ComputereInformationsteknologi

Hvor er BIOS? Eksempel placering på bundkortet

Hvis ikke alle, er de fleste mennesker står over BIOS koncept og parametre for det grundlæggende system. Men nogle gange af en eller anden grund du behov for fuldt ud nulstille den. Det er, når folk begynder at adskille de computere og bærbare computere, forsøger at bestemme, hvor BIOS (chip). At der ikke er nogen misforståelser om placeringen af dette element i systemet, forsøger vi at overveje alle aspekter, der er forbundet med det.

Hvad er en BIOS, og hvorfor er det nødvendigt?

Før overvejer spørgsmålet om placeringen af BIOS på en bærbar eller stationær computer terminal, for at se, hvad det er, og hvorfor vi har brug hele dette system.

Generelt hvis man ser, BIOS kan beskrives på to måder. For det første er det, så at sige, "Iron" komponent i enhver computer enhed, i form af en mikrochip. For det andet, en softwarepakke designet til at give et sundhedstjek af alle elementer i systemet før starten af operativsystemer. I forbifarten er det værd at bemærke, at det bevarer de grundlæggende oplysninger og indstillinger om absolut alle enheder til stede i forsamlingen på niveau med de "jern".

Misforståelser om placeringen af mikrochip

Nu lidt om myterne. Nogle naturligvis utrænede brugere ofte undre sig over placeringen af BIOS i Windows 7, for eksempel. Svaret er simpelt - hvor som helst! Systemet har ikke de filer og mapper, en eller anden måde er relateret til BIOS eller indstillinger.

En anden ting er, at operativsystemet ser enheden og sposobnoa visning af ham korte oplysninger, såsom oplysninger om fabrikanten, version og så videre. D. For at gøre dette, skal du bruge den partition oplysninger om systemet, indgangen til som kan være meget let at komme fra de standard "Kontrolpaneler" . Her blandt alle de andre enheder til stede og BIOS. Hvor er Windows 8 oplysninger om denne chip? Alt i samme afdeling. Men for ikke at se det samme, "Control Panel", du kan bruge menuen "Kør", som er ordineret msinfo32 kommando.

Hvor er BIOS i bundkortet

Nu videre til hovedspørgsmålet. Så hvor er BIOS? Som mange allerede har gættet, udelukkende på bundkortet. Bemærk, at denne chip ikke er installeret, så hvis du søger, skal du inspicere bundkortet omhyggeligt. Hvis en eller anden grund, chippen vil ikke blive fundet, skal du grundigt læse instruktionerne, der fulgte med enheden. Typisk er der et diagram af beskrivelsen og placering af alle elementer.

Med hensyn til montering af chippen, kan der være to muligheder: Stikindretning eller fast loddet til bundkortet. Indehavere af flytbare chip heldig, fordi i tilfælde af nedbrud den let kan udskiftes. Nogle producenter er gået endnu videre. De satte på deres bundkort end en chip, men to. I dette tilfælde er den første er den vigtigste, og det andet fungerer som en backup. Det er ikke svært at regne ud, at svigt af den første til den anden automatisk er tilsluttet.

At finde sig selv en mikrochip skal se efter feltet af sort eller grå farve, som normalt har en størrelse på omkring 1x1 cm. Nogle gange kan det være til stede, såsom navnet på producenten amerikanske Megatrends. I nogle tilfælde, toppen har et holografisk klistermærke.

layoutindstillinger

Nogle instruktioner rådes til at kigge efter BIOS-chip ved siden af batteri CMOS, som skiller sig ud fra mængden. Dette er ikke altid tilfældet. Det faktum, at tæt på hende nogle gange er der ingen chips, og vi er interesseret i chippen kan placeres langt nok, såsom i produktionen af bundkort af MSI.

Hvis man ser på, hvor BIOS på bundkortet ASUS A8N-SLI, alternativ placering (i dette tilfælde fra top til bund) kan være som følger: batteri, til jumper nulstille memory controller I / O, og da kun have chippen BIOS. Af den måde, et specielt stik, hvorfra det kan fjernes ganske enkelt fastsat for ham.

Batteri BIOS: hvor er

Nu et par ord om batteristrømmen. Find det simpelthen på bundkortet. Den er udformet som en cirkulær skive, og størrelsen af hver to eller tre mere end så batteriet bruges i digitale ure.

Det skiller sig ud fra alle de andre komponenter og konnektorer er stærk nok, fordi den har den typiske metallisk udseende.

Hvorfor CMOS ikke-flygtig hukommelse

Uanset hvor alsidig enhed BIOS, kan det lagre ikke alle data om den hardware installeret (her er der funktioner og indstillinger kun standard komponenter). I dette tilfælde kan de chip-producenter ikke kender parametrene for de andre enheder, der er tilsluttet computeren.

Her kommer til hjælp af det såkaldte CMOS-hukommelse, som ud over at indstillingerne for systemets ur, og gemmer flere data om coprocessor, disketter, og så videre. D. Dens formål er at lagrede oplysninger ikke slettes, når du slukker for computeren. Til gengæld er det drevet af et batteri, en afgift, som, ifølge producenten, burde være nok for den gennemsnitlige selv for et par år uden strøm. I forbifarten skal det bemærkes, at udledningen af adgangskoden hukommelsen og BIOS som tid og opnås gennem den midlertidige fjernelse af batterierne fra den tilsvarende slot.

Forholdet BIOS, CMOS og ROM

Hvor er BIOS, det er lidt forståeligt. Nu ser på forholdet mellem de ovenfor beskrevne komponenter. Det siger sig selv, at på dette tidspunkt i betragtning af emnet kunne være at formulere spørgsmålet på denne måde: hvor der er en BIOS ROM (Read Only Memory). En del af det vil blive sat mere korrekt, da BIOS - det er i virkeligheden, et sæt af programmer, "syet" ind i rom.

Men lad os vende tilbage til forholdet. Det faktum, at i det øjeblik, når computeren terminalprocessor først får adgang til hukommelsen, og det er kendt, efter frakobling er der intet tilbage. Derfor er appel fremsendes til ROM, hvor der er "syet" programmet, er ansvarlige for identifikation af parametre og "jern" enheder. Plus, at systemet timeren er aktiveret, indstillingerne af disse har en direkte indvirkning på den tid og dato er angivet, er allerede i operativsystemet. Selvfølgelig, i de fleste operativsystemer ændre disse indstillinger som muligt, men nogle gange, når en bestemt fejl, der ikke virker, og den tid og dato er nødt til at ændre det i BIOS.

Hvordan at komme ind i BIOS-opsætningen

Endelig overveje mulighederne ind i systemopsætningen I / O. For stationære computere, som regel, input gives ved at taste på tasten Del, nogle gange på Esc (på skærmen i midten eller bundlinje vises med den tilsvarende indikation: Tryk på ... for at køre BIOS Setup, eller noget lignende.

På bærbare computere flere variationer. For eksempel kan det være funktionstaster, kombination med Fn-tasten eller specielle taster på tastaturet gengivet (som Sony Vaio).

For ikke at nævne placeringen af BIOS HP (bærbar), her vises den vigtigste rolle, som Esc spillet efter at have trykket en kort menu med instruktioner om knapper til visse operationer. I anordninger såsom HP Pavilion indgang til BIOS fra udgangspositionen udføres ved hjælp af F10-tasten. Generelt er det nødvendigt at se på producenten af bundkortet og BIOS-udvikler, fordi kombinationen kan være en hel del. Bemærkning om dem og givet til udgangspunktet loading skærmen. Men selve budskabet varer kun et par sekunder, og ikke alle har tid til at lægge mærke til, at du skal gøre. På et sådant tidspunkt, at fastsætte den linje på skærmen, kan du trykke på pauseknappen (Pause).

BIOS chip position funktioner på en bærbar

Med bærbare computere er det noget mere kompliceret end med stationære computere. Faktisk, og bundkort er rimelig stærk. Men på trods af det store antal muligheder for elementer placering, kan vi sige med en vis tillid til, at så mange modeller der er en standardløsning for placering.

Oftest har brug for at søge efter chippen under Wi-Fi modulet, som kan være placeret under det lille dæksel i bunden af den bærbare, på en DVD-drev. Batteriet kan findes i øverste højre hjørne af pegefeltet. Men det er ikke standard. Kan mødes og andre muligheder.

konklusion

Her er korte og alt at gøre med det faktum, hvortil BIOS på forskellige enheder, hvad er dens formål og funktion. Som det fremgår, kan afhængigt af producenten af bundkortet placering af visse elementer synes ulogisk. Ikke desto mindre kan denne chip skal findes, selv om det ikke har den holografiske etiket eller ikke er angivet af fabrikanten. De vigtigste ting - lidt tålmodighed og omhu under inspektionen.

I sin enkleste form, selvfølgelig, er først at finde batteriet, og derefter indhente synspunkter fra sine omgivelser, fordi bundkortet størrelse er ikke så stor. Så sandsynligheden for at finde BIOS-chip ved første øjekast er ganske stor.

Tilsyneladende, mange har bemærket, at BIOS layoutindstillinger kan være en hel del. Hvor mange producenter og typer af bundkort, så mange muligheder. I dette tilfælde endda den samme producent på forskellige modeller af mikrochip kan i helt forskellige steder. Du forstår, at simpelthen er ikke anført, men i dette tilfælde blev betragtet nogle grundlæggende ensartet ordning. Men bare læser i bundkortet, så for ikke at spilde tid på at søge. Hvis der er nogen, men stadig har brug for at finde BIOS på en bærbar computer, kan du blot gå til producentens websted og finde kredsløbet der. Internet nu er der næsten alle.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.