Nyheder og SamfundMiljø

Hvor er Taz (flod)?

I "Russian River" Taz er en af de vigtigste steder. Denne vandige strøm på sin udgang er i den tredje position, efter vestlige sibiriske sådanne giganter som Irtish og Ob. Det bør derfor overvejes til Taz floden mere opmærksomhed. I denne artikel vil vi tale om denne vigtige vandvej af Rusland. Er afsat til dets geografi, klima, hydrologi. Og hvilken værdi Taz er i den økonomiske aktivitet i landet, især i navigation? Vi vil fortælle dig om det. Og hvorfor sådan et mærkeligt navn af floden? Til at begynde med, at det ikke er ægte. Befolkningerne i Yamal-Nenets autonome distrikt kaldet River Tas Yam eller Tasuyava. Oversat dette navn er almindeligt og uden megen poesi. "Tas" betyder "lavere" og "Yam" (eller "yavan") - "store flod." Russisk bor i denne region, kaldes vandet flyde Bowie. Officielt dette navn blev dets navn.

Hvor er floden Taz

Vandgennemstrømningen dækker hele området i det vestlige Sibirien. Dens længde - et tusinde 400 km. Et opland på Taza er omkring et hundrede og halvtreds tusinde kvadratkilometer. Floden hører til Kara Hav. Det flyder gennem Tazovsky og Krasnoselkup region Yamalo-Nenets autonome distrikt. Born Taz to unavngivne strømme udgår fra en mose område kaldet sibiriske kamme. Dens højde er ubetydelig - kun hundrede tredive og ni meter over havets overflade. Således, under hensyntagen til længden af åen, Taz - flod almindeligt på alle sine anlæg. Den overordnede hældning hende - kun 0,099 m per kilometer. Langsomt og majestætisk bærer sine farvande til floden Kara Hav. Og det flyder, forgrening på ærmet, i Taz-bugten. Sammen med sin havet tilføjer en anden stor flod, kaldet Pur.

Klimaet i området

Lang vandige strøm skærer tre naturlige zoner: taiga -tundra og Palaearctics. På den sibiriske kamme, hvor Taz-floden er født, er domineret af tætte gran og lærk skove. Træerne der nå en højde på fjorten meter. Som vi bevæger os mod nord af floden vegetationen tager på funktionerne i den nordlige taiga. Shore dækket lærk-birkeskove. Sommetider dele af taiga stærkt vandlidende. Disse steder kaldes ryamami. I midten når den Taz nordlige taiga erstattes af en smal stribe skov tundra. Hun er repræsenteret af buske og dværg træer. Lavere selvfølgelig op til munden, passerer ind i tundraen. I den sydlige del af klimazone stadig forekomme buske og skovområder. Efterfulgt af underzone af mos og lav. Og endelig, i det høje nord tundra begynder palæoarktiske område. Her hvis der er planter, de kryber langs jorden eller har en pude-form.

hydrologi

I betragtning af den barske klima i det område, hvor Taz flyder, er floden fodret primært ved at smelte sne. Fra kilderne den modtager kun 27 procent af sit vand, og derfor højvande i floden kommer foråret. I den øvre del af Taza, i de sibiriske kamme, dette er nådens tid kommer i anden halvdel af april, og i munden - først i slutningen af maj. Den mest velhavende måned - Juni. I september, begynder niveauet af floden til at falde. Freeze-up begynder i oktober. Floden åbnet gradvist, først i den øvre del, og derefter i munden. Det finder sted i maj og juni. Taz kører på fladt terræn, så flodlejet bugtende, ofte slynger, sumpede kyst. I den øverste bredde vandoverfladen når firs meter. I midten når denne parameter er steget til fire hundrede meter, og ved mundingen når kilometer. Denne brede flod langsomt og majestætisk bærer sine farvande til havet. Strømningshastigheden er mindre end en halv meter per sekund. Som for dybde, det er et gennemsnit på to meter opstrøms og 12 meter nær munden.

tilstrømning

Taz løber gennem et område fyldt med en række vandløb, søer, åer, sumpe og floder. Hele faldet i de sibiriske gigantiske talrige bifloder. Lad os starte med det faktum, at selve floden Taz er født fra sammenløbet af to strømme. De stammer fra søerne og Tyniltu Kulytu om sibiriske kamme. På den højre side i strømmen af floden Taz Meget shirt, russisk, Hetyl-Que, Parusovoye, Pyakalu-Que, og pechalka Hudosey. De vigtigste venstre bifloder er Ratta, Karalka, pokolku kun, Chaselka, Vatylka og Big Totydeottayaha. Billabong Bækkenet består af flere afdelinger, som løber ud i Karahavet læben. Den første større indstrømning (Ratta) strømmer i den vigtigste vandvej for devyatsot halvfjerds kilometer. Og sidst (Hudosey) tilføjer Taz til 412 kilometer til munden. Vandløbsoplandet har mange søer. Den største af dem er Ypkalto, anatom, Kypasylkylporyltu, Helilto, Choncharragato, Top Djævelen og Numto Chaselsky.

Økonomiske aktiviteter og bækken

Floden er sejlbar i den nederste og midten når. Landnavigation er næsten otte km. Når floden er befriet fra isen, skibene løber fra landsby lige til munden. Dette er hovedsageligt godstransport industrimaskiner og byggematerialer. Også, vi aktivt udviklet naturlige gasfelter i bassinet. Industrielle centre er Ust-Chaselsky, Syd russisk, Taz og Polar landsbyer. På bredden af floden er der omkring et dusin bosættelser. Den største af dem er Krasnoselkup og Taz. Men befolkningstætheden i disse områder er lav. Oprindelige folk lever hovedsageligt i landdistrikter: Ratta, Kikkiakki kun, pechalka, Tibeysale, Gazsale. I Krasnoselkup har en flyveplads.

økologi

I forbindelse med aktiv brug af vandvejen til husstandens behov, Taz - en flod, der kvalificerer miljøforkæmpere som "meget beskidt" (opstrøms) og "ekstremt beskidt" (i den nederste og midten når). Grunden til dette er den menneskeskabte faktor. Efter floden passerer rafting, cruising pram. På bredden af Taza er bosættelserne og gennemført minedrift i sit bassin. Men floden er stadig fisk er fundet. Imidlertid har stør og hvid laks, som engang var berømt for Taz, nu blevet en sjælden fangst. Floden gennemført den industrielle fiskeri af hvidfisk, hvidfisk, hvidfisk, bred hvidfisk og Peled.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.