FormationSprog

Vokal bogstaver på russisk

En af de sværeste sektioner for studerende på russisk sprog er fonetik. Ofte gør eleverne fejl i den fonetiske analyse af ord, karakteristika for visse lyde, fonemer. Men i mange henseender er kendskab til fonetik et løfte om litteratur og kulturel tale. Derfor bør meget opmærksomhed gives til et sådant emne som lyde. I dag er vi interesserede i vokaler. De bogstaver, de udpeger, vil også blive diskuteret i vores artikel. Vi vil ikke videregive de generelle egenskaber ved vores sprogs lydsystem.

Lyde eller bogstaver?

Lad os først se på, hvad vi præciserer i denne artikel. Det er værd at bemærke, at mange tror, at der på russisk sprog er konsonanter og vokaler. Mange er klar til at argumentere og vil forsvare deres retfærdighed med skum i munden. Men er det så?

Faktisk er det i det russiske sprog i denne klassifikation kun lyde, der er modtagelige. Bogstaver tjener kun som en grafisk betegnelse af et bestemt foneme eller endog en kombination af fonemer, og angiver også særpræg af udtalen af en bestemt lyd. Derfor kan man ikke sige, at bogstaver er vokaler eller konsonanter, percussion eller ubelastet.

Generelle oplysninger

Lad os videregive direkte til karakteriseringen af vokalfonemer. På russisk er der seks vokallyde, som igen betegnes af ti "vokaler". I dannelsen af disse lyde fra munden undslipper en luftstrøm, som ikke støder på nogen hindringer i sin vej. Således består vokallyde kun af en stemme. I modsætning til konsonanter kan de strækkes eller sunges. Disse lyde omfatter: [a], [o], [y], [e], [u], [s].

Vokaler har følgende hovedkarakteristika: række, opløftning, slag eller ubelastet stilling. Derudover er det muligt at skelne en sådan specifik karakteristik som labialisering.

Det skal også bemærkes, at vokallyde tjener som syllabic. Husk hvordan i folkeskolebørn læres at definere stavelser i et ord, der tæller vokaler "breve".

Lyd er den mindste del af tale, som ikke kun tjener som et materiale til dannelse af ord, men hjælper også med at skelne ord med en lignende lydkomposition (for eksempel "ræv" og "skov" adskiller sig kun af en vokal). Studiet af vokaler og konsonantlyde er sådan en videnskab som fonetik.

Lad os nu analysere hver af disse egenskaber.

Påvirkninger og virkninger

Lad os begynde med det enkleste og vigtigste, set ud fra talenes tale, egenskaber. Hver vokal kan være percussion eller ubelastet. Klangens lyd i den ubelastede position lyder mindre tydeligt end i percussionen. Hvad angår skrivning, så betegnes de med samme bogstaver, uanset stilling. Vowel percussion på et brev kan skelnes ved at bruge accent tegn, der står over brevet. Ofte brugt en sådan betegnelse i sjældne, malo-anvendte, og også dialekt ord.

Det er også værd at bemærke, at ubelastede vokaler lyder mindre tydeligt og kan fungere som et andet foneme under transkription. Således kan en ubelastet vokal "o" lyde som "a" og "og" lyder som en "e" i talestrømmen, og i nogle tilfælde forsvinder en vokallyd helt. I dette tilfælde vil transkriptionen afvige fra den sædvanlige optagelse af ordet.

For eksempel kan ordet "mælk" i fonetisk transkription se sådan ud:

1. [malak'o] - transkription inden for rammerne af skoleplanen.

2. [melak] - sådan en transkription bruges ofte i højere læreanstalter på filologiske fakulteter. Tegnet "b" betyder at "a" lyder meget kort, forsvinder praktisk taget fra ordet, når det udtales.

Bemærk at et af kompleksiteterne i det russiske sprog spilles af ubelastede vokaler. De bogstaver, der betegner dem på brevet, svarer ikke altid til den lyd, der genererer mange fejl. Hvis du tvivler på rigtigheden af at skrive et bestemt ord, skal du bruge en stavelsesordbog eller kontrollere stavningen af ordet ved hjælp af de regler, der er kendt for dig.

labialization

På russisk er der såkaldte labialiserede lyde - "o" og "y". I nogle manualer kan de også kaldes deformeres. Deres egenskab er, at når de udtales, er læber involveret, strækker sig fremad. De resterende vokallyder af det russiske sprog besidder ikke denne funktion.

Bogstaverne, der angiver vokallyder, der har denne egenskab, skrives i transkription på samme måde som almindelige lyde.

Serien

På russisk om tungens position i munden, når man udtaler lyden, skelnes der tre rækker: for, mellem og bag.

Hvis hovedparten af tungen, når den udtaler lyden, er på bagsiden af mundhulen - så refererer den (lyd) til bagsiden. Forreste række er kendetegnet ved, at i udtalen af vokaler relateret til den, er hovedparten af tungen i den forreste del. I det tilfælde, hvor tungen indtager en mellemstilling i udtale, henviser lyden til vokalerne i den midterste række.

Til hvilke serier lyder disse eller dem i det russiske sprog?

[O], [y] - den bageste række;

[A], [s] - gennemsnittet;

[Og], [e] - front.

Som du kan se, er disse egenskaber ret simple, det vigtigste er at huske dem. Da der ikke er mange vokallyder på russisk sprog, vil det ikke være svært at huske denne klassifikation.

stige

Der er også en mere karakteristisk for vokallyder på tungens position under udtale. Her, såvel som i klassifikationen af serien, er der tre typer lyde: lave, mellemstore og høje forhøjelser.

Denne egenskab tager højde for tungens position i forhold til ganen. Hvis der er tale i sprog, er sproget nærmest nær det, så refererer lyden til vokalerne i den øvre opstigning, hvis den er i den fjerneste position fra ganen, så den nederste. Hvis tungen er i en mellemposition, refererer den til vokallyden fra midthøjden.

Vi vil afgøre, hvilke rejse vokaler af det russiske sprog er:

[A] - bunden;

[E], [o] - den gennemsnitlige;

[Og], [ы], [у] - den øverste.

Denne karakteristik og klassificering kan også nemt huskes.

Matchende lyde og bogstaver

Som nævnt er der kun seks vokaler, men de er betegnet med ti bogstaver på brevet. Lad os diskutere, hvilke bogstaver af vokal lyde findes på russisk.

Lyd [a] kan sende følgende bogstaver: "a", "I" (fonetisk [ya]). Hvad angår fonemet [o], så på brevet betegnes det som "o" og "e" (fonetisk [yo]). Labialized [y] kan også sende to bogstaver "y" og "yu" (fonetisk [yy]). Det samme kan siges om lyden [e]: det kan angives med bogstaverne "e" og "e" (fonetisk [ye]).

De to andre lyde [og] og [s] er identificeret med henholdsvis et bogstav - "og" og "s". Det er alle de såkaldte vokalbrev: a, o, y, y, e, y, e, e, u, du.

Transskriptionsordre

Mange studerende og universitetsstuderende skal også beskæftige sig med sådanne opgaver som transkription af ord. Overvej algoritmen, med fokus på egenskaberne af vokallyde.

Ordren af opgaverne af denne type er som følger:

1. Skriv ordet til den formular, hvor den gives til dig.

2. Desuden er det nødvendigt at finde ud af, hvilke bogstaver der er "vokaler", og hvilken af dem er percussion. Det vil sige, du skal lægge stress.

3. Opdel ordet i stavelser. I dette kan vi alle samme vokal lyde.

4. Vi optager ordets fonetiske transkription, idet der tages hensyn til både vokalernes og konsonantlydernes position i ordet, deres varianter (for eksempel i den ubelastede position [o] kan lyde som [a]).

5. Skriv ned alle bogstaverne i kolonnen.

6. Bestem, hvilken lyd eller tæller lyde, der angiver et bestemt bogstav, og skriv disse data i en kolonne modsat.

7. Beskriv lydens egenskaber. Her vil vi ikke dvæle på karakteriseringen af konsonantlyde, vi vil kun fokusere på vokaler. I skoletraditionen er kun lydens stilling med hensyn til stress (chok eller ubelastet) angivet. På universiteterne ved de filologiske fakulteter er der desuden angivet et tal og en højde, såvel som tilstedeværelsen af lydlabilisering.

8. Det sidste trin er at tælle antallet af bogstaver og lyde i det analyserede ord.

Som du kan se, er intet kompliceret. Hvis du tvivler på transkriptionen, kan du altid tjekke den ved hjælp af orthopedisk ordbog.

fund

Der er seks lyde på russisk, som svarer til ti bogstaver i alfabetet på brevet. Disse lyde, ligesom andre fonemer, er de mursten, hvorfra leksikalske enheder er bygget. Det er takket være de lyde, vi skelner mellem ord, fordi ændringen af en enkelt lyd helt kan ændre deres mening og blive helt anderledes lexemes.

Så lærte vi, hvilke "bogstaver" er vokaler: chok og ubelastet, labialiseret. De fandt ud af, at hver vokal har sådanne egenskaber som en serie og en elevator, lærte at lave en fonetisk transkription. Derudover fandt vi ud af, hvilken videnskab der studerer vokallyde.

Vi håber, at dette materiale vil være nyttigt ikke kun for studerende, men også for studerende på filologiske fakulteter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.