Nyheder og SamfundMiljø

De mest interessante monumenter i Arkhangelsk

Langt mod nord, ved mundingen af den kolde Nordlige Dvina, det er en gammel og maleriske by Arkhangelsk. Og det - snesevis af interessante og smukke monumenter, mindesmærker, skulpturer dedikeret til forskellige begivenheder, dyr og berømtheder.

Arkhangelsk: lidt om byen

Hovedstaden i den russiske Nord - kølig, rolig og meget atmosfærisk by, der ligger omkring tredive km fra Hvidehavet. Klimaet er hårde vintre er kolde og lange, og sommer - kort og cool. Mere end to måneder (fra den 17. maj til 26. juli) sidste hvide nætter.

I den nordlige by skovhuggere og sejlere omkring 350 tusind mennesker lever i dag. I Arkhangelsk driver to museer: kunst og lokale, og de vigtigste destination for turistrejser er udsigten Chumbarova-Lucinschi med flere dusin træhuse. Monumenter Arkhangelsk (og der er ganske få) overrasker med sin mangfoldighed, kunstnerisk skønhed, og nogle gange originalitet.

Måske er den vigtigste attraktion er Arkhangelsk floden Severnaya Dvina. Langs dens bredder lagt meget farverige og hyggelige promenade. Det er her, du kan se mange interessante og smukke seværdigheder i Arkhangelsk. For eksempel kan en beskeden, men meget majestætisk monument over Peter den Store. Eller en meget bevægende skulptur sæl frelser. På disse og andre monumenter i byen vil blive diskuteret yderligere.

Monumenter i byen Arkhangelsk

Den allerførste skulptur i byen udkom i 1832. Og det er blevet bevaret til vore dage. Dette er et monument Mihailu Lomonosovu, måske den mest berømte indfødte af jorden.

Alle monumenter i Arkhangelsk kan opdeles i flere grupper:

  • obelisker og monumenter, der afsættes til forskellige historiske begivenheder (obelisken nord, nul miles og andre);
  • monumenter til markante personligheder (MV Lomonosov, Yuri Gagarin, at Peter den Store);
  • militære monumenter (Victory Monument, et monument til Solovetsky yungam og andre);
  • tegneserie skulptur sammensætninger (fx skulptur "Arkhangel'skii mand").

Nogle monumenter Arkhangelsk overraske sin umiddelbarhed. For eksempel er meget interessant er skulpturen af Stepan Pisahova installeret på Avenue Chumbarova-Lucinschi. Et velkendt kunstner, forfatter og historiefortæller, er afbilledet her med en elegant stok og en stor måge sidder på en hat.

Monument MV Lomonosov

Scholar og leksikograf med et verdensomspændende ry Mikhail Lomonosov blev født i landsbyen Mishaninskoy Arkhangelogorodskaya provinsen. Det er ikke overraskende, at den første i Arkhangelsk monument blev rejst til denne person. Forfatteren af granit skulptur blev russiske muralist Ivan Martos (forfatter af monumentet de Richelieu i Odessa).

Penge (46 tusinde) blev indsamlet, "hele verden". Betydelige mængder doneret til at skabe mange kendte figurer og lånere, i særdeleshed, og barnebarn Sophia University Raevskaya. I 1829, blev monumentet konstrueret. Et år senere, han kom i Arkhangelsk.

Præparatet omfatter to figurer. Først - stående i en romersk toga stor videnskabsmand. Den anden - en nøgen vinget geni, Lomonosov faldet til det ene knæ. Det er interessant, at de monument tre gange ændret sin placering i byen. Endelig i 1930, dekoreret han pladsen foran Skovbrug Institute, hvor den stadig står i dag.

Monument sæler i Arkhangelsk

På havnefronten i den nordlige Dvina er det værd, måske den mest rørende skulptur i byen. Det er et monument af sæler, Frelser, der er etableret i 2010 i nærheden af Eternal Flame.

Valg af en placering til skulpturen var ikke tilfældig. Under Anden Verdenskrig i Arkhangelsk raser sult. Og fra den triste skæbne mange beboere reddet sæler! Ahangelogorodtsy spiste kød (solid, omend smagløst) og fedt af disse dyr. Udover varm sælskind reddet dem fra det kolde og stille.

"Om, hvor mange mennesker er du frelst fra sult og kulde," - læser indskriften på piedestal af monumentet. Seal skulptur i sig selv vejer 900 kg og har en højde på en halv meter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.