FormationHistorie

Spaniens Grand Inquisitor Tomas Torkvemada

Thomas Torquemada - en af de mest berømte katolske inkvisitorer. Selv i dag, er hans navn huskes med en andel af frygt, fordi den handling begået af ham, er virkelig forfærdelige. Alligevel mener mange, at det var ham, der har forenet stridende Spanien, hvilket gør den til den mest magtfulde land af tiden. Så bare hvem jeg var faktisk en sort Inquisitor: en glødende fanatiker eller en beregning politiker?

Thomas Torquemada: Biografi tidlige år

November 16, 1414 i en familie af katolsk præst Ioanna Torkvemady blev født en dreng. Fremadrettet skal det bemærkes, at i venerne i den lille jødiske blod flød Thomas, omend blanding med spansk. Men i fremtiden vil storinkvisator benægte enhver program, der har den mindste relation med "Gud" af folket.

På grund af den høje position af den katolske fader familien kunne leve ganske komfortabelt liv. På grund af dette, Thomas var i stand til at få en god uddannelse, som gentagne gange har hjulpet ham med at løse vanskelige problemer. Naturligvis er den bedste unge mand velbevandret i katolske kanon, som han forklarede til deres far og onkel.

Af den måde, Johns bror Juan var ikke mindre kendt personlighed. På grund af min tro, og den viden, han var i stand til at stige til rang af kardinal værdighed. Hans hånd end et dusin teologisk tekst er blevet skrevet som grundlag for undervisning teologi.

På jagt efter sig selv og Gud

På trods af den dybe tro og familie tradition, har Thomas Torquemada ikke umiddelbart blive præst. Da de nåede voksenalderen, gik han til at rejse til Europa i håb om at finde sit kald. Mest af alt, han harmedes med, at hans land ikke vil kunne stige fra hans knæ og glans storhed. Selv da den unge Torquemada tænkt over, hvordan du kan ændre den nuværende situation.

Men langt vigtigere er, at den unge mand i denne periode mødte sin første kærlighed. Historien er tavs om, hvordan navnet var en smuk pige, der stjal hjertet af den kommende inkvisitor, men det er for visse kendte en anden kendsgerning. Kærlighed var ulykkelig: unge dame ikke kun ignoreret opmærksomhed af Thomas, men også gift med Moor. Dette er et forræderi mod alt afspejlet i forventningerne for inkvisitoren og hans fremtidsplaner.

skæbnesvangre møde

Svigt på kærlighed foran har betydet, at Thomas Torquemada beslutter sig for at forlade Spanien og bosætte sig i Italien. Dette valg var helt tydeligt, som det var i dette land er hjertet af den katolske tro. på vej til Rom, skete der noget dog, at for altid ændrede skæbne Thomas, og med det hele menneskehedens historie.

Så stopper for natten i Zaragoza, Torquemada vidne voldsom strid mellem Dominikanerne og de almindelige mennesker. en ung teolog hjerte ikke tillade ham at holde sig væk, og han leverede en veltalende tale, hvilket bekræfter argumenter kirkefædrene. Opmuntret af hans talent, har Dominikanerne tilbudt Thomas vil slutte sig til deres ordre. Men fremtiden Inquisitor nægtede at tjene deres idealer og fortsatte på sin vej.

I rækken af den romersk-katolske kirke

Men efter et stykke tid, Thomas Torquemada revideret sine overbevisninger og alligevel sluttede en af Den Dominikanske Order. Bemærkelsesværdige er, at på banneret af hans kloster blev afbildet hund, transporterer i munden en brændende fakkel. År senere, vil dette symbol være grundlaget for den metafor for "hunde Herrens", med angivelse af de mest fanatiske tilhængere af kirken.

Som for Thomas Torquemada, var han en meget begavet mand. Hans prædikener og lærdomme fascineret mennesker forårsager blindt adlyder vilje gejstlige. Med denne nyfundne munk hurtigt flyttes op den åndelige stigen. Og i 1459 blev han valgt forud for klosteret i Santa Cruz la Real.

Væksten i indflydelsen af Torquemada

Som abbed af klosteret, Tomas Torkvemada blev den åndelige mentor Isabella af Castilien, den legitime arving til tronen i Castilla y León. Og nu, under streng kontrol af en præst ung jomfru bliver en af de mest loyale tilhængere af den katolske kirke.

Desuden er der i slutningen af 1969, Torquemada hjælper Isabella til at tage tronen, hemmeligt forlovet hende til en anden fætter Ferdinand af Aragonien. Og efter død af sine forældre ægtefæller har erhvervet myndighed over hele området af Spanien er faktisk kombinere det i én stat.

Inquisitor Tomas Torkvemada

Officielt eksisterede inkvisitionen i Spanien siden 1232. Men dens indflydelse var så små, at de lokale med hende simpelthen ikke overvejet. Thomas Torquemada følte denne situation uhensigtsmæssigt, og besluttede derfor at tage furerne i regeringen i deres egne hænder. Men for at han havde brug tilladelse fra pave Sixtus IV.

Spørg os om denne direkte var for uforsvarlig handling. Derfor Torquemada fremsætter en anmodning om hjælp til at Isabella I af Castilien. I betragtning af alle de seneste resultater præst, dronningen glæde accepterer at hjælpe sin mæcen. Og så, i 1478 en særlig rækkefølge af pave Sixtus IV i Spanien baseret sin egen hellige kontor inkvisitionen Tribunal. Og i 1483, Thomas Torquemada får sin officielle leder.

Bestyrelsen af Black Inquisitor

I første omgang storinkvisator viste sig som en meget behersket lineal. Men meget snart hans galskab brød ud. Det hele begyndte med, at den har udstedt et sæt af Talmud, der detaljeret beskriver, hvem den sande kristne og der er lige skjult bag dække af tro.

I dette tilfælde, alle kættere forventer en begivenhed - tortur. Under deres pres, tusindvis af mennesker indlagt på hvad der rent faktisk ikke har begået. Og hvis først disse foranstaltninger kun gælder for de kristne, Inkvisitionen skiftede hurtigt til jøder og muslimer. Samtidig blev de tvunget til at give afkald på deres egen tro, og alternativet var død. I sidste ende, "hunde af Herren" var i stand til at køre ud af deres jord, de fleste andre trosretninger, og de, der blev tilbage, blev tvunget til at konvertere til kristendommen, og lever i konstant frygt for deres liv.

Gennem prisme af historien

Og dog, som forblev i annaler historie Thomas Torquemada? Citater taget fra krøniker af tiden beskrive ham som en ambitiøs og morderisk leder, blev Spanien kastet ud i en afgrund af rædsel. Ifølge de krøniker, blev han brændt på bålet i mere end 8 tusind. Mennesket, for ikke at nævne, hvor mange sjæle blev ødelagt i kældre inkvisitionen.

Men historikere, ud over de mordere, og ser ham som en strålende politiker. Faktisk, takket være hans handlinger Spanien fra et tilbagestående land til en reel økonomisk kæmpe. Desuden var det den første flåde ekspedition, som åbnede verden et nyt lys blev sendt på et tidspunkt.

Som for storinkvisator, han døde alene. Indtil den sidste dag, han var bange for, at nogen vil skære halsen, og holdes væk fra mennesker.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.