FormationUngdomsuddannelse og skoler

Hvad er reglen for pøblen?

"Mob reglen" - en betegnelse for kraften i mængden. For første gang optrådte dette koncept og gradvist modnet i filosofien i oldtidens Grækenland. Udtrykket "pøbelvælde" var relateret til værdien af ordet "demokrati".

Ochlokrati - "forkert demokrati"

Til lidt at afklare situationen, vender vi os til ideerne om Platon. Ifølge hans teori, er der tre former for regeringen:

 • monarkiet;
 • aristokrati;
 • demokrati.

I dag er hver skolebarn ved, at en mere retfærdigt samfund er en demokratisk styreform, men de bedste hjerner i antikken havde en lidt anden synsvinkel.

Regeringen formular siden antikken

I den moderne teori om stat og lov monarki opdelt i forfatningsret, absolut, og så videre. D. Men i oldtiden det var opdelt i et legitimt (i spidsen for den konge) og ledes af en voldelig tyran. udtrykket "tyranni" Derfor opstod. Hvad, i virkeligheden, er identisk med vores forståelse af enevælden.

Aristokrati - er kraften af de få. Ægte aristokrati - en regel de bedste folk. Og ifølge den klogeste af oplysningstiden af antikken, hun er den "rigtige" form for regering, som fører til succes for et samfund. En anden form - et oligarki, eller kraften i det værste.

Og endelig, demokrati inddelt i lov og lovløshed. Sidstnævnte kaldes "ochlokrati", eller voldelig, demagogiske magt. Det ochlokrati dag - kraften i mængden. I oldtiden - det er en form for regering. Selvom da, som i dag er udtrykket havde en negativ vurdering.

Aristoteles om pøbelvælde

Ifølge Aristoteles, ochlokrati - ikke bare magten i mængden, og det var en pervers manifestation af ægte demokrati.

Tænkeren giver konkrete eksempler fra historien, når strømmen af mængden, eller, som han kaldte det, "normalt sort," har en negativ indvirkning på den økonomiske og politiske situation i politik. Læren er reglen om Perikles i Athen. Moderne historiebøger højlydt kalder denne periode kan udfolde sig demokratiet. Men de dygtigste folk i den tid havde en anden opfattelse. Ved at fjerne de "bedste" mennesker (en moderne fortolkning af "professionelle"), "normalt sort" var at regere landet. Hvem der præcist er ansvarlig for hvad - for at vælge partiet.

Konsekvenserne af et mønster: et komplet sammenbrud af den økonomiske og politiske udvikling, kan udfolde tyranni og despoti. Resultatet af en - kraften i mængden, eller ochlokrati som det højeste udtryk for demokrati er til skade for samfundet som helhed.

Eksempler på "ødelæggende for demokratiet"

Forstå gamle videnskabsmænd som muligt. Forestil et øjeblik, at alle positioner i samfundet fordeles gennem en masse. For eksempel, en mand, der hele sit liv har været at reparere biler blev pludselig generaldirektør for landbrugsbedrifter ved et uheld. Det er ikke svært at gætte, at sandsynligheden for ruin af den økonomiske udvikling af virksomheder er meget høj. Nu forstår jeg, hvorfor de gamle lærde mente, at demokrati i sin værste bliver ochlokrati - lad os huske, er det udtryk, der betegner magt mængden, eller, i moderne sprogbrug, lægfolk ledelse.

Det er grunden til aristokratiet, efter deres mening, er den bedste styreform, som leder af stand intelligent, fagfolk, der kender deres forretning. Retfærdigvis kan mange citere en række tilfælde, hvor forældrene har succes efter død millioner af dollars forlod selskabet til sine børn. Kun få har fortsat deres gode arbejde. Resten, som regel ødelagt eller solgt disse virksomheder på grund af mangel på professionalisme, manglende evne til at styre.

Eksempler på pøbelvælde i Rusland

Desværre er lære af historien ofte glemt. Lad os huske de revolutionære begivenheder i Rusland, når strømmen af mængden overtog i 1917. Army var uegnet til handling, økonomien begyndte at falde fra hinanden, var der en hungersnød, som intet har at gøre med prisen på første verdenskrig. Sammenbruddet kommer, når folk ikke kender de grundlæggende elementer i ledelse, besiddelse af statsmagten, er i spidsen for landet.

Hvad dag er kraften i mængden? Det ochlokrati, der bærer en dybere mening. I moderne politiske liv er det manifesteret i form af krise. Under revolutionen, borgerkrig, i tider med overgangsordninger regeringer. Derfor ochlokrati dag, som det var i oldtiden, er negativ.

Tegn på moderne ohlokratii

 • Variabilitet af politiske uforudsigelighed, impulsivitet politiske beslutninger, populisme, utopiske ideer.
 • Den skarpe økonomiske afmatning. Periode med ustabilitet skræmmer off kapital og investorer. Gamle industrivirksomheder, som regel lukket, og forretningsfolk venter bare på bedre tider og på udkig efter et mere fredeligt land.
 • En kraftig stigning i kriminalitet. Der er endda en storstilet militære operationer, eller borgerkrig. Anarchy altid fører til vold, fattigdom.

 • Kort tid af eksistens. Folk er trætte af det, så de dage af anarki og tyranni, som regel meget hurtigt komme til en ende ved standarderne for menneskets historie. Selvfølgelig kan du huske en langvarig konflikt under Hundredårskrigen, når blodsudgydelserne varede mere end hundrede år. Men det er en lidt anderledes eksempel, der illustrerer manerer af tiden i stedet for en politisk krise i Europa.
 • Ud over den revolution i 1917 , har vores land blevet markeret disse begivenheder. For eksempel, det sker i den tid af Troubles i begyndelsen af det 17. århundrede. Social eksplosion og kraften i mængden førte til, at næsten 15 år blev landet kastet ud i kaos af krige og revolutioner.

årsager ohlokratii

Mob regel - er ikke bare et naturligt fænomen, som synes pludselig, som torden fra en klar himmel. Manifestationen af pøbelvælde er forbundet med mange faktorer. Meget ofte det forekommer i den politiske krise i den nuværende regering. Folk har simpelthen ikke tro det og tage kontrol i deres hænder. Nogle fortvivlelse, andre forsøger at udvinde umiddelbare fordele. Men resultatet er altid det samme - forværringen af den politiske, økonomiske og sociale liv i staten.

Ochlokrati efter sammenbruddet af Unionen

En sådan kunne observeres i Rusland efter Sovjetunionens sammenbrud. Formelt ochlokrati skulle vises på én gang, i de første år efter sammenbruddet som helt kollapsede hele det politiske system i landet, og i stedet kom en anden ikke. Men vi må hylde den stærke politiske leder på det tidspunkt - B. N. Eltsinu. Faktisk mennesker i dag taler negativt om ham. mange fejl blev foretaget bagefter. Men det faktum, at landet ikke er nedsunket i civil, inter-etniske krig på hele Ruslands område, men til hans ære.

At se en stærk leder i begyndelsen af 90-erne af det sidste århundrede, mange opgivet tanken om en åben konfrontation med Moskva. Men de efterfølgende handlinger regeringen, inflation, uretfærdig privatisering, mangel på stærke retshåndhævende myndigheder førte til anarki. Som nævnt ovenfor, kraften i mængden kaldes ochlokrati. Det er dette koncept meget tydeligt på det tidspunkt.

De særlige kendetegn ved pøbelvælde i Rusland

Følgende kan identificeres:

 • En stigning i kriminalitet, kriminalitet. I mangel på politisk vilje og den tilstand af anarki erstattet forbrydelsen, skat afgifter og hele økonomien. Folk er ikke bange for at bevæge sig væk fra skattemyndighederne, men de er virkelig bange for ikke at betale såkaldt tag kriminalitet. Civic ansvar, social retfærdighed, en smule bekymret over erhvervslivet på det tidspunkt. Men de kan forstå. Når korruption ikke engang skjule, når folk ikke tror, at pengene går til statskassen, så selvfølgelig, at form for magt, nogle tror.
 • Fraværet af pensioner, lønninger i den offentlige sektor, sociale ydelser. Det er ikke svært at gætte, hvad det betyder. Folk overlevede så godt de kunne.
 • Pleje i den ulovlige forretningsområde. I mangel af gearing skattemæssige og de retshåndhævende myndigheder og den åbne propaganda for korruption i dette var ikke overraskende.
 • Lynchninger og "demontering". Selvfølgelig få mennesker troede på en retfærdig rettergang. Hver dømt efter deres følelse af retfærdighed. Dette fører ofte til en kædereaktion og langvarige lokale krige mellem borgere på grundlag af militær demokrati "øje for øje, tand for tand."

Publikum som en mindre manifestation af pøbelvælde

Problemet er, at en ukontrolleret publikum har noget bestemt formål. Hun altid spontan. Det har ingen klare planer. Hvad vil det næste skridt blive afgjort minutiøst. Det faktum, at kraften i mængden kaldes anarki, meget kendt politiske strateger. kan observeres Manifestation af mob regel i mindre skala i løbet af de spontane handlinger fodboldfans, for eksempel, såvel som i den periode med fredelige blokader og demonstrationer. Der er endda en særlig udtrykket "provokatører i mængden." Det er mennesker, der føler den "varme op" mængden og effektivt kan sende den til den aggressive kurs.

Lignende fænomener er blevet observeret ved politiske møder på Bolotnaya pladsen i Moskva. Men indenrigsministeriet vidste i forvejen om disse provokatører og i tide til at blokere dem. Fans kan huske massakren i 2002 i Moskva, hvor, efter nederlaget af fodboldhold af Rusland, tusindvis af mennesker gik til at smadre og ødelægge alt på sin vej. I dag er det kendt, at der blandt dem var der også særlige provokatører, der organiserede en lignende march.

Således at opsummere: kraften i mængden kaldes ochlokrati, men det er faktisk et meget bredt og mangefacetteret begreb.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.