FormationUngdomsuddannelse og skoler

Biosocial væsen, kultur skaberen - hvem er det? Hvorfor gør folk - biosocial væsen?

Manden - en biosocial væsen, skaberen af kulturen og dens skabelse. Men denne karakteristik passer personlighed, som personen ikke ved fødslen, men bliver som følge af udviklingen. Alligevel biosocial væsen, kultur skaberen - hvem er det? Hvordan er disse to begreber?

Biologisk og social i den menneskelige natur

Hvorfor gør folk - biosocial væsen? Dette udtryk stammer fra fusion af to principper: biologiske og sociale. Det første vedrører direkte til mand, da han kom ud af naturens udvikler sig og eksisterer i henhold til dens love, har det været og er fortsat en del af det. Driften af det menneskelige legeme svarer til den samme proces i andre levende væsener. Han kan ikke benægte naturen: for at overleve som et separat element, skal det spise og trække vejret, men for at overleve som art - at reproducere og videregive deres attributter er nedarvet. Sidstnævnte styres af den grundlæggende genetiske lov, der regulerer ikke kun mennesker, men også alle de andre dyr.

Biologisk ansvarlig for materiale, fysiske udvikling, men åndeligt - Stift af social oprindelse. Uden samfundet folk ikke lærer at tale, for at udtrykke deres tanker og til at tænke på alle. Det er kendt, at for fremtiden karakteren af den enkelte i højere grad ansvarlig opdragelse end gener, udover at blive det, også nødt til at arbejde hårdt. Selvom social udvikling, og det er vigtigt i livet i de højere hvirveldyr, kun en enkelt person gik ud over grænserne for biologisk evolution, som gør det muligt at blive kaldt homo sapiens, det er ikke bare en "mand" og "en mand med forståelse."

antroposotsiogeneza problem

Antroposotsiogenez undersøger oprindelse og udvikling af den person. I sin indflydelsessfære omfatter også dialektik naturlige og sociale i hans liv. Dette er iboende i udtrykket "antroposotsiogenez". Det kan koges ned til det faktum, at folk - er både en dyr og ikke et dyr. Dens direkte relevans for den biologiske og sociale er blevet beskrevet i det foregående afsnit.

Til denne dobbelthed problem, er der to tilgange: subjektive og objektive. I det første tilfælde, en mand præsenteres som hans indre verden, i den anden - som en bærer af eksterne betingelser for eksistens. Syntetiseret samme tilgang er bedre egnet til princippet om dialektik, hvilket tyder på, at de to sider af samme natur ikke kan gå alene, men deres plexus er begyndelsen på noget nyt og ukendt tidligere.

Syntese til definition essens

Det er blevet overvejet, at manden - en biosocial væsen. Skaberen af kultur - er synonym med den, der viste sin essens, der er bare det samme og forbundet til disse to principper. Dette fænomen kan forekomme under påvirkning af forskellige faktorer. Samtidig er der en objektiv idé om selve essensen af konceptet. Den ateist og religiøs tilgang dets tilhørende henholdsvis med sindet og Gud.

Begrebet kreativitet i kulturen

Hvad kaldes kreativitet? Dette er processen med fremstilling af ikke-standardiserede løsninger. Begyndelsen til kreativitet er på alle, som alle i en eller anden måde er i stand til at producere nye former for aktivitet. Men den virkelige anses kun som fører til skabelsen af en ny, ikke kun for den person, der har gjort det, men også for samfundet som helhed. kreativitet kultur problem kan koges ned til det faktum, at det har oprindelse i den indre verden, under indflydelse af den eksterne, og vender tilbage til ham den samme, men i et andet lys. Og den tidligere ukendte form kan vedtages af andre, hvis den opfylder æstetik opfattelse eller ej.

Den dialektik kreativitet

Og kreativitet er dobbelt. Det er ikke kun at skabe nye, men også viljen til det. Eksterne og interne faktorer har indflydelse på arbejdskultur. Det kræver matching mellem dem for en bygning. Manden - en skaber af kultur, når dens indre opfattelse og udtryk kombineret med tilstrækkelig plads, hvor han bor. , Dialektikken Således bliver et link med hans værker. Det er grunden til spørgsmålet "biosocial væsen, skaberen af kulturen - der" gives ét svar. Dette er en mand.

Personlighed er ikke født, men bliver

Individuel, individualitet, personlighed - alle disse forskellige stadier af åndelig udvikling. Manden - en skaber af kultur, når han er en social er i stand til at skabe noget nyt og nyttigt for samfundet. Personlighed fuld og harmonisk udvikling, er det manifesteret i de foranstaltninger, som er klar til at tage ansvar, og løsninger, der er klar til at tage på egen hånd. En af dens karakteristika - handling. Det skal bemærkes, at det ikke er bare at gøre noget, det er resultatet af frit valg.

valgfrihed

Essensen af valgfrihed ligger i det faktum, at de indre holdninger, tro og moralske principper i den person styrer sine handlinger. Disse principper er også relativt vedholdende i virkeligheden - de forbliver uændrede under indflydelse af de lavtliggende faktorer. Samtidig ved vi, at evnen til at ændre sin tidligere fejlagtige opfattelse - ejendom klogt. Men dette skyldes valgfrihed, fordi du har brug for at træffe det rigtige synspunkt og til at give afkald forkert. Det er i stand til at ikke alle.

Paradokset af valgfrihed er, at det indebærer eksistensen af sammenlægning af de begrænsninger i form af forpligtelser og ansvar. Selv Nietzsche sagde, at "åndeligt begavede" forstås den virkelige person, "finde deres lykke, hvor andre ville finde deres ødelæggelse," de - asketer, der kender den sande betydning af selv-begrænsning. I sidste ende, at deres ønske om at lære kun gennem en forståelse af deres behov.

Personlighed og kultur

Manden - en skaber af kultur og så er dens drivkraft og hovedformålet med oprettelsen. Samtidig, takket være reproduktion af kultur mand udvikler og skrider frem. Det er en endeløs og fantastisk proces: for at skabe, skal man være tilstrækkeligt åndeligt udviklede, og produktet gør det muligt at udvikle endnu mere intensiv og bedre. Svarende til den, der observeres, når man overvejer meget forholdet mellem kultur og identitet, man ikke blot skabe et sekund, men det er også en del af det.

Kultur kan ikke være en identitet - er en bred vifte af kreationer, og uanset om du vil oprette et separat element af sin individuelle eller kollektive, det er - det er altid et produkt af teamwork samfund. Og det er også den fordel, at biosocial: samfund, identitet og kultur - kontinuerligt forbundet tandhjul i et system, hvor homo sapiens som en art fortsætter med at eksistere og udvikle sig åndeligt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.