

Det er klart, at B1 for hår giver ubestridelige fordele. Efter ansøgningens forløb har de en naturlig farve, de bliver elastiske, glatte, bløde og holdbare. Men gruppe B er rig på andre typer vitaminer (B6, B12), som også vil påvirke hårets og hovedbundenes velgørende struktur.

B6 (pyridoxin) er involveret i sådanne metaboliske processer som fedtholdig, aminosyre, protein, dens gennemsnitlige daglige dosis for en voksen er 1,5-3 mg. Med mangel på keratinprotein, som er en byggesten, forringes hårets struktur, og der opstår sløvhed. I tilfælde af problemer med hovedbunden, nemlig tørhed, kløe, anbefales kompleks brug af pyridoxin: inden i kroppen og som masker for håret. Forresten kan mangel på vitamin B6 føre til udseende af skæl.

B12 (cyanocobalamin) er et vitamin, der deltager i sådanne metaboliske processer som hæmatopoiesis, celledeling, regulering af mængden af aminosyrer og fedt i kroppen. Den daglige norm for en voksen er 2-3 mcg. Med en mangel på cyanocobalamin er processen med iltforsyning til håret brudt (follikler modtager ikke et tilstrækkeligt antal røde blodlegemer ved hjælp af kapillærer).

Vitaminer B1, B6, B12 til håret. Hvordan ansøger du?

B-gruppe vitaminer er normalt ikke blandet med hinanden, da man kan hæmme virkningen af den anden eller styrke den allergiske reaktion, herunder dem, der er relateret til B1 og B6. Hvad angår cyanocobalamin, falder den sammen med andre "fætre" i gruppen.

Normalt anvendes vitaminerne B1, B6, B12 som masker til hår af eget præparat. Dette er mere effektivt end kosmetik fra butikshyllerne. Til en hurtig virkning af vitaminmasken anvendes dimexid - et antiinflammatorisk, antiseptisk, analgetisk middel, som kan forbedre metaboliske processer og trænge dybt ind i cellen og derved sikre indtrængen af vitaminer.

Når du åbner ampullen med thiamin, pyridoxin eller cyanocobalamin, anbefales det ikke at forlade lægemidlet til næste gang. Når ampullen opbevares i åben form, taber stoffet dets egenskaber og bliver ineffektive. Det er bedre at bruge det med det samme.

Tilsætning af vitamin til kosmetik

Næsten alle vitaminer fra gruppe B har en effektiv virkning på hovedbunden, herunder B6, B12, B1. For håret bringer det skinne, blødhed, fast struktur og elasticitet. Faktum er, at disse vitaminer er ansvarlige for syntesen af flerumættede fedtsyrer. Hvorfor, som forebyggende, ikke føje dem til kosmetik?

Til effekten anbefales det at tilsætte 3-5 kapsler B12 eller et andet vitamin fra denne gruppe til shampoo (250 ml). Men med en lang kontakt med huden vil vitaminet miste sine egenskaber, så det er nødvendigt at beregne dosis til flere anvendelser. Bedre derefter gøre mere. Forresten, efter den første vask af hovedet, skal shampooet vaskes af og derefter anbringes igen og holdes i 5-7 minutter, så produktet har tid til at virke.

Thiamin, pyridoxin eller cyanocobalamin kan tilsættes til lotioner, masker, flydende sæbe osv.

Vitaminer B6, B12, B1 til håret. anmeldelser

At dømme efter de mange anmeldelser er fordelene ved vitaminer indlysende. Nogle smukke damer ser ikke resultatet af virkningen af vitaminer, men så snart de smider dem i brug, begynder håret straks at falde ud og den naturlige skinne af hovens hoved er tabt. Meget populære hår masker, som ikke kun tilsættes thiamin, pyridoxin eller cyanocobalamin, men også æteriske olier af ylang-ylang, te træ, rosmarin og andre. Det hele afhænger af hvilken effekt der er behov for.

Vitaminer B1, B6, B12 for hår, de anmeldelser, som er positive, skal indtages i store mængder med mad, og i kritisk tilstand anbefales det at gå ind i en intravenøs injektion af præparater, der indeholder disse vitaminer. Normalt mister håret sin mængde og skinner efter brug af antibiotika eller langvarige sygdomme.

Kontraindikationer til brugen af masker til hår med vitaminer fra gruppe B

Den eneste kontraindikation er en allergisk reaktion af kroppen til en af vitaminerne. Ved første brug er det nødvendigt at foretage en test: Anvend en albue på albuen og vent i 5-10 minutter. Hvis der ikke var nogen reaktion (rødmen, kløe, irritation), kan du sikkert fortsætte med kosmetiske procedurer.

Og bland ikke alle vitaminerne i en bunke, det har normalt ingen virkning og i værste fald - allergi.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.