ComputereInformationsteknologi

PPTP-forbindelse - hvad er det?

Sandsynligvis, har mange mennesker hørt om sådan et begreb som "forbindelse PPTP». Hvad er det, nogle ikke selv fjernadgang forestille sig. Men hvis vi beskrive principperne for etablering af en forbindelse på grundlag af denne protokol i et enkelt sprog, er det let at forstå dem helt.

PPTP-forbindelse: hvad er det?

Denne type forbindelse er baseret på den eponyme protokol, en reduktion i sit navn stammer fra det engelske Point-to-Point Tunneling Protocol, som bogstaveligt oversætter som "Tunneling Protocol såsom" punkt til punkt". Med andre ord, at forbindelsen mellem to abonnenter ved at sende datapakker i krypteret form via den ubeskyttede netværk baseret på TCP / IP.

PPTP forbindelsestype tillader at transformere såkaldte PPP rammer i standard IP-pakker, der transmitteres, for eksempel via den samme internet. Og selv om det anses, PPTP protokol i sikkerhedsniveauet er ringere end nogle andre muligheder, såsom IPSec, han nu har en temmelig bred fordeling, fordi, i virkeligheden, at brugeren har at gøre med en af VPN-forbindelser sorter (trådløs forbindelse).

PPTP-forbindelse: hvad er dens brug?

Omfanget af denne protokol er meget omfattende. Først og fremmest, kan denne form for forbindelse mellem to brugere ikke kun beskytte den transmitterede information, men også betydelige besparelser på langdistance opkald.

Desuden er denne protokol er ofte nødvendig for at sikre forbindelsen mellem to LAN nemlig ved transmitterer pakker på internettet via en sikker forbindelse (tunnel) uden at involvere den direkte forbindelse derimellem. Det vil sige, har direkte kontakt to lokale netværk ikke har og bruge tunnelen som mægler.

På den anden side, kan baseres på PPTP tunneling bruges, når du opretter en forbindelsestype "klient-server", når brugeren terminalen er forbundet til serveren via en sikker kanal.

PPTP Implementering i forskellige operativsystemer

Nu lidt distraheret og på den anden side se på forbindelsen PPTP. Hvad er det, da udviklingen af Microsofts protokol, mens meget få mennesker forstår. Og for første gang i den fulde version, blev det gennemført af Cisco.

Ikke desto mindre har Microsoft ikke haltet bagefter. Fra og med Windows 95 OSR2, muligheden for at etablere forbindelse via PPTP dukkede i senere softwareprodukter, selv med indbygget PPTP-server konfiguration værktøjer. Dernæst vil et eksempel blive betragtet PPTP-forbindelse af Windows 7, så meget mere, fordi det er det system til dato er stadig den mest populære med de fleste brugere.

der var ingen Linux-systemer indtil for nylig den fulde støtte af teknologien. Hun optrådte kun i ændringen af 2.6.13, og blev officielt erklæret i 2.6.14-kernen.

FreeBSD-system og Mac OS X kommer med indbygget i PPTP-kunder. PDA'er Palm, med understøttelse af Wi-Fi trådløs forbindelse, der er udstyret med kunden Mergic.

De indledende betingelser for korrekt tilslutning

Brug tunneling er helt konkret. Konfiguration PPTP-forbindelse indebærer brug af TCP-port 1723 og er obligatorisk - IP GRE protokol nummer 47.

Heraf følger, at fastsættelsen af firewall, hvis nogen, eller den indbyggede Windows firewall skal være således, at IP-pakkerne kan foregå frit og uden begrænsninger. Det gælder ikke kun brugerdefinerede biler eller lokale netværk. Ligeledes denne gratis transmission tunnelført bør sikres data og på institutniveau.

I tilfælde af anvendelse af NAT i et mellemtrin i VPN transmission forarbejdningen skal indstilles i overensstemmelse hermed i segmentet.

Generelle principper for drift og tilslutning

Vi har gennemgået ganske kortvarigt forbindelse PPTP. Hvad det er, mange sikkert allerede lidt forståeligt. Klarhed i spørgsmål ville ske efter overvejelse af de grundlæggende principper for drift og kommunikationsprotokol baseret på det, såvel som i det afsnit, hvor installationen trin for trin PPTP GRE forbindelse vil blive vist.

Således er forbindelsen mellem to punkter sat på grundlag af den sædvanlige PPP-session baseret på GRE-protokollen (indkapsling). Den anden forbindelse er direkte til TCP port er ansvarlig for forvaltningen og GRE indvielse.

Sam bestået IPX-pakke består af de faktiske data, undertiden benævnt nyttelast, og yderligere oplysninger kontrol. Hvad sker der, når en pakke er modtaget i den anden ende af linjen? Det tilsvarende program for PPTP-forbindelse, som det ekstrakter indeholdt i en integreret pakke IPX data og sender det til behandlingen, ved hjælp af passende proprietær protokol system.

Hertil kommer, at en vigtig del af tunnelen transmission og modtagelse af information er den vigtigste forudsætning for at bruge adgang gennem en kombination af "adgangskode." Selvfølgelig, at knække logins og passwords i produktionen skridt kan være, men i processen med at transmittere information via en sikker korridor (tunnel) - på nogen måde.

sikre forbindelsesmidlerne

Som allerede nævnt, den Tunneling Protocol-baserede PPTP absolut sikker i alle aspekter er ikke. Men når man tænker på, at datakryptering anvendte værktøjer som EAP-TLS, MSCHAP-v2 eller endda MPEE, kan vi tale om en tilstrækkelig høj grad af beskyttelse.

Nogle gange, for at øge sikkerheden tilbagekald kan bruges (dial up), hvor der sender eller modtager side gør bekræftelse af forbindelse og informationsoverførsel software.

Konfiguration PPTP egen betyder Windows 7 netværkskort indstillinger

Konfiguration PPTP-forbindelse i alle Windows-system er ganske enkel. Som allerede nævnt, som et eksempel, tage "syv".

Først skal du gå til "Control Center Netværks- og delingscenter." Dette kan gøres enten fra "Control Panel". Eller fra menuen ved at højreklikke på ikonet for internettet eller netværket.

Venstre i menuen er der en række ændringer netværkskort indstillinger, og du skal bruge, og derefter højreklikke på LAN-forbindelse genvejsmenuen og vælg den linje egenskaber.

I det nye vindue, skal du bruge egenskaberne for TCP / IPv4-protokollen. I vinduet Indstillinger skal indstille parametre fra din internetudbyder, når du tilslutter (i de fleste tilfælde, indstilles automatisk få IP-adresser og DNS-servere).

Gem ændringerne og vende tilbage til Local Area Network, hvor du har brug for at kontrollere, om det er aktivt i øjeblikket. Til dette formål højreklik. Hvis du angiver "Disable" på den øverste linje, at forbindelsen er aktiv. Ellers vi medtage det.

Opret og konfigurere VPN-indstillinger

I det næste trin skal du oprette en VPN-forbindelse. Til dette formål, "Control Center" i højre rude, skal du bruge den linje til at oprette en ny forbindelse.

Efter dette, skal du vælge Opret forbindelse til en arbejdsplads, og derefter - ved hjælp af en eksisterende internetforbindelse.

Yderligere forsinket indstillingen-internetforbindelse, og i det næste vindue, skal du angive internetadressen på VPN operatør og indtaste et navn (påkrævet forneden, sætte et flueben ud for "Tilslut ikke nu" linie).

Efter at indtaste brugernavn og adgangskode, hvis nogen kontrakt om levering af tjenesteydelser, og klik på knappen "Opret".

På listen over tilgængelige forbindelser, skal du vælge den nyoprettede i det nye vindue klikker på knappen Egenskaber. Dernæst må vi handle meget omhyggeligt. På fanen Sikkerhed, er det bydende nødvendigt at indstille følgende parametre:

  • VPN seværdighed: auto;
  • Datakryptering: Valgfri;
  • Resolution Protocol: CHAP og CHAP v2.

Vi bekræfte ændringerne gå til vinduet for at forbinde, hvor vi trykker på knappen Connect. Hvis indstillingerne er foretaget korrekt, vil der være en internetforbindelse.

Hvorvidt at bruge tredjeparts værktøjer?

På spørgsmålet om PPTP-installere yderligere servere eller klienter brugere reagerer forskelligt, men de fleste af dem mødes i den opfattelse, at indstillingen og bruge den indbyggede Windows-modulet ser meget mere at foretrække i forhold til enkelhed.

Du kan naturligvis installere noget som pfSense pakke er en firewall router, men dens "native" klient Multilink PPP Daemon har en masse problemer med brugen af Windows-baserede servere til PPTP-baserede, hvad angår fordelingen af brug mellem klienten authentication protocol og server virksomhedsnetværk, selvom hjemmet brugerterminaler er blevet observeret sådanne problemer. Med oprettelsen af dette værktøj, samt alle andre, det er meget vanskeligere, og uden nogen særlig viden for at angive de korrekte indstillinger, eller fastsætte en permanent "indsamling" af brugerens IP-adresse er ikke mulig.

Du kan prøve nogle andre klient eller server utility designet til installation PPTP-forbindelser, men hvad er pointen belastning unødvendige programmer systemet, når alle Windows har sine egne midler? Desuden, evnen til at gøre nogle programmer ikke kun svært at konfigurere, men også kan medføre konflikter i softwaren og det fysiske niveau. Så det er bedre at begrænse, hvad vi har.

i stedet for en epilog

Her, i virkeligheden, alt om PPTP-protokollen, samt oprettelsen af opsætningen tunnelen tilslutning og brug heraf. Som for dens brug, er det ikke berettiget for den gennemsnitlige bruger. Bare at have begrundet tvivl, at nogen kan have brug for en sikker kommunikationskanal. Hvis det er tilfældet, og du ønsker at beskytte din IP, er det bedre at bruge anonyme proxy-servere på internettet, eller den såkaldte navnløshed.

Men for interoperabilitet mellem lokale netværk af erhvervsvirksomheder eller andre strukturer, kan installation af PPTP-forbindelse være den letteste vej ud. Og selv om en sådan forbindelse til et hundrede procent sikkerhed ikke giver dog andelen af sund fornuft i hans Engagement der.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.