FormationUngdomsuddannelse og skoler

Lindring af Atlanterhavet gulvet. De vigtigste elementer i lindring af Atlanterhavet gulv

Lad os betragte nærmere lindring af Atlanterhavet gulvet. Dette tema i mange kilder præsenteres overfladisk. Derfor relevant for mange er spørgsmålet: "Hvor kan jeg finde en beskrivelse af Atlanterhavet" Nogle gange kræver det en grundig undersøgelse af dette emne. I denne artikel har vi forsøgt så meget som muligt at oplyse sagen.

Da beskrive bund topografi i Atlanterhavet, kan vi konstatere, at den midtatlantiske Ridge - dens vigtigste orografiske element. Ifølge området han er kun lidt mindre end havbunden (24,6% og 37,6% henholdsvis). Alt ocean højderyg, der deler sig i to dele. De handler om ens i størrelse. Generel information om Atlanterhavet, samt generel viden om geografi vil give dig mulighed for bedre at forstå, hvad der er på spil i denne artikel. For bedre at kunne repræsentere placeringen af havet, som vi er interesseret, foreslår vi at sætte med kortet.

Mod vest af medianen højderyg

Newfoundland højderyg ligger vest for Oceanryg. Plateau af Rio Grande, hæve Ceará, Ridge Barracuda og Bermuda plateau, samt fremskrivninger af den midtatlantiske Ridge og kontinentale margen under vand, opdele den vestlige halvdel af havbunden til Argentina, Brasilien, Guyana (Guyana), nordamerikanske, Newfoundland og Labrador Basin . Norsk-Grønland Basin og Baffin Hav er normalt betragtes som en del af en anden oceaner - Arktis.

Labrador og Newfoundland Basin

Vi fortsætter den historie, er en lettelse af Atlanterhavet gulvet. Kort beskrivelse af de to bassiner - Newfoundland og Labrador (den maksimale dybde af den sidste - 5160 meter). De er i virkeligheden udgør en enkelt enhed. De fleste af dem indtager den flade dybhavssletten. I sub meridian retning den krydser abyssal dal Hazen. Newfoundland Basin afskærmet fra den sydlige højderyg af samme navn. Han er, som det fremgår af de forskellige seismiske akustiske undersøgelse er en ophobning af en gigantisk formular, som er forbundet med bevægelsen af dyb-havstrømme sedimentær materiale.

Nordamerikanske bassiner, Guyana og Ceará

Nordamerikanske Basin - dette er en af de største bassiner, der markerer lindring af Atlanterhavet gulvet. En kort beskrivelse heraf vil fortsætte vores historie. Den største dybde af bassinet er 7110 meter. Bermuda plateau ligger næsten i centrum af den nordlige del. Det fremhævede også vulkansk massivet Corner (ellers kaldet den kantede løft) og Mount Kelvin. Bølget dybhavssletten strækker sig fra Bermuda et plateau mod syd. I udkanten af bassinet er flade Abyssal sletter Nares, Hatteras og havkat. Nordamerikanske Basin omkranset af den sydvestlige fra Blake-Bahama Ridge, samt ekstern Antiller skaft. Sidste strækker sig langs Puerto Rico Trench. Det adskiller, med klodser højderyg Barracuda, som ligger på sin efterfølger, Guyana bassinet fra nordamerikanske. Indstrømning terrigene sedimentær materiale tilvejebringer næsten universel udvikling af flade Abyssal sletter kaldet almindeligt Demerara inden hule Guyana. Guiana Basin har en maksimal dybde på 5109 meter i den nordvestlige del, som er karakteriseret hovedsageligt kuperet. Af lille størrelse løftning Ceará kompliceret af undersøiske vulkaner, er det adskilt fra bassinet i Ceará. Den største dybde er 4700 meter endelig. Bunden af bassinet er besat af den flade slette af samme navn. Det skal bemærkes yderligere 2 Abyssal dale. Dette er Wild, som snit dybde når 250 meter (forbinder Guiana og nordamerikanske bassiner) og Pernambuco (forbinder den brasilianske og Guyana Basin).

brasilianske Basin

Den største bassin i den vestlige del af havet - Brasilien. Her lindring af Atlanterhavet gulvet meste kuperet. På sletten Pernambuco, et lille område af bassinet, det er bølget. Submarine vulkaner er flertal i brasiliansk bassin. Nogle stigning over havets overflade, der danner en vulkansk ø (Martin dig, Trinidad, Fernando de Noronha). Breddegående zoner fejllokalisering er underlagt undersøiske bjerge.

Brasilianske Basin er adskilt fra den sydlige plateau af Rio Grande fra den argentinske. Meget kompliceret terræn af plateauet. Individuelle undersøiske bjerge stige over plateau-lignende overflader.

Østlige del har form af en højderyg, en smal, flad top. Det strækker sig i meridianen retning. Mellem den kontinentale margin på Sydamerika og plateauet kører Wim - abyssal dal, hvorigennem vandet strømmer fra bunden af Argentina i den brasilianske bassin. En væsentlig del af bunden af den argentinske tager bølgende almindelig. Flad, smal dybhavssletten er placeret på den vestlige kant af bassinet og er beliggende i den sydlige del af den største akkumulerende U-form - en højderyg Sapiola. Dens dannelse er forbundet med at bringe nefeloidov og bundsediment over Antarktis. I den argentinske bassin af store undersøiske bjerge er ikke tilgængelige, men seismiske akustiske profiler formidle information, som flere bjerge, den relative højde når op 2-2,5 km, begravet under et lag af sediment.

Yuzhnoantilsky ydre aksel - Ovodova hævning, som ligger syd for den argentinske Basin. Afrikansk-Antarktis Basin ligger syd, mellem Antarktis og midten af havet kamme. Mæssig grænse mellem det Indiske Ocean og Atlanterhavet transporteres rundt med 20 ° i. d. I betragtning af denne grænse, kun den vestlige del af bassinet med en flad dybhavssletten kaldet Weddell ligger i Atlanterhavet. Relief Abyssal bakker typisk for den nordlige del af bassinet.

Det er på dybden af Atlanterhavet i den østlige del af det?

Lindring af havbunden er ganske komplekse og heterogene, der består af mange elementer. Atlanterhavet er ingen undtagelse. Hans seng i den østlige del er kendetegnet ved tilstedeværelsen af laterale eller Azorerne-Biscay højderyg vifte Gorringe, hæve Kap Verde-øerne og De Kanariske Øer, Plateau Sierra Leone, Guinea og Whale højderyg elevator. De deler hele den østlige del af havet til den vesteuropæiske (maksimal dybde - 5023 meter), Canary (6549 meter), iberiske (5815 meter), Sierra Leone (6040 meter), Kap Verde (7282 meter), angolanske (6050 meter), Guinea (5215 meter) og Kap (5457 meter) bassin. Mellem Rockall, undervands elevation og Island-Færøerne vesteuropæisk tærskel er hul.

Vesteuropæiske Basin

Bunden af bassinet - for det meste bakket dybhavssletten, kun i Biscayabugten, samt til den nordvestlige del af det strakte flade slette af Bizkaia. Nord til syd bund snitte stort abyssal Dolinoy Mori, hvis længde er omkring 3500 km. Det er morfologisk ligner dalen Hazen. Dalen er ledsaget af over et stort akkumulerende aksler, nåede en højde på 50 meter. To store ophobning former skiller sig ud i den nordlige del af bassinet. Denne sedimentære kamme "Feni og Gardar. Deres dannelse er forbundet med magt at komme ind Island-Faroe tærskel sedimentære materiale. Iberisk hule, lille i størrelse, er det anvendes i den flade centrale del af dybhavssletten. Med Biscay plain den forbinder gorge Tet.

Syd for den Iberiske Basin

Lindring af bunden af Atlanterhavet til den sydlige del af den iberiske Basin er meget kryds. Den er påvirket af tilstedeværelsen her for højderyggen Gorindzh, blok-vulkansk og ubåd bjerg af samme navn, hæve Madeira og en gruppe andre undersøiske bjerge. Hovedtrækkene i lindring af den atlantiske havbunden i området omfatter også tilstedeværelsen af talrige undersøiske vulkaner. I strukturen af bundfladen af det hule Zelenomysskoy og omfattende Canaria (maksimal dybde på 6549 meter) kan opdeles i tre zoner submeridional: øst, havbundens skorpe, hvori der er dækket helt skrå almindeligt fod kontinent; gennemsnitlige Abyssal sletter, flade og smalle; rullende vest. Elementer af den kontinentale margin på Afrika er også vulkansk hævning af De Kanariske Øer (4 aktive vulkaner - en af dem) og Kap Verde-øerne med en aktiv vulkan. Alt dette og mere fyldt med dybden af Atlanterhavet.

Meget høje hastigheder (7-7,3 km / s) af seismiske bølger varierer løft Sierra Leone. Dette skyldes tilførsel til de skorpe ultrabasiske sten samt med stærk metamorphism af sten af forskellige cortex. Bunden af disse bassiner som Guinea og Sierra Leone, besat flade sletter, som er omgivet af Abyssal bakker. Den største dybde af disse fordybninger er henholdsvis 5212 og 6040 meter.

Camerounske brudzone

Bred Guineas elevation strækker i den nordøstlige del af lava plateau, et stort og beliggende i den østlige del af den midtatlantiske Ridge, i nærheden af Saint Helena. Camerounske brudzone er den mest karakteristiske komponent af dette løft. Det er forbundet med vulkanske strukturer undersøiske bjerge Shirshov og Palanga øer, Principe, Sao Tome og Macias Nguema ,, Biyogo. Rift Valley mere strækker inden det afrikanske kontinent. Cameroun, en aktiv vulkan, og flere centrale Vestsahara, blandt hvilke der er også tiltag, der er forbundet med det.

Angola Basin

Hvis bund ligger syd-øst og syd Guinea, hæve den angolanske bassinet også blokeret i vid udstrækning skråtstillede tog foden af fastlandet, herunder store Congo debris kegle, en undersøisk kløft. Gruppe undersøiske bjerge beliggende i den sydlige hjørne af Angola Basin. Disse bjerge har et fælles grundlag. Den mest markante af dem - for Vyurst (dens relative højde er omkring 4 km).

Walvis højderyg

Walvis Ridge - et bjerg klodser struktur. Den består af tre større blokke, som er adskilt af sadler. Hval højderyg kendetegnet fladtrykt apikale overflade og stejle skråninger. Ensartethed apikale overflade forbundet til en stor (og måske i hovedsagen) søjle grad med kiselsten akkumulering.

Cape Basin

Beliggende syd for den Walvis Ridge Cape Basin er kendetegnet ved, at der her er primært udviklet relief Abyssal bakker. Desuden dybet af Atlanterhavet udgør her en masse vulkanske bjerge. De er hovedsageligt koncentreret i den sydlige del af bassinet. Information bjerge gruppe adskiller fra Cape Agulhas Basin bassin. Agulhas ses primært som en del af sengen i det Indiske Ocean. Det er morfologisk ligner Kap Basin.

Nu ved du, hvad slags terræn i bunden af Atlanterhavet har i øjeblikket. Han er langsomt ændrer sig, selv om betydelige ændringer finder sted meget langsomt. Efter alle kontinenter glider med en hastighed på omkring 1-2 cm om året. Andre processer, der bidrager til det, og gå meget langsomt. Derfor er de vigtigste elementer i den lettelse af Atlanterhavet gulvet forbliver uændrede.

Hvad forklarer funktionerne i lindring af Atlanterhavet?

Hvorfor er bunden af lettelse det er, hvad det er? Lad os se det i øjnene. Funktioner, der har lindring af havbunden, forskerne er nu i stand til at forklare de konkrete årsager. Især er Atlanterhavet menes at blive dannet som et resultat af den splittelse åbnet i midten af højderyggen område af den midtatlantiske. Alle funktionerne i strukturen og topografi havbunden på grund af det faktum, at de 4 vigtigste plader (Antarktis, Afrika, eurasiske og amerikanske) gensidigt flyttes.

Historien om studiet af Atlanterhavet begyndte i oldtiden. I mellemtiden, er dens dybde endnu ikke fuldt forstået. Det er muligt, at historien om Atlanterhavet vil fortsætte med at studere nye og spændende opdagelser.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.