ComputereInformationsteknologi

Kodning af audio oplysninger

Enhver proces faktisk kan konverteres til digital form. Således bliver kodning af audioinformation via computere udføres som følger:

- luft vibrationer registreres følsomme enheder;

- udføres omdannelse til en elektrisk strøm, hvor frekvensen (amplitude) varierer i overensstemmelse hermed;

- den resulterende strøm samples, dvs. der er antallet af prøver (undertiden sige der holder binære indkodning audioinformation).

Den resulterende analoge elektroniske original audio flow jo bedre, jo højere frekvensen af prøverne ved en sampling og kodning dybde.

Med andre ord, indkodning af audioinformation - er en velkendt proces til omdannelse mange analoge signal til et digitalt, til videreforarbejdning til den relevante enhed. Lad os betragte de trin og metoder til at digitalisere lyd.

Diskretisering af den tidsramme - er grundlaget for digitalisering. Ifølge Kotel'nikova teorem, den kan analoge elektriske signal digitaliseres ved at læse en bestemt trin af en kontinuerlig serie af værdier af dens amplitude. Hyppigheden af sådanne aflæsninger bør være mindst det dobbelte af grænsefrekvens for hovedsignalet. Hvis det er nødvendigt, at digitalisere analoge "kildekode" til driftsfrekvens på 0-20 kHz sampling skal udføres mindst 40 tusind. Gange i sekundet (40 kHz). Sampling henviser til antallet af målinger per sekund analog signalkilde (prøveudtagning, samplingfrekvensen). Med stigende prøve øges ikke kun kvaliteten, men også mængden af den resulterende datastrøm.

Desuden kan lydinformation kodning udføres på andre måder. Som for eksempel ved at digitalisere den ensartede kvantiseringsenhed, også kaldet logaritmisk. Ved brug af hele amplitudeområde betinget opdelt i sektioner med høje og lave værdier. Yderligere kodende audioinformation sker ved at anvende store mængder af kvantiseringsniveauer i områder med en lille amplitudeværdi (og omvendt). Bemærk dog, at det samlede antal niveauer forbliver den samme som i den ensartede kvantisering metode (PCM).

En helt anden tilgang er implementeret i en alternativ kodningsmetode. Det kaldes "Differential Pulse Code Modulation» (DPCM). Med en sådan fremgangsmåde ikke er udsat for kvantisering af amplituden af det direkte signal og dets relative værdi. Som følge muligt at opnå reduktion af volumen, der optages af dataene, idet mekanismen drives efterfølgende forudsigelse af de oprindelige signaleksempleringer.

Den kodende og behandling audioinformation beskrevet i dette dokument kræver udførelse konvertering "analog-til-digital". Denne proces udføres under anvendelse af en ADC (analog-til-digital-konverter). Med denne operation hver enhed står daglig computer ejer udstyret med et lydkort (i dette tilfælde er der en omvendt proces - modtage analoge signal fra digital stream).

ADC funktioner er som følger:

- begrænset frekvens båndbredde. Med filtre er signalkomposanterne sender, hvis frekvens - mere end halvdelen af samplingfrekvensen (den tidligere beskrevne årsag).

- Valg af amplitudeværdier med jævne mellemrum. Det resulterende analoge signal repræsenteret ved en sekvens af enkelte bit af varierende intensitet (diskretisering).

- Udskiftning mængder modtaget bit deres nærmeste værdier fra et fast sæt (kvantisering).

- Konverter hver kvantiseret værdi af det betingede antal kvantiseringsniveauer (hver værdi - dens serienummer). Dette er den sidste fase af digitaliseringen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.