Nyheder og SamfundNatur

De vigtigste typer af dyr. Animalske typer: klassificering

Ifølge teorien om evolution, alle former for levende væsener på jorden gradvist, for mange millioner af år, udviklet sig fra deres encellede forfædre. Mere komplekse organismer sandsynligvis være opstået fra de kolonier af de enkleste. Det kan spores, hvis mere udforske de vigtigste typer af dyr. Klassificeringen inddeler alle skabninger i arter, familier, ordrer, klasser efter deres struktur og ydre tegn, som er erhvervet under den evolutionære udvikling.

For at danne nye typer af animalsk væv, der var organer, som ikke eksisterede i gamle forfædre. Den indledende fase af disse fremskridt kan observeres i svampe. I coelenterates allerede perfekt udtrykt endoderm og ektoderm, og ansatser til musklerne. De højere typer af dyr er kendetegnet ved en kompleks struktur af nervesystemet og andre organsystemer. For at forstå udviklingen af behovet for at overveje detaljerne i deres vigtigste funktioner.

elementære

This mikroskopiske væsener med enkelt celle struktur. Forskerne kender omkring 15.000 arter af protozoer. deres kropsform er anderledes, fra den strålende up radial asymmetrisk. Ofte danne komplekse kolonier, der tillader forskerne at forudsige, hvordan alle typer af flercellede dyr. Er opdelt i klasser, afhængigt af de metoder til bevægelse og kropsbygning.

svampe

De mest primitive flercellede organismer. De lever for det meste i havet. De er inddelt i tre klasser, afhængigt af skeletstrukturen. Livsstil dem vedlagt. Andre typer af dyreriget, de er imod, fordi svampene er ingen specifikke organer og væv. Der er en ydre, beskytte kroppen fra overfladen, og et indre lag sammensat af specielle celler til krave flagellumholdige. Mellem dem er mesoglea - til tider temmelig massiv celle gruppe, hvoraf en del danner et skelet.

coelenterates

Ligene af disse dyr bestå af kun to lag af celler, der omgiver kropskaviteten, kaldet tarm, en mundingsåbning. Besidder ansatser nervøs og muskelvæv. Kredsløbssygdomme og ekskretionsorganerne systemet er ikke. Livsstil coelenterates er stillesiddende eller svobodnopodvizhnym. Lev, med få undtagelser, i havvand og danner store kolonier. Denne type omfatter de vandmænd, koraller, hydroider og søanemoner.

fladorme

Ploskotelye skabninger, der har den begyndende ekskretionsorganerne systemet og hjernen. Anus er stadig mangler. Repræsentanter for denne type - hermafroditter. Til denne type hører cilierede orme eller turbellarians, samt nogle parasitter - Limenitis og ikter.

rundorm

Har orale og anale åbninger forbundet tarmen. Hovedgruppe - nematoder, herunder mange skadedyr, men der er fritlevende arter. Denne blinde gren af udviklingen af yderligere indvirkning på udviklingen af organismer, har denne gruppe ikke har nogen. Denne type omfatter flere hår-orm, hjuldyr og parasitter, der ofte behandles som separate grupper.

ledorme

Ligene af sådanne dyr er sammensat af enkelte segmenter. Besidde kredsløbssygdomme, høj kapacitet for regenerering lemmer ansatser primitiv og sekundær legemshulrum. De andre, mere højtudviklede typer af dyreriget er blevet dannet under indflydelse af disse ændringer. Fra marine ledorme der var mange repræsentanter for gruppen af leddyr.

hjertemuslinger

Dyr, hvilket er normalt en blød krop beskyttet vask. Besidder meget nervesystem sekundær legemshulrum. Der var sanserne og hjertet - en muskel, der pumper blod. I muslinger kan skelne mellem stammen og ben i havsnegle - hoved. De lever i havet og ferskvand, og på land.

pighuder

Indbyggerne i det dybe hav. Dimensioner på de største repræsentanter ikke overstiger 50 cm. Typen af klasser omfatter søpindsvin, stjerner, roser, liljer og andre. Livsstil fast, så udviklet et unikt for pighuder fem-vejs symmetri. Repræsentanterne for type har en kredsløbssygdomme, mezodermichesky internt skelet.

Leddyr

Tilladt typer er meget omfattende. Det er denne gruppe er leddyr. Denne type - den mest forskelligartede og rige på arter. De karakteristiske træk er tilstedeværelsen af komplekse type registrerer et udvalgt orale vedhæng - antenner, en klar adskillelse af legemet i sektioner, ekstremiteter, der består af segmenter for en mere effektiv bevægelse. Udvikling indehaves af leddyr uddøde trilobites og primitive grupper, der er moderselskab for krebsdyr og spindlere, til de højeste flyvende insekter. Tusindben anses for at være en overgangsperiode link udviklingen af denne type.

akkord

Typen omfatter de typer og klasser, forskellige i deres udseende, livsstil, miljø. Typerne af nervesystemet i dyr united dannet på den dorsale del af kroppen rør, som er centrum for alle de mange slutninger, som beskytter rygstrengen, brusk eller knogle stang, kraniesupport. Udvikling af repræsentanter for forskellige klasser kan spores af lichinkohordovyh og bescherepnyh (Amphioxus) til højt primater, meget intelligente.

fisk

Der er bruskholdigt, lap eller myasistolopastnye, knogle. Repræsentanter for den første gruppe har en tyk hud placoid særegne for deres skalaer. Roth er placeret på den nedre side af kroppen, der ikke er lys og svømmeblære, skelettet består af brusk.

Lobe fisk opdelt i lungefisk og Crossopterygii. Sidstnævnte er i dag repræsenteret med kun én slægt, der bebor det Indiske Ocean. De er meget lig forfædrene til padder, og er af særlig interesse for forskere, fortalerne for evolutionsteorien. Lungefisk har både gæller og lunger.

Bone - er en stor del af de moderne repræsentanter for fisk klassen. Har en svømmeblære, og det faste skelet; Huden er for det meste dækket med skæl, men der er mange undtagelser.

amphibia

Som regel larver af disse skabninger trække vejret gennem gæller og lever i vandet. Den voksne er lys, og lever på land. Hud fugtet og blottet for hår eller skæl. Denne klasse omfatter frøer, salamandre, tudser, salamandre.

Kryb

Kroppen er dækket med skæl, og leve på land og i vand. I oldtiden, har denne klasse domineret blandt resten af nummeret, men efter den vigtigste sted var besat af pattedyr. De har en bred vifte af størrelser, kropsform, livsstil. Krokodiller, firben, slanger, skildpadder er fra krybdyr.

fugle

Anatomisk ligner krybdyr, men de havde evnen til selvstændigt opretholde deres kropstemperatur uanset de ydre forhold. I fugle, perfekt formede let, fire-kamre hjerte og vinger, der tillader de fleste af dem til at bevæge sig gennem luften.

pattedyr

Så navnet på grund af tilstedeværelsen af særlige kirtler hemmelige, som de fodrer deres unger. Kroppen er normalt dækket med hår, de er varmblodede, lemmer indordnet under kroppen og indsat fremad. I højere pattedyr, primater, udvikle intelligens, der er meget befordrende for overlevelse.

Typer af foderstoffer

Alle væsener er opdelt i 3 kategorier i henhold til fremgangsmåden mad:

planteædere. Forbruge kun vegetarisk mad - alger, græs, blade eller frugter. For eksempel, elg, rådyr, kanin.

Predators. Flesh spiser insekter eller andre dyr. For eksempel frø, tiger, los.

Altædende. Afhængig af de omgivende forhold, kan spise både planter og dyr mad. For eksempel, en bjørn, chickadee, vildsvin.

havets liv

De gamle forfædre skabninger er gradvist på vej ud af havet, som blev fyldt med liv på Jorden. Denne vandring kan forekomme på flere måder - gennem kysten på land, i ferskvand eller i de underjordiske huler. På grund af de radikale ændringer af levesteder ændres og forbedrede typer af animalsk væv, der var nødvendigt for at overleve. Nogle grupper - hvaler, krybdyr og fugle - og derefter vendte tilbage til havet efter en lang evolutionær sti.

Nu repræsentanter for de fleste af de klasser findes i havet eller tæt på det. Meget mange arter af dyr, især hvirvelløse dyr forbliver uændrede i millioner af år og er en værdifuld ressource for læring. Andre større typer af dyr anses for at være relativt ung, men deres undersøgelse hjulpet afslører genetiske forbindelser mellem tilsyneladende forskellige grupper. Dette har en enorm indflydelse på realiseringen af enheden af mand med naturen og forstå den enorme lighed levende væsener.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.