FormationUngdomsuddannelse og skoler

Hvad er sekulære etik? Working GEF-programmet

Er det ikke nyheden om, at videnskaben om, hvordan man opfører sig i høflig samfund blev født i lang tid, og ændrer sig i løbet af aldre, stadig fortsatte med at leve og udvikle sig godt. I dag er svaret på spørgsmålet: "Hvad er en sekulær etik?" Kend, selv børn, fordi yngre elever dette element indgår i det obligatoriske program. Derfor, for at beskæftige sig med det faktum, at der er en lignende lektion er lært på det gutter, er vigtigt og relevant.

ORKSE: hvad er det?

Denne forkortelse står for "Fundamentals af religiøse kulturer og verdslige etik" og er et emne overalt pålagt af det russiske undervisningsministerium i 2012 i grundskole klasseværelser over hele landet. For alle regioner i emnet på nuværende tidspunkt er en føderal og en obligatorisk komponent. Baser sekulære etik og religion omfatter seks moduler; én studerende sammen med deres juridiske repræsentanter (forældre, værger) vælger kun én efter eget skøn til yderligere undersøgelse.

Mål og målsætninger

Hvis ja, hvad er de verdslige etik, alt er klar, at bestemmelserne i denne analyse, som tager sigte på indførelsen af skolen emnet er stadig åben. På det globale mål om generel kursus ORKSE omfatter dannelsen af den yngre teenager bevidst moralsk adfærd og motivation til ham at indgyde barnet respekt for religiøse og kulturelle traditioner fra den multinationale befolkning i Rusland, studerende lære at gå i dialog med repræsentanter for forskellige ideologier og synspunkter. For flere kommunale opgaver, der er tildelt grundlaget for verdslig etik programmet kan nævnes:

 • dyrke i hovederne på de yngre teenager opfattelser om vigtigheden af moralske værdier og normer værdig tilværelse for den enkelte, familien, hele samfundet;
 • bekendt af de studerende med de grundlæggende fundamentals af Christian (ortodokse), Muslim, jødisk, buddhistisk kultur, de vigtigste bestemmelser i de globale religiøse bevægelser og etik;
 • systematisering af begreber, viden og forståelse af den åndelige bevidsthed, moral og kultur, modtaget den yngre teenager i de små klasser i folkeskolen, baseret på deres dannelse filosofisk værdi og mening, hvilket giver en samlet opfattelse af indfødte kultur og historie og deres resultater i forhold til studiet af individer med humanitær orientering på vigtigste (sekundær) skoleniveau;
 • udvikle elevernes evne til at samarbejde og kommunikere på et multireligiøst og multietnisk miljø, hvor interaktionen er bygget på principperne om gensidig respekt og dialog for at bevare den sociale harmoni og fred.

blive genstand

Så hvad er sekulære etik i skoler og til at udføre eventuelle prioriteringer det er rettet i dag fundet. Men her er, hvordan indførelsen fandt sted i skolepraktik en helt nye, hidtil ukendte børn af den disciplin? Denne fremgangsmåde udføres i tre lange faser:

 1. Fra 2009 til 2011 blev dette emne område afprøvet i 21 områder i Den Russiske Føderation.
 2. Fra 2011 til 2014 emnet blev indført uden undtagelse i alle regioner af landet, støttet og ledsaget af et system af informations- og kommunikationsteknologi, takket være et specielt skabt til denne Internet ressource, der giver organisatorisk og metodisk og informationsgrundlag for at gennemføre kurset ORKSE.
 3. Den sidste etape blev holdt nylig - nemlig omfattede fra 2014 til 2016. På dette tidspunkt, har en positiv vurdering af effektiviteten af indførelsen af en sådan disciplin blevet givet i uddannelsesinstitutioner, i forbindelse med hvilket den kultur af verdslige etik og viden om de grundlæggende bestemmelser i verdens religioner ind i skolens program som en enkelt, bindende og uforanderlig objekt.

Vejledning til fremtidig udvikling

I tredje fase er det også planlagt gradvis koordinering udviklingsaktiviteter på den del af den udøvende magt i forhold til de områder i Den Russiske Føderation inden for uddannelsesområdet. Det samme gælder for de øvrige deltagere (emner) af den pædagogiske proces, nemlig:

 • forældre eller andre juridiske repræsentanter, der er forpligtet til at træffe et informeret valg af et af modulerne tilbydes inden ORKSE;
 • professionelle personale, der organiserer processen på området, der er ansvarlige for gennemførelsen af effektiv læring naturligvis styrker teorien om logistiske hjælpemidler, og så videre. d.

Desuden er det planen at tage kontrol over begivenheden, gør det muligt at identificere kvaliteten af undervisningen af emnet i de kommunale og statslige generel uddannelsesinstitutioner i Den Russiske Føderation. Domæne baser verdslige etik og arbejdsmiljø vil fortsætte i den føderale regering pædagogiske standard, i dette tilfælde - den indledende grunduddannelse (LEO). Rettelser og tilføjelser vil blive foretaget under hensyntagen til undervisning på den person af begrebet den russisk statsborger og hans åndelige og moralske udvikling.

Hvad står der i GEF LEO?

Working GEF program på verdslige etik foreskriver obligatorisk undersøgelse af emnet, for eksempel i 4. klasse, inden for 34 timer efter træning for hele skoleåret. Hyppigheden af emner er 1-aktivitet 5 dage; sådan bestemmelse blev godkendt af RF-regeringen den 28. januar 2012, og sikret en særlig brev fra Ministeriet for uddannelse og videnskab i den særlige bestemmelse og endnu tidligere - allerede i august. I første omgang emnet kaldes "Grundlæggende om åndelige og moralske kultur af folkene i Rusland", men rækkefølgen af Undervisningsministeriet fra december 2012 ændringen blev foretaget i GEF, hvorefter emnet har ændret navn til den allerede citeret ovenfor ORKSE.

På spørgsmålet "Hvad er en sekulær etik i skolerne?" Huller i viden skal ikke nu efterlades. Men som den samme disciplin implementeret i væggene i hver, enkelte skole? Standarden i dette tilfælde er loyale: organisationen uafhængigt danne den overordnede opbygning i undervisningsplaner og finplanlægning på verdslige etik, en af de indgående andele, for eksempel pensum. I dette tilfælde er ledelsen stadig behov for at stole på nogle dokumenter. Denne normative retsakter i Den Russiske Føderation Undervisningsministeriet og regeringen, at bestemmelserne i føderale lovgivning og en grov skitse af det grundlæggende uddannelsesprogram for GEF om det grundlæggende i verdslige etik.

Hvordan overvåger og hvorfor er det nødvendigt?

Det kan synes, at ORKSE - motivet er meget unøjagtige, uforlignelige, såsom matematik eller fysik, hvor der er formler, love og teoremer bevist. Må tjekke viden i et sådant tilfælde, er det umuligt? Dette er ikke tilfældet. Under GEF indeholder en bestemmelse, hvorefter den regionale og føderalt niveau i hvert fag i Rusland årligt kvartalsvis overvågning af studerende viden (traditionelle test papirer, prøver mv). Det giver dig mulighed for at:

 • at afgøre, om de behov, de områder i Den Russiske Føderation, ledsaget af yderligere referencerente;
 • sammenligne og berige den pædagogiske erfaringer ved at undervise en relativt "ungt" disciplin;
 • identificere kvalitative virkninger af programmet, til at bygge en vektor af dens tilpasningsprogram.

Efterfølgende overvågningsresultaterne forarbejdes i et specielt skabt til dette automatisk informationssystem-analysesystem (kort - IAS). Dataene gemmes og efterhånden danner en enkelt database.

moduler

En lektion om de grundlæggende principper for verdslige etik for sit barn valgt af forældre eller andre retlige repræsentanter, der gør sig en skriftlig ansøgning og give til skolen. Det tilbyder 6 moduler - det kan være et grundlag:

 1. Buddhistiske kultur.
 2. Ortodokse kultur.
 3. Islamisk kultur.
 4. Jødisk kultur.
 5. Sekulære etik.
 6. Verdens religiøse kulturer.

I dette tilfælde er forældre til tredje gradere tilbydes aktiviteter rådfører, oplyser, udforskende i naturen, med henblik på at sætte dem i stand til at gøre en frivillig, gratis, valg og den bedste modul til dit barn. Ifølge loven, som i løbet af gennemførelsen selv og hjælp til at afgøre de juridiske repræsentanter kan og bør gøres ved at inddrage de relevante centraliserede religiøse organisationer.

En positiv værdi

ORKSE kursus tillader børn at uddanne i patriotisme, kærlighed, herunder et lille land, dens repræsentanter og deres arbejde, at hjælpe med at internalisere moralske værdier og til at udvikle sådanne kvaliteter som respekt for andre kulturer, tolerance, tolerance. ORKSE Kurset sigter mod at udvikle metasubject og personlige resultater, som vil være nyttige i den videre udvikling af barnet som elev.

Desuden er det inden for den disciplin foregår sammenføjning familien skolen: (. Kærlighed, venskab, altruisme, skyld, moral, samvittighedsfuldhed og andre) forældre og andre voksne hjælper børnene til at forstå og korrekt fortolke de forskellige kategorier, Incorporated i indholdet af emnet. Konsolidering af indsats fra alle deltagere i den pædagogiske proces gør det muligt at opnå de mest effektive resultater: udvikling af et barns evne til at reflektere over deres egne handlinger, for at vise følelsesmæssig og moralsk lydhørhed, arbejde i et team.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.