Publikationer og skrive artiklerPoesi

Berømte franske digtere

Frankrig - et land, der er foran den anden. Det var her, at den første revolution fandt sted, og ikke kun socialt, men også litterære, koi påvirket udviklingen af kunst i hele verden. Franske forfattere og digtere opnået hidtil usete højder. Et andet interessant faktum er, at det var i Frankrig arbejdet i mange genier blev evalueret i løbet af sin levetid. I dag taler vi om de vigtigste forfattere og digtere XIX - begyndelsen af XX århundrede, samt afsløre forhænget af de interessante øjeblikke i deres liv.

Viktor Mari Gyugo (1802-1885)

Det er usandsynligt, at andre franske digtere kan hamle op med skalaen Viktora Gyugo. Forfatteren, der ikke er bange for at hæve ostrosotsialnye temaer i hans romaner, og samtidig romantisk digter, han levede et langt liv, rige kreative resultater. Hugo som forfatter ikke var bare indregnet i hans levetid - han tjente en formue ved at gøre dette håndværk.

Efter "Notre Dame" af hans berømmelse kun voksede. Er der mange forfattere i verden, der har været i stand til at leve 4 år uden egne vegne? Efter 79 års alderen (på tidspunktet for fødslen af Viktora Gyugo) på Avenue Eylau rejst en triumfbue - faktisk under vinduerne i forfatteren. Gennem det, den dag passerede 600 tusind beundrere af hans talent. Snart gaden blev omdøbt til Avenue Victor Hugo.

Bag Viktor Mari Gyugo forlod ikke kun store værker og store arv, 50.000 francs, hvoraf blev testamenteret til de fattige, men også en mærkelig punkt i testamentet. Han blev beordret til at omdøbe hovedstaden i Frankrig - Paris - i Gyugopolis. Faktisk er det den eneste vare, der ikke blev henrettet.

Teofil Gote (1811-1872)

Da Viktor Gyugo kæmpet med klassicistiske kritik, Teofil Gote var en af de dygtigste og mest loyale tilhængere. Fransk digtere modtaget en fremragende opfyldning af deres rækker: Gaultier ikke kun perfekt mestrer teknikken med at skrive, men også åbnet en ny æra inden for området af Frankrig, som efterfølgende har påvirket hele verden.

Efter at have udholdt sin første kollektion i den bedste tradition af den romantiske stil, Teofil Gote samtidig udelukket fra de traditionelle emner af poesi og poesi ændret vektoren. Han skrev ikke om skønheden i naturen, evig kærlighed og politik. Ikke nok med det - digteren proklamerede tekniske kompleksitet af verset vigtigste komponent. Det betød, at hans vers, der opholder sig i form romantisk, faktisk var de ikke - har veget pladsen for en følelse af formular.

I den seneste kollektion, "emaljer og gæsteoptrædener", som anses for toppen af kreativitet Theophile Gautier, også ind i manifestet "Parnassian skole" - "Art". Han proklamerede princippet om "kunst for kunstens skyld", som franske digtere accepteret uden forbehold.

Artyur rembo (1854-1891)

Franske digter Artyur rembo inspirerede hans liv og digtning mere end én generation. I ungdomsårene , han gentagne gange løb hjemmefra i Paris, hvor han mødtes med Paul Verlaine, sendte ham digtet "The Drunken Ship". Den venlige forhold mellem digterne voksede hurtigt til kærlighed. Dette var årsagen til at forlade Verlaine familie.

Under livet af Rimbaud kom kun 2 digtsamlinger og hver for sig - debut vers "Drunken Ship", som straks bragte ham anerkendelse. Det er interessant, at Digteren karriere var meget kort: alle de digte, han skrev i en alder af 15 til 21 år. Efter Artyur rembo simpelthen nægtede at skrive. Blankt. Og han blev en købmand, indtil slutningen af livet ved at sælge krydderier, våben og ... mennesker.

Berømte franske digter Pol Elyuar og Giyom Apolliner indregnes forfader til Artyura rembo. Hans arbejde og den person, inspireret af Henry Miller essay, "Time mordere" og Patti Smith taler konstant om den citerede digteren og hans vers.

Pol Verlen (1844-1896)

Franske digtere i det sene nittende århundrede, valgt Paul Verlaine deres "konge", men kongen der var en meget lidt grove og playboy, beskrevet Verlaine den grimme side af livet - snavs, mørket, synden og lidenskab. En af de "fædre" af impressionismen og symbolik i litteratur, digteren skrev digte, skønheden i den lyd, der ikke kan formidle nogen oversættelse.

Uanset hvor ond var den franske digter Rimbaud spillet en stor rolle i hans fremtid. Efter at stifte bekendtskab med den unge Arthur Paul tog ham under sine vinger. Han var på udkig efter digteren boliger, selv for et stykke tid leje et værelse, selv om han ikke var velhavende for ham. Deres affære varede flere år: efter Verlaine forlod familien, de rejste, drukket og forkæl dig selv som de kunne.

Når Rimbaud besluttede at komme væk fra sin elsker, Verlaine skød ham i håndleddet. Selv om offeret tilbagetrukket erklæringen, blev Paul Verlaine idømt to års fængsel. Efter at han aldrig genvundet. På grund af den manglende evne til samfundet til at opgive Artyura rembo, Verlaine og kunne ikke komme tilbage til sin kone - hun har gjort skilsmisse og ødelægge det fuldstændigt.

Giyom Apolliner (1880-1918)

Som søn af en polsk aristokrat, som er født i Rom, Giyom Apolliner tilhører Frankrig. Det var i Paris, han levede ungdomsårene og voksenlivet, indtil hans død. Ligesom andre franske digtere fra den tid, blev Apollinaire udkig efter nye måder og muligheder søgte at chokerende - og det lykkedes.

Efter offentliggørelsen af prosa arbejder i en ånd af bevidst umoral og en mini-digtsamling "bestiarium, eller Orfeus kortege", udgivet i 1911, udgiver Giyom Apolliner første fuldlængde digtsamling "Alkohol" (1913), som straks tiltrukket sig opmærksomhed fra den manglende grammatik, barokke billedsprog og tone forskelle.

Indsamling "Kaligrammy" gik endnu videre - alle de digte, der er inkluderet i denne samling, skrevet af en fantastisk måde: værker af linjer arrangeret i en række forskellige silhuetter. læserens øjne ser en kvinde i en hat, en due, der hæver sig over springvandet, vase med blomster ... Denne form for vers er bestået. Metode, ved den måde, er ikke ny - giver poesi begyndte at danne selv briterne i det XVII århundrede, men i det øjeblik Apollinaire forventede fremkomsten af "automatskrift", som er så glad for surrealisterne.

Udtrykket "surrealisme" hører til Guillaume Apollinaire. Han viste sig efter at iscenesætte sin "surrealistiske drama" "Paps Teiresias" i 1917. Kredsen af digtere med ham i spidsen siden dengang blev kendt surrealister.

Andre Breton (1896-1966)

For Andre Breton mødtes med Guillaume Apollinaire blive et vartegn. Det skete ved fronten, på hospitalet, hvor den unge André, en læge ved træning, tjente som en medicinsk velordnet. Apollinaire var en kontusion (et fragment af et projektil ramt i hovedet), hvorefter han aldrig genvundet.

Siden 1916, Andre Breton deltager aktivt i arbejdet i avantgarde poesi. Han mødtes med Louis Aragon, Filippom Supo, Tristan Tzara, Paul Eluard, opdager poesi Lautréamont. I 1919, efter død af Apollinaire, digtere epatazhisty begynder at organisere omkring André Breton. går også sammen med Filippom Supo essay "Magnetfelter" i år, skrevet af metoden for "automatskrift".

Siden 1924, efter proklamationen af den første manifest af surrealisme, Andre Breton blev leder af bevægelsen. I hans hus på Avenue Fontaine åbner Bureau surrealistiske studier begyndte at udgive magasiner. Det var begyndelsen på en virkelig international bevægelse Ligner kontor blev åbnet i mange byer rundt om i verden.

Franske kommunistparti digter Andre Breton aktivt kæmpede hans tilhængere til at slutte det kommunistiske parti. Han så troede på idealerne om kommunismen, som selv vandt et møde med Lvom Trotskim i Mexico (selvom dengang allerede var blevet smidt ud af kommunistpartiet).

Louis Aragon (1897-1982)

Ægte allieret og kammerat Apollinaire, Louis Aragon var for André Breton højre hånd. Franske digter, en kommunistisk indtil hans sidste åndedrag, i 1920 Aragon udgav sin første digtsamling, "Fyrværkeri", skrevet i stil med surrealismen og dadaismen.

Efter angivelsen af digteren i det kommunistiske parti i 1927, sammen med hans arbejde ved Breton forvandlet. Han er på nogle måder blevet "talerør for partiet", og i 1931 retsforfulgt for digtet "Rød Front", gennemsyret med ånden i en farlig tilskyndelse.

Peru Louis Aragon og hører under "History of the USSR". Idealerne om kommunismen, forsvarede han indtil sin død, selv om hans seneste arbejde lidt tilbage til traditionerne i realisme, ikke farvet i den "røde".

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.