SundhedMedicin

Slagtøj af hjertet - metoden til at bestemme grænserne for kroppen

Percussion af hjertet anvendes til at bestemme placeringen, størrelsen, konfiguration af hjertet. Percussion kan udføres i den vertikale og horisontale position af patienten. Det skal erindres, at den fastlagte størrelse af hjertet i lodret position lavere end vandret. Dette fænomen er forbundet med en lille mobilitet af hjertet og bevægelsen af membranen en ændring i kropsstilling.

Den højre kant af hjertet er dannet på toppen af den øvre hulvene og højre atrium nedenfor. Hans venstre grænse dannes oven på den venstre side af aortabuen, pulmonal bagagerum, et øre venstre forkammer og venstre ventrikel. Den forreste overflade danner en højre hjertekammer, en bageste - venstre ventrikel. Hjerte som et organ, der ikke indeholder luft giver stumpe percussion lyd. På begge sider er det delvis dækket med et lys, således bestemte relativ eller absolut dumhed. Relativ hjerte sløvhed svarer til sine grænser, og dette er et fremspring på en forreste overflade af brystet, og absolut - definerer kun frontoverfladen utilslørede lys.

Slagtøj af hjertet. Bestemmelse af absolut dumhed

Percussion lyd over et område med relativ sløvhed støjsvag end over en del af det absolutte. Sidstnævnte bestemmer stille hjerte slagtøj. Normalt højre grænse af hjertets sløvhed falder sammen med den venstre kant af brystbenet i området IV-VI rib top - med den nedre kant af den venstre ribben brusk til venstre prigrudinnoy drop. Den venstre grænse bestemmes på det femte interkostale plads til 10-15 mm til højre fra venstre medioklavikulærlinje.

Stigningen i absolutte dumhed størrelsen observeret i højre ventrikel hypertrofi, som forekommer som et resultat af mitralklapstenose lungeemboli, exudativ pericarditis. I emfysem er defineret som et fald eller endog fuldstændigt fravær portion absolut sløvhed.

hjerte percussion at bestemme den relative sløvhed

Relativ hjerte- sløvhed bestemt som følger. Først skal du finde den øverste kant hepatisk sløvhed, da to kanter stiger op percussing i femte interkostalrum i retning af brystbenet indtil lyddæmpning, der er på linje med den rigtige grænse af hjertet. Normalt er det lovligt langs kanten af brystbenet eller 5-10 mm til højre for den. Derefter skal du finde den øvre grænse. Til denne percussing fra venstre kravebenet nedad med prigrudinnoy linje. Den tredje ribbe auskulteres normal sløvhed, der er rettet ind med toppen af hjertet grænsen. For at bestemme den venstre grænse percussing i femte interkostalrum, i en retning fra den forreste axillær linje af brystbenet, indtil det stumpe lyd. Normalt venstre grænse er i den femte interkostale plads til 10-15 mm til højre fra venstre medioklavikulærlinje.

I nogle sygdomme i hjertet størrelse kan øges. For eksempel i hypertension, valvulær aortaklap venstre grænse flytter til venstre, med myocarditis udvider alle hulrummene i hjertet, og dens grænser forskydes til venstre og til højre.

Percussion og anvendt til undersøgelse af organer beliggende inden bughulen, selv om det er mindre informativ i dette tilfælde end palpation. abdominal slagtøj primært bruges til at bestemme grænserne for individuelle organer, er der anvendt topografiske billede af undersøgelsen.

Siden i tarmen indeholder altid en tilstrækkelig mængde luft er bestemt af den høje percussion lyd over bughulen. Percussion milt, lever, nyre giver kedelig lyd. Disse egenskaber tillader lyden at lokalisere, topografiske placering af bughulen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.