FormationUngdomsuddannelse og skoler

Flercellede organismer: planter og dyr

På trods af de mange forskellige encellede, mere komplekse organismer er meget bedre, man kender. De repræsenterer den største gruppe, der omfatter mere end en halv million arter. Alle flercellede organismer har visse fælles træk, men samtidig meget forskellige. Derfor overveje omkostningerne separate riger, og i tilfælde af dyr - og klasser.

fælles egenskaber

Den vigtigste funktion adskiller encellede og flercellede organismer, er en funktionel forskel. Den opstod i løbet af evolutionen. Som et resultat af en kompleks krop begyndte cellerne at specialisere sig i at kombinere stoffer. Den enkleste brug er kun én for alle de nødvendige funktioner. I denne traditionelle planter og svampe bogføres særskilt som dyre- og planteceller har også betydelige forskelle. Men de også bør tages i betragtning i forbindelse med undersøgelsen af emnet. I modsætning til den simple, at de altid består af mange celler, hvoraf mange har deres egne funktioner.

klasse pattedyr

Selvfølgelig er den mest kendte flercellede organismer - dyr. Af disse er til gengæld fremhævet pattedyr. Denne meget organiseret klasse af chordater, som omfatter fire og en halv tusind arter. Dens repræsentanter mødtes i ethvert miljø - på land, i jord, i ferske og salte vande, i luften. Fordele ved flercellede organismer af denne type over den anden i et kompliceret apparat krop. Den er opdelt i hoved, hals og torso, et par forreste og bagben og hale. På grund af det særlige arrangement af kroppens benene hævet over jorden, hvilket tillader bevægelseshastighed. Alle af dem er rimeligt tyk og elastisk hud imødekommende sved, fedtet, lugtende og brystkræft. Dyr har en store kranie og kompleks muskulatur. Der phrenic særlige partition kaldet membranen. Peculiar dyr transportformer omfatter forskellige aktiviteter - fra at gå til klatring. Hjertet har fire kamre og tilførsel arterieblod af alle organer og væv. Bruges til vejrtrækning lunger, for at fremhæve - nyrerne. Hjernen består af fem afdelinger med flere cerebrale halvkugler og lillehjernen.

klasse fugle

Reaktion hvilke organismer - flercellede, er det umuligt ikke at nævne fuglene. Denne yderst organiserede varmblodede skabninger i stand til at flyve. Der er mere end ni tusinde af moderne arter. Værdien af en flercellet organisme sådan klasse er utrolig høj, da de er de mest almindelige, og dermed deltage i de økonomiske aktiviteter af mennesker og spiller en vigtig rolle i naturen. Fra andre skabninger fugle skelner flere grundlæggende egenskaber. De har strømlinet torso med forbenene, forvandlet i vinger og hale, der anvendes som en støtte. Fugle adskiller tør hud uden kirtler med liderlige formationer kendt som fjer. Skelet tynd og slidstærk, lufthulrummene, giver dens lethed. Det muskulære system giver mulighed for at gå, løbe, hoppe, svømning, klatring og de to typer flyvning - skyhøje og flagrende. De fleste arter er i stand til at rejse over lange afstande. Fugle har ingen tænder, og er der en struma, og musklen afdeling, male mad. Strukturen af sproget og næbbet afhænger specialisering mad.

klasse krybdyr

Det er værd at nævne, og denne type af væsener, der repræsenterer flercellede organismer. Dyr af denne klasse var de første hvirveldyr. I øjeblikket er der omkring seks tusinde arter. Reptile huden tør og mangler kirtler, det dækker hornlaget, som kommer ned med jævne mellemrum i løbet af fældende. Holdbar forbenet skelet adskiller forstærket skulder og bækkenringen samt udviklede ribben og bryst. Fordøjelseskanalen er lang nok og klart adskilles, maden er taget med kæber med skarpe tænder. Respiratorisk lys præsenteret med en stor overflade, luftrør og bronkier. Hjertet er opdelt i tre kamre. Legemstemperatur bestemmes levested. Myndighederne tildeling nyrer og blære. Indre befrugtning, er æg lagt på jorden og beskyttet af en læderagtig eller shell-shell.

klasse padder

Optælle flercellede organismer, er det værd at nævne, og padder. Denne gruppe af dyr er udbredt, især udbredt i varmt og fugtigt klima. De har styr på terrestriske miljø, men de har en direkte sammenhæng med vandet. Der opstod padder fra Crossopterygii. padde krop er anderledes flad form og adskillelse af hovedet, torso, og to par lemmer med fem fingre. Nogle har også en hale. Tynd hud er kendetegnet ved en flerhed af de slimkirtler. Skelettet er sammensat af en flerhed af brusk. Muskler tillade dig at gøre en række forskellige bevægelser. Padder rovdyr, fødevarer fordøjes mave. åndedrætsorganerne er huden og lungerne. Larverne er gæller. Tre-kamre hjerte med to omløb - et sådant system er ofte forskellige flercellede organismer. De anvendes til nyrerne. Befrugtning er ekstern, forekommer i vand, udvikling foregår med metamorfose.

Klassen af insekter

Encellede og flercellede organismer, ikke mindst også variere en overraskende lang. Denne type omfatter og insekter. Det er den mest talrige klasse - det omfatter mere end en million arter. Insekt har evnen til at flyve og høj mobilitet, som er forsynet muskulatur med forbundne ben. Kroppen omfatter en kitinøs kutikula, det ydre lag især omfatter fedtstoffer, der beskytter organismen fra udtørring, UV-lys og beskadigelse. Forskellige munddele reducere konkurrencen typer, der giver dig mulighed for at holde et stort antal individer. De små størrelser er en ekstra fordel for overlevelse, såvel som en lang række måder reproduktion - parthenogenetisk, bi, larval. Nogle er også forskellige polyembryony. Respiratorisk give intensiv gasudveksling, og nervesystemet med perfekt sanser skaber komplekse former for adfærd som følge af de instinkter.

planteriget

Selvfølgelig, dyrene er mest almindelige. Men det er værd at nævne, og andre flercellede organismer - planter. Dem er der omkring tre hundrede og halvtreds tusinde arter. De adskiller sig fra andre organismer er evnen til at udføre fotosyntese. Planter tjene som føde for mange andre organismer. Deres celler har stive vægge af cellulose og er indeholdt i klorofyl. De fleste er i stand til at udøve aktive bevægelser. Lavere planter ikke har en adskillelse af blade, stængel og rod. Grønne alger lever i vand og kan være forskellig fra strukturen og avlsmetoder. Brown udføres via fotosyntese fucoxanthin. Røde alger findes endda i en dybde på 200 meter. Laver - følgende Subkingdom. De er de vigtigste i jordbundsdannelse, og anvendes i medicin, kosmetik og kemisk industri. Højere planter er kendetegnet ved tilstedeværelsen af blade, rødder og stængler. De mest primitive - mosser. Den mest udviklede - træerne, der kan være blomstring, di- eller enkimbladede og nåletræer.

Den rige svampe

Det er nødvendigt at gå til den sidstnævnte type, som kan være en multi-cellulære organismer. Svampe kombinerer træk fra begge planter og dyr. Der er mere end et hundrede tusinde arter. Mangfoldigheden af flercellede organismer celler manifesteret tydeligst i de svampe - de er i stand til at reproducere ved sporer, syntetisere vitaminer og holde stille, men på samme tid som dyrene kan spise heterotroft ikke udføre fotosyntese og er kitin, som også findes i leddyr.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.