Publikationer og SkriveartiklerPoesi

Bøn som genre i Lermontovs sangtekster. Kreativitet Lermontov. Lermontovs særegne sangtekster

Allerede i fortiden, i 2014, den litterære verden fejrede 200-året for den store russiske digter og forfatter - Mihaila Yurevicha Lermontova. Han er naturligvis en symbolsk figur i russisk litteratur. Hans rige forfatterskab, skabt til en kort levetid, havde en stor indflydelse på andre berømte russiske digtere og forfattere som det nittende og tyvende århundrede. Her ser vi på de vigtigste motiver i værker af Lermontov, og sige originaliteten af sangtekster af digteren.

På oprindelsen af slægten og uddannelse af digteren Lermontov

Før vi begynder vores behandling af Mikhail Yurevich, du har brug for at skrive et par sætninger om hvor gjorde i Rusland i begyndelsen af det nittende århundrede digter med en sådan usædvanlig derefter for en russisk øre navn. Så efter al sandsynlighed, Lermontov forfædre kom fra Skotland og var starten fra Thomas Rhymer, den legendariske Celtic skjald, der boede i Skotland i det XIII århundrede. Blikket fremad, vi påpege en interessant detalje: den store engelske digter Dzhordzh Bayron, så kær Lermontov, også betragtede sig efterkommere af Thomas Rhymer, på grund af det faktum, at en af forfædrene til Byron var gift med en kvinde af familien Lermontov. Så en af repræsentanterne for denne familie i begyndelsen af det 17. århundrede, blev taget i russisk fangenskab, han kom ind i militærtjeneste, omregnet til ortodoksi og blev grundlægger af russisk efternavnet Lermontov. Men det er værd at bemærke, at den meget Mikhail knytte sit navn i første omgang med Fransisko Gomesom Lerma, spansk statsmand af det 16. århundrede. Dette afspejles i den skriftlige Lermontov drama "spaniere". Men hans skotske rødder digter dedikerede linier fra digtet "Desire". Lermontov barndom blev tilbragt i boet Tarkhany Penza provinsen. Så dybest set jeg opdraget af sin bedstemor, Elizaveta Alekseevna Arseneva, vildt glad for hendes barnebarn. Lidt Misha adskilte sig ikke godt helbred og led af scrofula. På grund af hans dårlige helbred og sygdom Misha ikke kunne bruge sin barndom, da han udførte mange af sine jævnaldrende, og derfor det vigtigste "legetøj" var hans egen fantasi til det. Men ingen af de andre og pårørende ikke engang mærke nogen indre tilstand af digteren eller hans drømme og gå på "hans egne, andre verdener." Det var dengang, at Mike og jeg følte i mig selv det samme ensomhed, moodiness, og - på den del af andre mennesker - en misforståelse, der vil ledsage ham i resten af hans liv.

Litterære arv Lermontov

Kreativ måde Lermontov, ligesom hans liv, var meget kort, men meget produktive. Alle hans bevidste litterære aktivitet - fra de allerførste prøver af studerende skriver pennen til toppen af hans prosa, romanen "Hero of Our Time" - varede lidt mere end tolv år. I løbet af denne tid digteren Lermontov formået at skrive fire hundrede digte, digte om tredive og seks dramaer og forfatter Lermontov - og endda tre romaner. Er forfatterens forskere kan opdeles i to perioder: den tidlige og modne. Grænsen mellem de to perioder er normalt den anden halvdel af 1835 og første halvdel 1836. Men lad os huske på, at Lermontov under hele sin karriere forblev tro mod sine ideer, litteratur og liv principper, den genererede stadig i den indledende fase af ham som digter, som en person. En afgørende rolle i den kreative udvikling af Mikhail Yurevich spillet to store digter Pushkin og Byron. Karakteristisk for Byrons digte tiltrækning til romantisk individualisme, at billedet af de dybeste lidenskaber i sjælen, at det lyriske udtryk for den type karakter, der er i konflikt med andre mennesker, og nogle gange hele samfundet, manifesteret tydeligst i de tidlige lyriker. Men Byrons indflydelse på hans arbejde af digteren Lermontov endnu overvundet, hvad han skrev i sin vers, "Nej, jeg er ikke Byron, jeg har en anden ...", mens Pushkin var og blev for ham den samme litterære vejledning i hele liv. Og hvis man er direkte efterlignet Lermontov Pushkin, så i den modne periode af hans arbejde, begyndte han at udvikle en serie af Pushkin ideer og traditioner, nogle gange gerne slutte med ham i en slags kreativ debat. I slutningen af Lermontov hans arbejde, vi ser helt desillusioneret med livet, har han ikke længere at repræsentere din indre verden som noget eksklusivt, men tværtimod er begyndt at skifte til de almindelige sanser. Men for at løse deres spørgsmål ældgamle, plagede hans sjæl fra sin ungdom, var han aldrig i stand til. Eller havde ikke tid.

Lermontov Lyrics

Lermontov kreativitet er umuligt at forestille sig uden hans tekster. Vi har alle læst hans digt. MINE Lyrics Lermontov stort set selvbiografisk: den er baseret på oprigtige åndelige oplevelser af digteren, på grund af de begivenheder i hans personlige liv og pinsler. Men det er værd at bemærke, at dette ikke bare er en selvbiografi af den virkelige liv af digteren, og det mest, at hverken er litterært, er der kreativt forvandlet og fortolket af Lermontov gennem prisme af sin opfattelse af verden og sig selv. Emner digte Mikhail Yurevich er usædvanlig bred. De vigtigste motiver lyriske Lermontov - filosofisk, patriotisk, kærlighed, religiøse. Han skrev om venskab, om naturen, om søgen efter mening i livet. Og når du læser disse vers, kan du ikke undgå at føle der er forbløffende - lyse følelse dybeste sorg og tristhed ... Men hvad er lys - denne følelse! Og nu har vi et nærmere kig på disse motivationer og vise, hvad der er stadig originaliteten af teksterne Lermontov.

Ensomhed og søgen efter meningen med livet

Lyrics Lermontov, hans digte, især tidligt, næsten alle gennemsyret af den triste oplevelse af ensomhed. Allerede tidligt digte viser en stemning af benægtelse og depression. Selvom der allerede ganske hurtigt disse følelser, som i lyset af den lyriske digter selv synlig, ændre åbne monolog, og i det vi taler allerede om de mennesker, der ikke bekymrer sig om talent og den indre verden af den menneskelige sjæl. I "Monolog" Lermontov siger, er ikke af mennesket, men af de mennesker, der er, i virkeligheden, den personlige "Jeg" giver en bredere "vi". Så der er et billede af en tom generation forkælet denne verden. Billedet af "den kop liv" meget almindeligt for en "tidlig" Lermontov; den når sit klimaks i eponyme digt "The Cup of Life". Og ikke for ingenting, at Digteren talte om sig selv som en person, der lider for evigt. Billedet af den evige vandringsmand og giver et fingerpeg om svaret på hele digtet "Skyer", som beskrevet af den skæbne digteren bliver en tilnærmelse til skyerne, og skæbnen for digteren. Ligesom de fleste af Lermontov, skyerne nødt til at forlade deres hjemland. Men det trick er, at disse samme skyer ingen drev, bliver de fremmede på egen hånd. Denne sammenstilling af de to ideologier, der er, frihed, lindre mand fra hans kærlighed, af kærlighed fra andre - nægtet. Ja, jeg er fri for lidelse og forfølgelse, og mit valg, men jeg er ikke fri, fordi jeg lider, fordi de ikke glemt deres egne idealer, principper og Homeland.

Politichekiy motiver i værker af Lermontov

Lyrics Lermontov digt - vidner om digterens efterkommere. Og han testamenterede til at tjene de bedste menneskelige idealer, for at bringe dem til de evige kunstværker. Mange af digtet Lermontov indtastet hjerter landsmænd i de dage af landesorg for Rusland, for eksempel, i de dage af død Pushkin geni, da landet sørgede, berøvet sit bedste digter. Forfatteren af verset, "Døden af Digteren" rystede Pushkin venner og bragt til forvirring sine fjender, hvorved sidstnævnte had. Fjender Pushkin poetiske geni, og Lermontov blev fjender. Og denne kamp af russisk poesi med sine fjender, undertrykkere og undertrykkere elskede hjemland er fortsat indsats Lermontov. Og uanset hvor hårdt den kamp kan være, sejr stadig tilbage for den russiske litteratur - en af verdens største litteratur. Før Lermontov var næsten ingen anledning til digterens så nemt at "smide" i lyset af regeringens poesi så magtfuld og ærlig, de straks forårsagede en vis resonans i samfundet: spænding og angst. Sådan var Lermontov digt "På død af digteren," og flere andre. Dette digt blev gjort ikke alene til stemmen af raseri og sorg, men frem for alt - gengældelse. I det afspejlede tragedien i god tænkende menneske i Rusland i den første halvdel af det nittende århundrede.

Temaet for kærlighed i teksterne Lermontov

Originaliteten af teksterne Lermontov fremhævet i sine digte om kærlighed. I kærlighed lyrik Lermontov er næsten altid lyder trist, gennemtrængende hele vers. I den tidlige periode af digteren i hans kærlighed tekster kan vi næppe finde en lys, munter følelser. Og det gør det forskelligt fra Pushkin. I Lermontov digte af den tidlige periode, vi taler primært om ulykkelig kærlighed, om kvinder ændres, når en kvinde ikke kan sætte pris på de sublime følelser af digteren, hans ven. Men i vers Lermontov ofte finder styrken på grundlag af deres egne moralske principper, nægter at personlig lykke og ambitioner af hensyn til den kvinde, han elsker. Kvindelige billeder, der er skitseret i Lermontov digte, alvorlige og charmerende. Selv i den mindste størrelse kærlighedsdigt digter lægge hele dit hjerte, alle dine følelser for sin elskede. Dette digt, som uden tvivl er født og blev udelukkende forårsaget af kærlighed. Elsker objektiv, Christian, "højre", ikke egoistisk, trods stærk skuffelse udtrykt i kaustisk rimede linjer. Men Lermontov var ikke melankolsk, det var en tragisk digter ... Selv om han var yderst betyder mennesker og liv, på trods af alt fra højden af den ubestridte geni talent. Men hvert år digterens tro på venskab og kærlighed kun blev stærkere. Han søgte og endda fundet noget, der kunne kaldes "soulmate". I slutningen af digterens tekster bliver mindre muligt at opfylde temaet ulykkelig, kærlighed, ensom, Mikhail stigende grad begyndte at skrive om muligheden og behovet for gensidig forståelse mellem ligesindede; stigende grad han skriver om hengivenhed og loyalitet. Min kærlighed lyrics Lermontov seneste år næsten fri for håbløs mentale kvaler, som plagede digteren så ofte før. Han var anderledes. At elske og at være venner, han betragtes som "sent" Lermontov, så - meget at være god til sin nabo, tilgive alle de smålige klager.

Filosofiske digte af digteren

Filosofiske motiver i teksterne Lermontov, ligesom alle hans arbejde, opfattelsen og følelser er for det meste tragisk. Men det er i hvert fald ikke digteren vin, ligesom han havde set verden, hans liv, fuld af uretfærdighed og lidelse. Han er altid på udkig efter, men næsten altid finder i livet i harmoni og afløb for sin passion. Oprørske og lidenskabelig hjertet af en digter stræber konstant efter at chance i dette liv hans "fængsel". I vores uretfærdige verden ifølge Lermontov filosofiske tekster, kan sameksistere kun ondt, ligegyldighed, passivitet, opportunisme. Alle disse emner Lermontov bekymring især i den allerede nævnte digt "Monolog". Der ser vi hans tunge, bitre tanker om sin egen skæbne, hans skæbne, meningen med livet, om sjælen. Filosofiske motiver i teksterne Lermontov underordnet tanken om, at digteren i denne verden er ikke så nødvendigt at hans sjæl sand frihed, oprigtighed følelse, virkelige storme og uro i sind og hjerter af andre, og finder i stedet for dem storme ligegyldighed. Lermontov, taler om deres liv, som er domineret uudslettelige evige længsel, søger at efterligne den blå bølge, rullende larmende sine farvande, den hvide sejl, farende væk på jagt efter storme og lidenskaber. Men han finder det ikke hverken i deres eget land eller i et fremmed land. Mikhail ironisk bevidst om alle de tragiske flygtighed jordiske liv. Mennesket lever og leder efter lykken, men dør uden at have fundet den på jorden. Men i nogle vers ser vi, at Lermontov ikke troede på lykke efter døden, i efterlivet, hvor han, som en ortodoks kristen, helt sikkert troet. Derfor er mange af hans filosofiske digte, kan vi nemt finde en skeptisk linje. Lermontov liv - er en konstant kamp, en kontinuerlig konfrontation mellem to principper, udøvelse af godhed og Guds lys. Indbegrebet af hans litterære verden og begrebet mennesket at blive en af de mest berømte digte - "Sail".

Bøn som en særlig genre i Lermontov vers

Overvej et lag mere stitvoreny digter. Temaet for bøn i teksterne Lermontov spiller en vigtig, hvis ikke mere, rolle. Overvej detaljerne. Bøn i teksterne Lermontov, måske, måske endda oboznalsya og en særlig slags "genre". Vi opdraget i ortodoksi Mikhail Yurevich har flere digte, som kaldes "Bøn". Ved kategori med dem, og det synes digtet "Taknemmelighed." Men digteren modstridende holdning til Gud. Bøn som genre i teksterne Lermontov konstant udvikling. Fra 1829 til 1832 Lermontov s "bøn" er bygget, kan vi sige på en bestemt, kendt af alle de principper, og det lyriske "I" virkelig skriger til Gud og bede ham om beskyttelse og bistand, der går tilbage til den tro med håb og sympati. Men hvis du tager en senere periode, kan vi observere i bøn vers af digteren har en vis modstand mod vilje den Almægtige, bakket op af ironi, vovemod og nogle gange beder om døden. Det er, ved den måde, kan ses delvist i de tidlige digte, i det mindste i den "Du skal ikke bebrejde mig ... Almægtige." Denne vending i teksterne kan være forbundet med voldelig og oprørsk karakter af Lermontov, forskelle i hans opførsel og humør, hvad de siger og bekendte af digteren, og biografer. Måske ingen andre - hverken før eller efter Lermontov - hvis du studerer russisk poesi finder vi sådan en "bøn" af poesi, ligesom Mikhail Yurevich, men meget vigtigt, bønnen som genre i teksterne Lermontov næsten helt sikkert har karakter af et sakramente. Det mest slående digt "Du skal ikke bebrejde mig, Almægtige ...", hvor digteren mest grundigt og præcist beskriver din personlighed, der er født kreative. Men han skrev det i 15 år. Sensation og bevidsthed om digteren i hans gave så præcis og klar i den livlige vers og Guds ord er så oprigtig og original, at selv den usofistikerede læseren føler er rigtigt. Lermontov udsætter den manglende sammenhæng i hans sjæl, og af den menneskelige natur i almindelighed. På den ene side er det fast lænket til jordens mørke og lidelse, og på den anden side, det har en tendens til Gud, og indser højere skattede værdier. Bøn som genre i teksterne Lermontov begynder ofte en slags bod appel til den Almægtige, der kan og skylden og straffe. Men på samme tid omvendelse i vers strofer sagde læser også føles som at glide og forbudt enhver bøn noter undskylde sig. Den hurtige skift af tilstand er til stede inde i "I" af mennesket, i modsætning til Guds vilje, og fra denne konfrontation, omvendelse og en mumlen, voksende angst, forstyrret forholdet mellem menneske og Gud. Bøn som genre i teksterne Lermontov dette digt, hvor en anmodning om tilgivelse er normalt dæmpet begrundelse for deres tøjlesløse lidenskaber og handlinger.

Teksterne af Lermontov i skoleforløbet

I vor tid, teksterne Lermontov aktivt efterforskning efter obligatorisk program i litteratur klasser, der starter med den yngre og slutter med afgangsklassen. Studerede især vers som klart spor for de væsentligste årsager lyriske Lermontov. Elever i folkeskolen blive bekendt med værker af Mikhail Yurevich, og kun i gymnasiet studerede de "voksne" tekster Lermontov (Grade 10). Tiende ikke blot lære nogle af hans digte, og definere de vigtigste motiver Lermontov poesi i almindelighed, lære at forstå de poetiske tekster.

Prose MY Lermontov

I Lermontov prosa installation på selvanalyse fundet en frugtbar inkarnation, hvor den omdannes til en generaliseret erfaring med at skabe et psykologisk portræt af den "helten i sin tid", absorbere funktionerne i en hel generation, og samtidig bevare både deres individuelle menneske, og det ekstraordinære i sin egen natur. Lermontov prosa vokser på de romantiske grunde, men romantiske principper i det funktionelt modificeret, og overført til opgaver realistisk skriftligt.

Kreativitet Lermontov - det er en stor værdi for alle. Takket være ham, vi alle tænke over filosofiske problemstillinger i romaner og dramaer. Og Lermontov digt, i det mindste en eller to, kender udenad, sandsynligvis, alle.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.